Преди няколко дни – на 22.09.2020 година – стартира новата астрономическа есен, а заедно с нея – и нова небесна формула за живот на отделните хора и на човешките общества, изобразена и на картата, представена тук. На нея могат да се видят и най-важни предстоящи събития за времето до 21.12.2020 година и те ще допълнят една обща картина, започната от други, големи и фундаментални цикли и съответни на тях стремежи и действия.

Та онова, което се случва сега или скоро ще се случи, е на път да остави трайна следа в историята на човечеството. Ето за какво иде реч: от някое време насам доминира един гигантски сблъсък. От едната страна са големите пари, главни причинители на настоящата свръх либерализация и глобализация, а от другата – разрастващи се консервативни тенденции, чрез които стремежът е да се поставят под контрол „големите пари“. И да се запазят националните граници, език, култури и традиции. И да се предпазят хората от всякакви стихийни бедствия, включително и от тези, които идват отвътре във вид на изкушения и съблазни. Или: сблъсъкът е между големия бизнес (Плутон) и алчността от една страна, и големия контрол (Сатурн) и строгостта – от друга. И той се (ще се) проявява на много нива и терени едновременно.

Дълго време едрият бизнес (Плутон) е управлявал политиците (Сатурн) в либералния свят. Сега, обаче, все повече политици (Сатурн) – и на изток, и на запад – се опитват, и ще се опитват, да подчинят едрия бизнес (Плутон). А борбата за надмощие помежду им ще става все по-ожесточена и ще достигне своята кулминация точно през идните три месеца. Така, че от случилото се през тези три месеца и от неговите последици, ще зависи накъде ще поеме човечеството занапред.

Например, предстоящите драми около президентските избори в САЩ, ще са продиктувани точно от същото. По време на предизборни пътувания и речи в някои най-източни щати, предстоят стресиращи събития и преживявания. Може да се стигне дори до опит за атентат срещу един от двамата кандидати, което може да отложи изборите с няколко месеца и за същото време да бъде въведено извънредно положение. А в голяма степен това би предизвикало и верижна реакция по целия свят.

Поради всичко това и поради ред съпътстващи процеси, предстоят и трите най-трудни месеца за обикновените хора по целия свят в настоящата 2020 година. Ударът върху икономиките и финансите ще достигне своя максимум и ще засегне много хора. А същевременно настъпва и нова и по-мощна вълна на коронавируса. А през ноември и тя, заедно с всичко останало ще достигне своя максимум. Но също така тъкмо тогава ще бъдат предприети и най-активните противодействия, а към края на тези три месеца ще започне да се забелязва и така нужната на всички „светлинка в тунела“.

Отгоре на всичко, в Америка и в Европа, включително и в България предстоят големи и публични битки относно настъплението на нови технологии и съоръжения за масова комуникация. И главно, поради тяхното негативно отражение върху здравето на хората, което скоро ще бъде доказано. На не малко места същото ще породи и масови протести и ще затвърди убеждението, че големите апетити, бизнес-интереси и нови технологии трябва да бъдат надеждно проверявани и контролирани, иначе стават убийствено опасни.

И още: в някои държави от олигархически тип, с превес на задкулисните решения и действия, предстои все по-голяма концентрация на власт в един човек или в тесен кръг от хора и смачкване на всякакви опозиционни сили и алтернативи. С прибавка и на засилваща се агресивна политика спрямо други държави. Последното ще бъде провокирано и от нарастващи вътрешни напрежения, вследствие финансово-икономическата криза и с цел преместване центъра на общественото внимание навън.

В най-западните части на Европа, но така също и на много други места се задават анти-правителствени протести, главно поради различни ограничения и поради противоречиви правителствени решения и действия, водещи до задълбочаваща се икономическа несигурност. Те ще водят и до правителствени кризи и рокади по политическите върхове. А в един по-късен етап твърдите политически решения и действия ще се засилят и ще бъдат наложени още по-строги ограничения и забрани.

Други страни пък ще продължат да бъдат разтърсвани от разкрития и скандали за корупционни схеми. И най-вече – от битки за надмощие между олигархически кръгове и кланове. Всичко това ще става все по-видимо и ще задълбочава политическите борби и кризи. А в перспектива ще постави под въпрос и функционирането на цели политически системи и принципи дори. И най-силно там, където задкулисието има водеща роля.

Отново ще стане най-актуална и темата за бежанците, а най-притеснени от това ще са балканските страни и народи.

Ще стане най-драматично и положението по пътищата у нас (и не само), особено в планински райони, по тесни места, при претоварено градско и извънградско движение и при повредена настилка. И като се има предвид, че ще шофират и не малко хора с остри психически проблеми. В края на септември и в началото на октомври предстоят и някои природни аномалии, главно в западна България и в още някои балкански страни.

Така също, в няколко балкански страни едновременно или последователно, включително и в България, все по-яростно ще бъде атакувана и националната сигурност, главно заради тръби и трасета за газ и нефт и придобиване на собственост и контрол върху тях. И тази битка – и явна, и тайна – също ще достигне своя максимум. Главно заради нея ще се вихри и небивал шпионаж, в него ще се включат и местни хора, някои от тях и с големи политически амбиции. И въпреки всичко, българите, както и останалите балкански народи ще запазят контрол върху своите територии, даже ще го засилят контрола, но в тези три месеца ще е най-трудното им изпитание.

Противодействието срещу задълбочаващата се икономическа криза в страните от Европейския съюз ще достигне своя апогей също през ноември. И главно във вид на финансови инжекции, което се движи на централно ниво. Ала точно тук се крие големия риск: накъде по-конкретно да бъдат насочени тези средства и как с най-малко от тях да се постигне най-голям ефект върху цялата икономика на съответната държава. Ето защо, нужна е максимална обективност, справедливост и безпристрастност при оценките на ситуациите, което никак няма да е лесна работа в този свят на силни пристрастия.

Почти всичко изредено по-горе, по един или друг начин, съзнателно или не, участва като мотивация за протестиращите у нас, вече два месеца и половина. Или: нашите протестъри, движени от общо негодувание, са извънредно разнородни, даже и диаметрално противоположни по своите мотиви. Ала най-голямо внимание заслужават онези от тях, които имат или следват работещи идеи за реформиране на цялата ни политическа система и на изборния процес у нас. И то така, че да бъдат надеждно отсявани само най-достойните, притежаващи най-силни качества. Защото само така могат да бъдат трайно изтръгнати от обществения ни живот и корупцията, и мафиотските структури, и политическия слугинаж и глупавите решения. Техните гласове засега не се чуват така силно като на някои други, но затова пък казаното от тях се запомня най-дълго.

Коментари

Остави отговор