Живеем в плутониански времена. Въпреки, че мнозина се опитват – и по света, и у нас – да казват нещо съвсем различно. Включително и сподвижници на архаични астрологични концепции, игнориращи Плутон и другите планети отвъд Сатурн. Аз пък реших да направя обратното: посредством Плутон, да обясня епохални събития отпреди близо 7 века.

Между 1332 и 1363 година планетата Плутон е транзитирала през знака Овен (старт, начало). Според принципите заложени тук и според комбинацията на съответните небесни сили, това би трябвало да е време на най-напрегнати, разтърсващи и епохални събития, с най-дълготрайни последици. Да видим.

Между 1346 и 1353 се разразява най-голямата и страшна чумна епидемия (пандемия) в човешката история, останала известна като „черната смърт“. Тя избива половината население на тогавашна Европа, а на места – и до 80%. Огромни загуби търпят и Балканите и това се отразява пагубно на поколения наред, предопределяйки и по-късното падане на България и на останалите балкански държави под напора на османските завоеватели. Самият факт, че те стъпват на Балканите и започват масирано настъпление именно през 1354 година, веднага след затихването на пандемията, през силно обезлюдените вече територии, е твърде показателен тук.

Но да видим и съответната карта от ингресията на Плутон в Овен, с координатите на тогавашната българска столица Велико Търново. И какво виждаме там (вляво)? На 3 юни 1332 година, в 10:53 часа, Плутон е на 0° от Овен. И същевременно той е и на куспидата на дом 8, в точна опозиция на Луна (население, обикновените хора). Красноречиво, нали? Дори и за хората с по-бегли астрологични представи, по-реалистична картина за онова, което е последвало, едва ли може да има.

Но на картата се виждат и доста още неща. Например: защо и как през 1349 година, в разгара на епидемията, българският цар Иван Александър разтрогва брака си с царица Теодора Бесараб, от която има трима сина, и подавайки се на изкушението, се жени за младата и красива еврейка Сара. И защо точно този факт впоследствие разпарчелосва България на две царства и 7-8 деспотства.

На картата може да се види твърде добре и друго: защо по онова време българите (и не само те) са определяли настъпващото от вси страни зло като Божие наказание. И защо са избрали да се борят срещу неговите прояви главно чрез покаяния и молитви от свещените практики на христистиянското мистично учение исихазъм. Повечето скални манастири у нас, например, чиито останки могат да се видят и в наше време, са оттогава. Юпитер (вяра и дух) е в съвпад с Нептун (вяра, мистика и отшелничество) – в Козирог (скали, традиции, твърдост, защита) и в дом 5 (популярност). А същото е дало нов импулс и на другото мистично учение, шестващо четири века по нашите земи – богомилството.

Всъщност „божиите наказания“ в плутонианските времена винаги са възниквали като следствие на силен духовен и морален упадък. Докато духовните учения и практики най-активно са противодействали на упадъка. Макар и не винаги по най-подходящия начин, макар и не винаги навреме и успешно. Ето защо когато се появи някъде какъвто и да е масов мор, поради каквато и да е външна причина, трябва да се лекува най-напред вътрешното – духа и душата. И колкото е възможно – по-навреме.

Защото какво е Плутон? Той е главният фактор, който изкушава, развращава и деморализира, когато излезе от контрол. Той е страстите, пристрастяването, всяко дълбоко проникване, обсебването, завладяването, съвкуплението, зачатието, либидото, подземното, тъмното, тайното, тайната власт, тайните служби, тайните оръжия, мафията, задкулисието, корупцията, тайните общества, магиите, големите рискове, големите пари, алчността, най-богатите хора, банките, транснационалните корпорации, горивата (подземните), ядрената енергия, ядрената бомба, проникващата радиация, генетиката, генната модификация и мутация, смяната на пола и физиономията, паразитите, вирусите, епидемиите, сперматозоидите, смъртта, героизма… Тук може да се изрежда още доста, но веднага се набива на очи голямото противоречие (и напрежение) между силите и същностите тук. Та нали в Плутон си дават среща краят с началото на живота, свръх-разрушителното с първичното и съзидателното.

