Уважаеми сънародници, на днешния ден (3.08) преди много години – на 3.08.681 година по сега действащия Григориански, или на 31.07.681 г. по тогавашния Юлиански календар, в град Варна (тогава Одесос), малко преди обяд (при МС 8:40 от Лъв) е сключен договор за мир между българи и ромеи. Според този Договор войната помежду им приключва и Източната Римска империя, по-късно наречена Византия, признава своето поражение, както и новата държава върху бившата вече своя територия, на север от Хемус (Стара планина).

С този акт, империята се задължава да плаща ежегоден данък на българите, „за общ срам на ромеите“, както отбелязва Теофан Изповедник. От този ден се фиксират и новите граници и започва нов държавно-творчески и етно-образуващ процес, както и голямо ново строителство. Започва самата България (около река Дунав, а не в поречието на Волга или до Кавказ) и всичко това – с главно участие и на завареното население. И може би някога ще дойде време – когато се отсее зърното от плявата и бъде разбрано, че територията и мястото на столицата, с техните специални небесни връзки, са основни „стълбове“ на държавата, и стане голямо доверието към небесните знаци – този ден да бъде обявен за национален празник на България.

Честит рожден ден България! Нека твоето име и твоят народ пребъдат във вековете!

И тъй като на вчерашния ден (никак не случайно) избухва и Илинденско-Преображенското въстание (2.08.1903 година), поздравявам всички българи у нас и по света, с една вдъхновяваща песен от онова време – „Ясен месец веч изгрява“ – http://tekstove.info/browse.php?id=10277

П.П. Пояснение за търсещите истината: тази дата е изведена не само от исторически сведения и летописи, а и посредством астрологията, малко позната на съвременните хора, като наука. Използван е едногодишния цикъл Слънце (организация)-Сатурн (структури). А двата принципа заедно формират и всяка държава.

Иначе казано: когато Слънце и Сатурн се съединят абсолютно точно по дължина и това се случи, когато те са в горна кулминация – на МС – на съответната територия в едногодишен период бива създадена нова държава или основно рестартира стара. Друго такова нещо, например, е имало през 165 година от н.е. за територията на днешна Чечения и отнасящо се за държавата на Авитохол.

Коментари

2 коментара на “ЧЕСТИТ „РОЖДЕН ДЕН“, БЪЛГАРИЯ!”

  1. Попов on август 3rd, 2020 10:25

    Значи Варна неслучайно носи името „втора“ столица на България. :)) ЧРД!

  2. admin on август 7th, 2020 10:01

    Да, така е. В Римските терми на Варна има останка от кула, наричана Аспарухова. Предполага се, че там е сключен Договорът.

Остави отговор