На 20 март 2020 г. в 5:49 часа българско време, по пътя на своя вечен кръговрат, Слънце отново ще мине през 0° на Овен и с това ще настъпи новата астрономическа пролет – Пролетно равноденствие 2020. Един много специален момент, от който, както винаги, ще зависят много земни дела и събития през идните от 3 до 12 месеца. Тази година Пролетното равноденствие, обаче, ще е най-специално. Толкова, че едва ли нещо подобно се е случвало от столетия насам.

За да стане по-ясно какво по-точно се има предвид тук, да погледнем съответната карта, с координатите на британската столица Лондон (вляво). И какво се вижда на картата? Че ингресията на Слънце в Овен, този път е съпроводена с тройно съединение – Марс-Юпитер-Плутон – „кацнало“ не къде да е, а на самия Асцендент. При това, Марс е диспозитор на Слънце. Ала тук има и още нещо, което не е показано на картата: тази планетна тройка попада точно върху позицията на подобна голяма четворка (Плутон-Сатурн-Слънце-Меркурий) от 12 януари (цикъла Плутон-Сатурн). И още: за няколко дни ще стартират три нови планетарни цикъла, последвани от още два седмица-две по-късно.

Какво означава това? Че за кратко време ще се случат много неща, много действия и събития. И че приближаваме към „окото на бурята“, наречена пандемия. А от Италия, както е в момента, епицентърът на пандемията ще се премести в Лондон и Англия, до някаква степен – и в Испания и Португалия, по-малко във Франция. Вирусът като удари англичаните, обаче, те ще отвърнат на удара с най-активно противодействие. Много е вероятно там за пръв път да бъде приложена ваксина или нещо друго ефикасно, което ще послужи за пример на останалия свят. Ще се разбере също така, че пандемията удря най-силно най- урбанизираните райони и много слабо живеещите в близост до природата. А това ще породи и нов мироглед: за да има напред, трябва да има и назад – към природата и природните модели на живот.

Някои съпровождащи ефекти от пандемията ще са главоломните обрати в някои цени (злато, нефт и пр.), в борсовите и финансови игри и спекулации. Лондон ще стане най-голямата световна арена в това отношение и някои хора там за дни ще натрупат богатства. Обикновените хора, обаче, нищо няма да натрупат. Ала бързо ще бъдат взети много твърди управленски, законодателни и други ограничителни мерки и те ще възстановят контрола и сигурността. Или: случващото се в Лондон ще е най-показателно за това което ще преживее светът и какво ще е нужно за запазване на финансово-икономическата стабилност.

Освен здравето на хората, най-засегнати ще са туристическия бизнес и международната търговия, макар че на отделни места ще се случва и обратното. В същото време пандемията ще има силно стимулиращо въздействие върху местното производство на храни и хранителни продукти, върху екологичните производства и върху онлайн услугите. Ще се засилят тенденциите и към летен планински туризъм, особено към по-отдалечени, диви места.

С други думи, онова което ще се случи в Лондон между 17 март и 7 април, както и три месеца общо (толкова ще трае ефекта на предстоящото Пролетно равноденствие в Англия), ще покаже накъде ще тръгне светът през годината, а и по-късно. А той задължително ще тръгне в посока, различна от досегашната, защото и човечеството много бързо ще започне да става различно.

А какво ще е по-специалното от гледна точка на обитателите на повечето страни от източна Европа, включително и България? Нека да погледнем сега същата карта от Пролетното равноденствие 2020-та, но този път – с координатите на София (вляво). Какво може да се види най-напред? Че Асцендентът този път е в Риби, с Нептун в дом 1, като по българското Черноморие и по меридиана, който минава на север и на юг, той ще е на самия Асцендент. Луната пък е в дом 12, а планетният стелиум Марс-Плутон-Юпитер – в дом 11…

Или: времето у нас и в по-голямата част от Източна Европа през идните три месеца ще е преобладаващо влажно и дъждовно, с резки температурни аномалии периодично. Ще има и хубави слънчеви дни, но ще има и градушки (през юни), срещу които отрано е нужна подготовка за разпръскване на градоносните облаци.

Повечето обикновени хора ще реагират на заплахата от вирус предимно със самоизолация (Луна в дом 12) чрез осигуряване на хранителни продукти и с поддържане на разговори и контакти през свободното време главно по телефон и по мрежата. Ще има и такива, които ще търсят усамотяване в някои планински райони. Но ще възникне и една нова вълна на вяра, взаимопомощ и мисъл за общото и тя ще завладее много хора. В същото време други, млади и енергични, трудно подаващи се на контрол и дисциплина, няма да спазват разпоредбите. Те ще се събират на частни купони, в големи групи и така ще носят най-големите рискове.

Сериозни сътресения ще преживее и бизнеса, на първо място туристическия, международната търговия, банковия сектор, нефтената и газовите индустрии, транспорта и производството на транспортни средства. Най-голяма треска ще тресе и финансово-икономическите групировки, силно обвързани политически… Ала все пак и тук ще се намират формули за контрол и стабилизация.