Така, че ако плутонианското бива озаптено, подчинено и контролирано, неговите изяви стават най-полезни и нужни. Защото те носят голяма енергия, жизненост и способност за регенерация. Тогава те се превръщат в подобия на диви жребци, но обяздени, които могат да участват най-успешно в каквато и да е надпревара. И да постигат победи.

Получава се много лошо, обаче, ако „дивите жребци“ бъдат изпуснати из контрол. Тогава те се превръщат в развилнели се диви зверове. В такъв случай става така, че долната половина на тялото започва да управлява горната половина. Тогава плутонианското се развихря и започва да прониква, да обсебва, да служи за пример и да управлява повсеместно. А всичко, управлявано по такъв начин, от определен момент нататък неизбежно и скоротечно започва да се разпада. Най-напред на духовно и морално ниво, после и на физическо. Така е станало и по време на чумната епидемия през 14 век, преди нея и след нея.

А какво се случва от 2008 година насам? Плутон минава през знака, който най-пряко „отговаря“ за контрола и управлението – Козирог. Сиреч плутонианското и неговите адепти, блокирайки и торпилирайки – и тайно, и явно – контролиращите сили на този знак, са взели вече връх, определяйки главните посоки и ценности. И пак оттогава плутонианското и плутонианците са на всички пултове на управление – и в отделното, и на света. И вътре в самите хора – в повечето от тях. Съвсем отскоро, обаче – от 12 януари 2020 година – имаме нова ситуация. Каква? Точно тогава главният небесен контрольор и озаптител Сатурн застигна Плутон и се съедини с него в собствения знак Козирог. Заедно със Слънце и Меркурий. И с това стартира нова небесна формула за следващите 33 години. Каква?

Към края на всякаква разюзданост. Към края на свръх-либералните теории и практики, даващи възможност на плутонианското и плутонианците безконтролно да управляват – и обществата, и отделните хора. И към завишен контрол над тях. И към приключване с онази глобализация, която разрушава националните култури, дава неограничена власт на транснационалните корпорации, или на мафиотските структури, прекъсва връзката с енергията на родната земя и води към масова деморализация и самоунищожение. И към ренесанс на консерватизма, държавността, традицията, връзката с природата и с природните закони. И към ефективна защита от изкопаеми горива, от ядрената енергия, от проникващата радиация, от бандитизма, от бандитски помисли, от мутирали вируси и бактерии и от генетични експерименти.

Живеем в плутониански времена. Силно сгъстени, свръх-концентрирани! Ще рече – на ръба на риска и на предела на възможното, отвъд който се задават два главни избора. Към „връщане на злия дух вътре в бутилката“, към сигурност и възход, или към… пропаст. Голямата СЕЛЕКЦИЯ вече започна.

Коментари

4 коментара на “Голямата СЕЛЕКЦИЯ вече започна”

 1. Julia D on февруари 13th, 2020 14:06

  Това е точно така.

 2. Кеасимир on февруари 13th, 2020 21:10

  Поредния полезен анализ. Изключително благодарен ще съм, а може би и всички читатели биха имали интерес, ако подготвите анализ за перспективите на еврото у нас от астрологична гледна точка и доколко замисъла да бъде наложено еврото като валута у нас ще бъде успешно реализиран.

  Благодря!

 3. admin on февруари 15th, 2020 18:05

  Не само вие, мнозина се интересуват от налагането на еврото като валута у нас. И е разбираемо защо. Остава, обаче, един важен въпрос: дали отворът тук ще носи полза или ще носи вреда.

 4. emilia on февруари 18th, 2020 18:50

  Благодаря за задълбочения анализ.Да се надяваме човечеството да направи правилния избор и да озапти либералните платени грантове,които се опитват да прокарват новия световен ред…във война сме,дано звездите да са на наша страна

Остави отговор