kabbalah

1. КЕТЕР (корона) – В двамата поотделно, в едно и също време спонтанно възниква мощен прилив на енергия. Появява се и желание за слушане на музика, за танцуване. Възниква нов копнеж и особено чувство, вътрешна необходимост от него.

2. ХОХМА (мъдрост) – Независимо един от друг, те се придвижват към място „подобно“ на чувството, твърде сходно за двамата. Така, водени от една и съща сила, техните пътища се пресичат, очите им се срещат, взаимно се фокусират. Изпълва ги нарастващо усещане за неповторимост и желание за запознанство.

3. БИНА (разбиране) – Най-после, по щастливо стечение на обстоятелствата, те се запознават. Тръгват разговорите, започва едно взаимно проучване, тя проявява резервираност, той – желание да я закриля. Много са сериозни, владеят ги задръжки, бариери, както и прастарият стремеж към сигурност.

4. ХЕСЕД (щедрост) – Но ето, че малко по малко «ледовете се разтапят», неговото чувство за хумор и нейният смях създават нужното тук настроение. Оптимизмът му е заразителен, една по една „падат“ вътрешните бариери. Настъпва омайване, закачки, цветя, подаръци, срещи, забавления, еуфория.

5. ГЕБУРА (сила) – Неустоимо взаимно привличане ги тласка един към друг. Кръвта им кипва, страстта ги завладява. Целувки, прегръдки… желание за секс, секс, отбягване от секс, драма, борба между желание и задръжки.

6. ТИФЕРЕТ (красота) – Постигане на усещане за единство на тела, умове и души. Възникване на общо желание за дете (или за общо творение), творческо единодействие, радост, еуфория, любов. Тъкмо сега двамата най-директно се срещат с дълбокия смисъл на техния съюз – да създават.

7. НЕЦАХ (победа) – Узряване за идеята за трайно съжителство. Сватба, обет за съюз, тържество, брак.

8. ХОД (слава) – Взаимно приспособяване, начално битово устройване, свързване с останалия свят, функциониране на двойката в света.

9. ЙЕСОД (основа) – Създаване на взаимен уют, придобиване на собствен дом, обзавеждане и устройване на дома, придобиване на терен и условия за обща творческа работа, забременяване, бременност, грижи, метаморфоза, родителство.

10. МАЛКУТ (царство) – Раждане на дете (или на друго общо творение), растеж, ново начало по обратния път.

А така „работи“ Природата вътре в човека, защото така работи Тя и вън от него.

Коментари

3 коментара на “Мъжът и жената на кабалистичното дърво”

  1. Nevena Kostadinova on юни 25th, 2009 6:47

    Kolko REALISTICHNO!Pozdravlenija!

  2. Зорница Станкова on април 30th, 2012 19:43

    Впечатлена съм!Сърдечно благодаря!

  3. Маринела Хинева on юни 12th, 2014 22:05

    Благодаря Ви, за написаното и мъдростта ! Сигурна съм, че на приятелите, на които изпратих сайта ви ще бъдат удовлетворени от това което ще прочетат. 🙂

Остави отговор