Уважаеми сънародници! На днешния ден, преди 1337 години – на 3.08.681-ва – се е случило знаменателно събитие. В тогавашния Одесос, днес Варна, България и Източната Римска империя, по-късно наречена Византия, сключват договор. Съгласно този Договор спират военните действия и биват фиксирани границите между двете държави. И с този акт, тук, на Балканите започва нов държавно-творчески процес. За важността на това събитие, отразено и на показаната по-долу карта (вътрешен кръг), можем да съдим и днес, например – от слънчевите възврати всяка година (външен кръг). Както винаги и днес, те продължават да определят безпогрешно подобно на вечен събитиен часовник, основните годишни тенденции на България.

1989 година (5 август 1989 – 5 август 1990). Отминават 29 години от паметните събития от най-новата ни история, променили страната ни до неузнаваемост. Оттогава се роди и израстна цяло поколение българи, а мнозина все още се питат: какво всъщност се случи през 1989 и до средата на 1990 година? Ето какво (виж картата по-горе): Плутон (тайни хора) от външния соларен кръг е в соларен дом 10 (власт) и на трон в собствения знак Скорпион, почти на соларен МС (власт) и в квадрат със Слънце (система) в дом 10 (власт) от вътрешния натален кръг. Или: таен (Плутон) преврат, организиран от тайни хора (Плутон) за драстична смяна на властта и системата (Слънце). И в същото време тези хора тайно и невидимо идват на власт. А къде е Плутон във вътрешния натален кръг? В дом 8 (тайни пари) и в Близнаци (базисен дом 6 – икономика). Следователно мотивацията (наталните домове) тук е сдобиване с много (Плутон) тайни пари и смяна на водещите принципи в икономиката. А тук могат да се видят още доста подробности за различни прослойки от населението, символизирани от отделните планети.

2017 година (5 август 2017 – 5 август 2018). Сега соларно Слънце е на соларен МС (власт) и на трон в Лъв. Следователно властта в България изживява време на слава, като упражнява власт и влияние на цялата система (Слънце), далече извън пределите на страната. Соларен АСЦ е в натален дом 1 и всички соларни домове повтарят наталните си позиции: година на голямо себеосъзнаване на най-будните от българите. Соларни Луна и Плутон – съвпад в дом 3 (информация, медии), диспозиторът Сатурн – в соларен дом 2. Повечето обикновени хора у нас, обаче, са минали и минават през голямо напрежение, чиято причина не им е съвсем ясна. Минавали са през трансформации, пристрастявания и обсебвания, поради безпаричие и тотално и тайно медийно, информационно и друго промиване на мозъци и на съзнание и тайно източване на енергии. Тук е закодирана и постоянната заплаха от тайно проникване на бежанци от съседни страни (дом 3), драмата поради епидемии и масово избиване на животни, резките климатични промени. Както и редица други скрити заплахи от най-различно естество… И тъй като този съвпад (Луна-Плутон) се повтаря и в други, планетарни цикли и ритми, той изисква мощно и целенасочено противодействие. Ала този период – хубав или лош – вече приключва.

И така от август 2018 година ще имаме нова ситуация – нов слънчев възврат. Както винаги, действието и на този солар ще обхване една година. А най-характерното за тази последна соларна карта е, че Юпитер е на МС, а Плутон – на АСЦ – виж картата. Публикувам я сега и ще се надявам на други тълкувания. Който пожелае, да опита. Хубаво е да се чуят различни мнения и опитности, различни гледни точки.

П.П. Тълкуванията, обаче, могат и да почакат, а преди това предлагам следното: точно по време на соларния възврат, който ще е в 19:26 часа (лятно българско време) на 5 август 2018 година (неделя), където и както да ни завари този момент, да спрем за минута. И да изречем наум или гласно по една кратка, но силна молитва за България. Тя може да е свободно съчинена от вас, но може да е взета и от другаде. На никого няма да коства много, но може да има голям ефект. Особено ако се включат повече хора. И във всички случаи, ако не за цяла България, то поне за вас молитвата ще има благотворен ефект. Защото всяка страна представлява едно голямо, реално, живо, разумно и…. благодарно същество! Особено към своите деца!

Коментари

6 коментара на “БЪЛГАРИЯ 681, 1989, 2017, 2018”

 1. Таня on август 3rd, 2018 15:55

  Ако това е дата на създаването на България то ни очаква наистина значима година изпълнена с промени. Тъй като Левин е дал друга дата за създаването, която се вижда, че работи чрез дирекциите. Въпреки, че тази карта повече ми харесва – Асц Скорпин – народ на крайностите от много низши до много извисени сънародници. Слънцето ни е на трон и високо – така, че всички да ни видят (и това може да стане). Присъства и старата буква „Ят“ – която е премахната от азбуката ни след реформата, за която Учителят е казал, че символизира точно съвпада на Слънце със Сатурн – т. е. съединяването на Божествената Любов с човешкия егоизъм и „Доброто“ побеждава „Злото“ 🙂
  Соларен Плутон на върха на Соларния Асц в Козирог и Сарурн на трон на върха на трети дом трябва да дадат промяна в законите на страната, като значима роля ще имат медиите или друг вид комуникационни източници. Тъй като трети дом отговаря за държавните и търговските служители, и там ще има действие.
  Мц ни е в Скорпион в 1 дом в съвпад с Юпитер промяната навярно ще тръгне от правосъдната система, а след това може да се очаква обедняване или забогатяване на народа – като и двете са възможни. Това още се потвърждава от Соларна Луна в 7 ми дом в Телец квадратира своята хазяйка Венера – въпреки, че сме във валутен борд може валутата ни да почне да се колебае или да се почустваме по-бедни, например в следствие приемане на евтото.
  Съдбовен съвпад на Северен възел със Сатурн в 9-ти дом почти на Мц – едно е сигурно промените, които ще станат в България ще се видят от всички, т.е. ще са съществени.
  Иц е върху Уран в Телец и може да се засили интересът на хората към към земята, селските имоти и обработването им.