Предстои и нов подем на духовни и езотерични практики, като ходенето и танците в огън, в състояние на транс, например. Така, че за нестинарите у нас и в Гърция предстои нова активност. Може би ще гонят вируса по своя си начин. Най-вероятно е това да се разбере около 3 юни, когато традиционно е нестинарския събор в Странджа. Предстоят и групови молитви, организирани онлайн и синхронично, както от свещеници, така и от езотерици. И на мнозина ще стане ясно, че колкото и да им изглежда странно, те ще имат значителен ефект.

Или: чакат ни трудни, но славни времена, за които е нужна всеобща мобилизация – външна и вътрешна. На ход е голямо преобразяване – и във външното, и във вътрешното! След време взелите най-дейно участие ще има какво да си спомнят и да разказват! А сега, да бъдем най-внимателни за времето между 17 март и 7 април, когато най-важното и определящото така или иначе ще се случи. И после – през първите 20 дни на юни! Бъдете живи, здрави и непоклатими! Успех! Наслука!

П.П. Предстоящото време ще роди и някои песни, които ще се помнят.

Коментари

17 коментара на “ПРОЛЕТ 2020, ЛОНДОН И СВЕТЪТ”

 1. Даниела on март 18th, 2020 11:08

  Амин!

 2. Маги on март 18th, 2020 12:09

  Прогнози за Италия и България как мине периода ?

 3. Виолета Томанова on март 18th, 2020 14:21

  Може ли няколко думи за Франция! Благодаря!

 4. admin on март 18th, 2020 14:35

  Във Франция живеещите в някои най-западни райони, гранични с океана, ще са изложени на най-голям риск. В останалите райони средно-европейско положение.

 5. БЛАГОВА on март 18th, 2020 15:25

  КОГА ЩЕ МИНЕ ОПАСНИЯ ПЕРИОД ЗА БЪЛГАРИЯ И АНГЛИЯ?

 6. БЛАГА on март 18th, 2020 15:26

  КОГА ЩЕ ОТМИНЕ ОПАСНИЯ ПЕРИОД ЗА БЪЛГАРИЯ И АНГЛИЯ

 7. Ели on март 18th, 2020 15:46

  Много интересно- това е доста сходно с моята натална карта!Има ли някаква значение?как действа транзитен Нептун в първи дом Риби в личен хороскоп,защото валежите очевидно не се отнасят за личен,а МС в Стрелец е свързан с пътувания? поздрави!

 8. Ирина Ивановс on март 18th, 2020 15:59

  В Португалия, заразените нарастват ежедневно. Повечето туристи си заминаха преждевременно. Днес се очаква евентуално решение за извънредно положение.Южна Португалия за сега има по-малко заразени.Ще стигне ли ситуацията размерите на Италия? Предупреждава се за спиране на превозвачите, което ще доведе дефицит на стоки и храни… Дали?

 9. Марияна on март 18th, 2020 16:59

  Здравейте ,а нещо за Кипър бихте ли казали .Благодаря ви .

 10. Андриана on март 18th, 2020 18:44

  Моля ви накратко за Германия -Благодаря !

 11. Донка on март 19th, 2020 13:50

  Благодаря Ви за изчерпателната астро прогноза. Според Филип Филипов през есента ще пламнес нова по-голяма сила. Вие как виждате пандемията в бъдеще?

 12. Анна on март 20th, 2020 6:49

  Вместо да висите и да слугувате в Кипър и незнам още къде и да хленчите си елате у дома и подкрепете близките си и родината си Това е вашата мисия сега!

 13. Саша on март 20th, 2020 12:14

  За Лондон равноденствието е на 21.03.20 в 0:50 мин. Това,което сте показали почти съвпада с хороскопа на Бургас за настоящето пролетно равноденствие.

 14. admin on март 20th, 2020 19:08

  Саша, Саша, някой ви е излъгал. Така става по някой път, когато се четат копирани „астрологични“ недомислия. Днес нета е пълен с тях.
  http://www.archiedunlop.com/2020/03/17/march-2020-spring-equinox-london-magicians-need-to-get-up-early/

 15. Силвия on март 25th, 2020 17:38

  Във връзка със статията може ли лична консултация, живеем в Съри (югоизточна Англия)? Може ли на е-майл да ви пиша?

 16. admin on март 28th, 2020 7:03

  Да

 17. Василева on април 4th, 2020 22:28

  Благодаря ви за работата!Това, че при лятното слънцестоене за София, отново АЦ е риби и Нептун в 1 д, може ли говорим и за дъждовно лято? Или Марс в 1 д ще има друго влияние? Луната и Слънце в 4 д(тогава), може ли да се разглежда като „светлина в тунела“ предвид цялата ситуация в момента?

Остави отговор