Както вече беше казано, след януари 2008 година владетелят на подземното царство Плутон, след прекрачването си в небесния сектор Козирог, постепенно и поетапно е започнал да превзема повечето властови позиции по света от всякакъв вид и ранг. Тайно, неусетно и отвътре, както само той умее. Заедно със своите сподвижници. В същото време диспозиторът Сатурн се е щурал тук и там с незначителни задачи и роли, предварително сдал на Плутон повечето ръководни инициативи. Така големите пари, големите тайни и големите изкушения, над които владее Плутон, по неведоми начини и пътища започнали да стават още по-големи. Даже – баснословно големи.

Ала ето, че минало време и дошъл декември 2017 година. И тогава Сатурн, главният крепител и осъществител на строгостта, реда и дисциплината, след дълго отсъствие, придружаван и окуражаван от Слънце (Слънце-Сатурн съвпад – виж вляво), отново прекрачил прага на своя дом (ингресия на Сатурн в Козирог – картата вляво). Следван от Слънце, даващото светлина и топлина, енергия за живот… и любов между хората и съществата. Както и стремеж към изява и стремеж Нагоре – към праведност, оптимизъм и духовно възраждане (Слънце в Стрелец).

Онова, което заварил Сатурн в своя дом (Козирог) обаче, никак не го зарадвало. Много неща били променени до неузнаваемост, а на фона на всички тях Плутон и Луна били непрекъснато заедно (Плутон-Луна съвпад) и тя го гледала от влюбено по-влюбено, а той често й шепнел по нещо на ухото. А както се знае, Луна – това са душите на хората, народът, колективното съзнание, условията на живот. Иначе казано, душите на повечето хора, народът били прелъстени и обсебени от Плутон. И от плутонианското. Това заварил Сатурн. Прелъстени от стремежа към такава себереализация, чрез която с явни или тайни средства и на всяка цена да се печелят и харчат много пари. И като резултат – да има много възможности за необикновени приключения и за всякакви разтърсващи преживявания и удоволствия, позволени и непозволени, скрити от очите на хората.

В същото време връзката с природата, с родината и всичко родно, с националната култура и език, със семейството и семейните ценности, с желанието за собствено семейство и собствени деца оставали все повече на заден план. Напред изпъквало желанието за пари и за пълна промяна – до неузнаваемост, както си сменяме понякога дрехите. Промяна на тялото, на външността, на името, на езика, на пола, на надеждите, на стремежите, на любовите… на всичко, което си пожелаем и когато ни скимне. Без никакви спирачки и угризения, без страх от Бога, без да се осъзнава, че се прекрачват Неговите свещени закони. При което страстите вземат връх над разума, Долното – над Горното, Дълбокото – над Високото!

А сега нещо по-конкретно и актуално, отнасящо се главно към съвпада Плутон-Луна (на картата), който е и аспектът на епидемията (пандемията). Когато Плутон по време на стационарна фаза направи втория си, няколкомесечен точен транзит през Луна, избухна чумата по козите и овцете у нас. И не само у нас. Това беше през 2018 година. Когато Плутон, чрез една от дирекциите, отново мина през Луна, това стана 7-8 месеца по-късно, тогава избухна чумата по свинете. Пак не само у нас. Когато Плутон, чрез една от лунарните прогресии, отново мина през Луна, с екзакт на 24 януари 2020-та, избухна епидемията от коронавируса в Китай. И когато Плутон посредством другата лунарна прогресия мина през Луна (екзакт 26 март 2020 г.), епидемията най-видимо се пренесе в Европа и по света.

И какво още означава всичко това? Означава, че в посочените по-горе отрязъци от време, освен другото, е имало и най-много обсебени човешки души. И че тепърва ще се появяват подобни вируси, ако хората не променят по-скоро начина си на живот. Ако не променят мислите и ценностите си. Ако не проумеят, че ценностите, изповядвани от свръх богатите днес и масово насаждани чрез медиите, не водят към добро. Ако стремежът към Дълбокото и разтърсващото не отстъпи пред стремежа към Високото и окриляващото, ще имаме вирусоподобен човешки живот на масово ниво. Спрямо природата, или спрямо другите хора. И тогава пак на масово ниво ще бъдат привличани и вируси. По един или друг начин. Защото така функционира светът: подобното привлича подобното чрез силата на своето излъчване.

Все пак от декември 2020 година светът така или иначе ще тръгне към трайна промяна, защото формулата за обществен контрол ще бъде вече друга. Ала дотогава ще се задвижат поне една дузина важни процеси и събития, за които ще стане дума следващия път.

П.П. ПОЯСНЕНИЕ, за да няма лично засегнати на тема Плутон и Скорпион – такива, които проявяват склонност да персонализират нещата. Тук не става дума за вас, а за един цикъл, който влияе на всички хора по света. А опасното в него е не Плутон, а съвпадът Плутон-Луна при ингресията на Сатурн в Козирог, което е дълготрайно действащ аспект. Няма по-опасна комбинация от тази, изразяваща се на масово ниво. Това е и аспектът на епидемиите и пандемиите. Най-уязвяващата сила върху най-уязвимото място. Освен това Плутон е отличен слуга, но е лош господар. И тук става дума за лошия господар!

Коментари

3 коментара на “БИТКА НА НЕБЕТО, НА ЗЕМЯТА И ПОД ЗЕМЯТА”

  1. Георги Хаджийски on май 11th, 2020 14:18

    Страхотна статия. Моите поздравления за споделените прозрения.

  2. Калина Маринова on май 12th, 2020 6:25

    Благодаря за статията! Дано наистина формата на обществен контрол се смени към духовно по-извисена такава. От началото на годината си пожелавам сегашните системи на обществен ред да паднат. Те вече не са атуални.

  3. Krasimira on юли 8th, 2020 12:44

    Благодаря за прозренията!

Остави отговор