 2. Розалия Миланова on август 5th, 2018 12:53

  Тъй като Таня повдигна въпроса с картата на г-н Левин, чрез която астрологът Любомир Червенков разработи цяла империя от книги, си задавам въпроса доколко етноса /тъй като така е заявена тази карта като карта на етноса на българите, а не на държавата/ е възможно да бъде създаден в точно определен ден и час. Според мен етнос се формира години да не кажа столетия. От друга страна има опасност да се окаже че не българи и славяни са в основата на нашия етноси тогава какво правим с тази карта, която „работи“. Много моля г-н Радев кажете и Вашето мнение.

 3. Розалия Миланова on август 5th, 2018 13:34

  Скромното ми мнение за соларната карта на 2018 година
  Първото, което се набива в очите ми, това е МС в първи дом. Знаем, че първи дом в мунданната астрология е на обикновените хора, на държавата като нация, обитателите на дадена страна, общото им състояние, просперитет и т.н. , а на МС – Властта – министър, правителство, крале, президенти или диктатори. Полиция или въоръжените сили, когато те упражняват власт над гражданите. Държавните лидери. Националната репутация и престиж.
  Всичко това като разположение според мен е че държавата пресира народа си. Меси се и то грубо в неговия вътрешен живот и това пролича и чрез така наречената чумна епидемия по животните.
  Остта МС/ИЦ преминава през Марс на наталната карта, което също подкрепя темата за силовото участие на държавата при решаване на задачи с народа си.
  На второ място Асц пък е в трети дом- Национални слухове, пропаганда. Всички средства за разпространение на новини и информация, пощенските станция, мрежи за комуникация, компютри, телефони, факсове, вестници, списания, електронни пощи, публикации, литература, периодични издания, телевизия… Транспорт. Обществено мнение и въпроси, засягащи свободата на словото, езика. Също така договорите, международните споразумения и т.н.
  И виждаме, че народът /Асц/ реагира по всички възможни начини на разпространение на новините, т.е. не стои безучастен както досега, а реагира чрез средствата за комуникация и информация /3 дом/ . Което ще рече, че обществето вече има мнение по гореизредените значения. И доста остро реагира на липсата на свобода на словото.
  Липсата на свобода ще я търсим чрез Уран и къде е той в съвпад с орбис от 1 градус на ДСЦ в 7 дом. – Обществени врагове, национални престъпници, бегълци. Дали да бъде очаквана война или мир. Съюзници и врагове. Това е опозиция на Асц или народа. В известен смисъл народа няма думата . Така ще протече тази година при тенденция на все по завързващия се конфликт да свободите на народа.

  Има още много неща, но за един кратък коментар мисля да спра дотук.

 4. admin on август 6th, 2018 9:45

  Благодаря на Таня и на Розалия Миланова за усилията им да разтълкуват солара за настоящата 2018 година на тази карта и да представят тук своите версии.

 5. admin on август 6th, 2018 10:32

  Надявам се, че сме тук не за да обсъждаме картата на Левин. Но тъй като ме питате, ще кажа само, че няма как да се направи карта на етнос, това е дълъг процес, все едно да направиш карта на Господ. И второ: етносът (племето) астрологично отговаря на Луна и Рак. А в тази „карта“ Луна е в заточение в Козирог, а Сатурн – в заточение в Рак, като и двете планети са в опозиция. По-зле от това няма накъде. Следователно не протича какъвто и да е творчески (начатъчен, обединяващ) етнически процес, а тъкмо обратното – разединяващ. А отгоре на всичко Сатурн е териториален (базисен) владетел на България. Творческите (обединяващите) етнически процеси протичат тогава, когато Луна е силно поставена и добре аспектирана от базисния владетел на страната.

 6. Розалия Миланова on август 6th, 2018 13:18

  Г-н Радев, благодаря Ви много за това, че взехте отношение по картата Левин. Вярно е че не сме се събрали тук за да разискваме това, но пък от друга страна тази карта набира такава популярност, ако не половината, то поне голяма част от астролозите в България я ползват, твърдейки верността й. Не смятате ли, че е има необходимост да се обори тази теза. Най-малко е странно твърдението, че в полунощ се събрали някакви хора и направили някакви ритуали, с които „учредили“ българския етнос. Оставайки така във времето ще подведе още много други млади хора към грешки.

Остави отговор