Нека да си представим следното: човек яхнал буен кон вихрено се носи през поля и гори, през реки, планини и долини, преодолявайки огромни пространства. И ето, че след много усилия, човекът се добира до заветната цел. Благодарение на коня. Но – и на себе си, защото се е крепял здраво на седлото и е държал здраво юздите. Държал е здраво и самия себе си, проявил е воля, издръжливост и характер.

А сега да си представим нещо подобно, пак ездач на буен кон, но този път човекът е изпуснал юздите и конят бясно препуска накъдето си иска. И не се знае накъде, кога и как ще кривне във всеки момент, към какво ще го насочи инстинктът. И дали няма да убие своя ездач или други хора по пътя.

А сега да си представим, че това всъщност не е кон, а са милиарди долари. Чрез тях може да се извърши какво ли не, не само за извършителите, но и за цялото общество. Но те могат да причинят и много беди. Зависи от това накъде ще бъдат насочени. И как. И дали хората ще управляват парите, или парите ще управляват хората, ако бъдат изпуснати техните юзди.

Небесният покровител на „големите пари“ е Плутон, който е буйният кон в нас, отговорен за нашите страсти и… пристрастявания и за съответните на тях действия. Страстите са най-мощен двигател в живота, те носят голяма енергия, жизненост и преобразяваща сила, понякога граничеща с чудеса. Но… ако са под контрол. Ако са средство, а не цел. Ако са слуга, а не господар. Ако те надделеят над разума, обаче – над моралните принципи, над духа и характера, става опасно. Подобно на онова, което понякога става и с буйните коне. И с наркомани, бандити, с религиозни и други фанатици… и с много още хора, изпуснали юздите на себеконтрола, обсебени от това или онова и загубили човешкия си облик. Ако пък са обсебени от стремежа към много пари, обхваща ги безпределна алчност, която не се спира пред нищо.

А сега да хвърлим един бърз поглед към наталната карта (вляво) на един от най-богатите и известни хора на планетата. Какво виждаме там? Плутон е в дом 2 (пари), в съвпад с Юпитер (много). Всъщност при около 1/3 от милиардерите по света днес, Плутон е в дом 2. При около още 1/3 от тях, той е в дом 6 или в дом 10, а при останалите е на различни други позиции, но винаги пряко свързан с печеленето на пари. А в случая, поради съвпада на Плутон с Юпитер, както и на Слънце с Нептун, печеленето е съпровождано и с благотворителни акции.

Плутон, както се знае, отговаря още и за банките, както и за транснационалните корпорации. И във всички случаи – за парите които идват някак си по-наготово и по-лесно. И винаги чрез някаква тайна (Плутон), недостъпна за другите. Ще рече: не могат да се трупат милиарди, без достъп до важни тайни, недостъпни за другите. Каквото и както да се говори. А най-често тайната е във вид на тайна информация, идваща по специален начин. Или пък – в тайни начини, средства и лостове за влияние.

Когато обществените администрации на всички нива са достатъчно дистанцирани от делата на големият бизнес, а големите бизнесмени – достатъчно интелигентни за да разбират, че не можеш да вземаш, без да даваш, т.е. без да нарушиш вътрешния баланс, всичко изредено по-горе не носи беди. Бедите идват, когато поради някаква причина, започне да става обратното.

А обратното е започнало да става от началото на 2008 година, с навлизането на Плутон в Козирог. По целия свят. Оттогава едрият бизнес (буйният кон) е започнал голяма експанзия и постепенно и неусетно е завладял много територии, започнал е да налага своите правила, закони и ценности на всички и във всичко. Например в най-популярния спорт – футбола, за кратко време бяха наляти камари пари и това скоро го превърна предимно в средство за търговска реклама. И все по-малко – в спорт. И във всички други сфери на живота настъпваха подобни парадоксални промени.

Ще рече: юздите на едрия бизнес са били изпуснати и той е започнал да властва над всеки и всичко. Един от най-видимите резултати от това, например, е тоталната глобализация, даваща възможност на транснационалните корпорации да премахват всякакви граници и ограничения – национални, езикови, културни… – и така да проникват и завладяват навред. А другият резултат може да се види в наталните карти на почти всички президенти и премиери по света, действали между 2008 и 2018 година, а някои от тях – все още действащи. И на изток, и на запад. Плутон в техните карти неизменно е в дом 10, или управлява дом 10, или заема друга ключова позиция и роля.

И ето, че в края на 2017 година настъпва нова промяна: и Сатурн навлезе в Козирог. И оттогава до днес не спира явната и тайна борба за надмощие между едрият бизнес и безброй стръвни желания за трупане на камари пари от една страна и стремежът към строги правила, контрол, дисциплина и сигурност – от друга. А настоящата 2020 година ще е решаващата. Отсега, обаче, е ясно кой ще е победителят. А кой ще е той според вас?

Коментари

3 коментара на “ГОЛЕМИТЕ ПАРИ И ТАЙНИ”

  1. Stanka on юни 3rd, 2020 13:09

    Победителя ще е Уран Водолея.:)

  2. Tedi on юни 3rd, 2020 15:08

    Фирмите и корпорациите, големите пари ще са победителите.. искаме или не. Ние само може да се опитваме да запазим баланса да Несебър стигне до тотален разпад .

  3. наблюдател on юни 3rd, 2020 17:17

    Вероятно Сатурн ще е победителят,тъй като е в сила и във Козирог и във Водолей…а Плутон не чак толкова..

Остави отговор