Във времена на тектонични обществени размествания, когато се надяват много маски, ето и един кратък астрологически тест за „сваляне на маски“. И за разпознаване на високопоставени политици и за определяне на тяхната надеждност и качество. Като основен аргумент за успешна или неуспешна политическа кариера ще се разглежда положението на наталния Сатурн, основен сигнификатор на политиката.

А най-напред е силата на Сатурн по знак и декада. Така при Сатурн в Козирог, във Водолей, без последната декада (управлявана от Луна) и във Везни, без първата декада (управлявана от Луна), политикът (кандидат-политикът) бързо ще набира точки. Добро е положението и при Сатурн в 3-та декада на Телец, в 1-ва декада на Лъв, във 2-ра декада на Везни, в 3-та декада на Стрелец и в 1-ва декада на Риби. Всички тези декади се управляват от Сатурн и положението на натален Сатурн в тях ще съдейства за вдъхване на сигурност и стабилност.

Политикът (кандидат-политикът) не бива да се занимава с политика при Сатурн в Рак или в Лъв, без 1-ва декада, както и в Овен. И още – при Сатурн във 2-ра декада на Телец, в 1-ва декада на Везни, във 2-ра декада на Стрелец, в 3-та декада на Водолей, всички те управлявани от Луна.

А какво показват аспектите на Сатурн? Тук те ще бъдат разгледани в по-общ вариант, в двата им основни вида: хармонични и напрегнати? Към хармоничните аспекти, както е известно, основно спадат тригоните и секстилите, а към напрегнатите – опозициите, квадратурите и съвпадите. Като съвпадите на Сатурн във всички случаи са напрегнати, с изключение на тези с Меркурий. Макар че и тук, макар и рядко, има и частни случаи, отклоняващи се от общите правила. И още: че много определящо е и положението на диспозитора на Сатурн, както и аспектите, които той получава. И така:

Ако Сатурн е в хармоничен аспект (тригон, секстил) към Луна, тогава политикът, чрез действията си, ще се прояви като защитник на обикновените хора и на техните интереси, на народа. И на националните традиции. Тогава семейството ще е здраво, деца няма да страдат. Ако пък Сатурн е в напрегнат аспект (квадрат, опозиция) към Луна, той ще се прояви като подтисник, тиранин за своя народ.

При Сатурн в хармоничен аспект към Меркурий, неговата политика ще съдейства за повдигане нивото на образованието, за общ икономически растеж и за добра професионална квалификация и реализация. Ако пък е в напрегнат аспект към Меркурий, той волю-неволю ще прогонва от страната си най-квалифицираните, образовани и интелигентни хора и икономиката ще се срине.

При Сатурн в хармоничен аспект (тригон, секстил) към Венера, финансите на страната ще станат стабилни, браковете и интимните връзки трайни, ще има развитие на изкуствата и музиката. В обратния вариант (напрегнат аспект) ще настъпи всеобща бедност, семейството и отношенията между двата пола ще са в криза, а изкуствата и музиката ще са в застой.

При Сатурн в тригон и секстил към Слънце, неговата политика ще е в подкрепа на най-известните и влиятелни хора, на националния елит. Ще се наложат и тенденции към обединяване на усилия за постигане на високи цели и осъществяване на мащабни проекти. Ще се подкрепят и креативните хора, създатели на ценности. В обратния вариант (напрегнат аспект): държавата и обществото ще са в застой, ще има диктатура.

При Сатурн в хармонични аспекти с Марс, приоритетна политическа задача ще са армията, полицията, силовите структури, ще се повиши нивото на обществения ред и сигурността, а машиностроенето и спорта ще имат осезаемо развитие. В обратния вариант с решенията и действията си има опасност да предизвика война или вътрешен конфликт. Или пък – атентат срещу себе си.

При Сатурн в тригон и секстил към Юпитер, политикът ще печели голямо доверие, общият оптимизъм и вярата ще се повдигнат, справедливостта, праведността и моралът ще са на ниво, ролята на съдебната система и на духовните фигури ще се увеличат, стратегиите към бъдещето ще са успешни. В обратния вариант ще има много рухнали надежди, разочарованието ще е голямо и хората масово ще емигрират.

При Сатурн в тригон и секстил към Уран, науката, научните открития и новите технологии ще имат голям ръст, работата на парламента ще е най-успешна, ще има нова конституция, развитие на въздушния транспорт, както и модернизация и дигитализация на обществото. В другия вариант – конфликт между институциите, ограничаване на свободата и демокрацията, самолетни катастрофи, технологично изоставане, „изтичане на мозъци“.

При Сатурн в хармоничен аспект към Нептун, политикът ще разчита на сътрудничество с всеотдайни, духовни хора и това ще помогне да порасне доверието и психическата стабилност на хората, както и желанието за взаимопомощ. Ще има напредък във всички изкуства, както и духовно възраждане. А при Сатурн в дисхармоничен аспект към Нептун, няма да има нищо вдъхновяващо. Ще цари хаос и хората ще страдат от депресии, алкохолизъм, наркомании и други психически проблеми, а мнозина ще емигрират.

При Сатурн в хармоничен аспект към Плутон, политикът няма да се страхува да рискува и ще задвижи големи промени и трансформации, най-необходими, ако страната му е в преход – от една политико-икономическа система към друга. Ще разчита най-много на тайните служби, на полицията, на банките и на транснационалните корпорации. И на онези, които не се страхуват да рискуват, за да забогатеят. Докато при напрегнат аспект между Сатурн и Плутон, ще има корупция, мафиотизация и много разтърсващи събития, които могат да костват и живота му. Такъв политик би бил най-опасен за България.

И още нещо, което касае специално България. Тъй като десетият знак от Козирог е Везни (базисен дом 10 за България), значение имат също така и наталните планети в знака Везни (ако има такива) и аспектите, които те получават. А така също – и положението и аспектите на Венера, управителка на този знак.

П.П. От всичко това, с още някои добавки, би могъл да се направи даже и съответен софтуер, чрез който бързо и лесно да се разкриват реалните политически качества и стойности. И бъдещите реалности, чрез един или друг избор.

Коментари

Един отговор на “АСТРО-ТЕСТ ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ”

  1. As on юли 30th, 2020 21:29

    По-конкретно от това, здраве му кажи.

Остави отговор