Преди малко повече от 37 години – на 8 ноември 1982-ра – на Небето се случва епохално събитие, което оставя траен отпечатък върху Земята и хората. Точно тогава се съединяват по дължина планетите Сатурн и Плутон и така започва новият техен цикъл. Само два дни по-късно от този свят си отива Леонид Брежнев, дългогодишен лидер на Съветския съюз, и започва серия от немислими дотогава промени, които впоследствие събориха и световната комунистическа (социалистическа) система. Бяха преобърнати много неща, а светът – напълно преобразен, според своята нова и трайно зафиксирана небесна формула за основна промяна. Каква?

За почти цяла Европа, от Москва до Париж, в наталната матрица на този цикъл (8.11.1982 г.) съединението Сатурн-Плутон неизменно попада в дом 2 (финансова система, собственост). Следователно парите и собствеността се явяват основният мотив и обект на трансформация за тези 37 години. Точно поради същото, рухва и комунистическата система. И тъй като диспозиторът Венера, както и Слънце, Меркурий и Юпитер са в Скорпион, към които Луна (обикновените хора) е в квадрат, същото означава, че трансформациите са ставали главно по задкулисен начин, в съответствие с тайни планове, от които обикновенните хора са били максимално отдалечени. Ала тези тайни планове неизменно са водели до голямо окрупняване на собствеността при преминаването й в частни ръце. И тъй като съединението Сатурн-Плутон е във Везни – по мирен начин, чрез поредица от преговори, договори и споразумения.

В друг един план, съединението Сатурн-Плутон в знака Везни, с диспозитор Венера в Скорпион,  е трансформирало и брачната институция (Везни) през тези 37 години. И не рядко – до степен на разпад, главно поради безброй изневери (Венера в Скорпион). За да стане така, че днес бракът и семейството в световен мащаб да имат малко общо с тези отпреди 1982-ра и да са във всеобща криза.

И тъй като дом 2 отговаря още и за музиката, а диспозиторът Венера тук е в заточение в Скорпион, ето откъде и как е станало така, че популярната музика най-често и постепенно да бъде заменяна с едни само сексуални предизвикателства.

Любопитното тук още е, че и при трите последни цикъла Сатурн-Плутон – (4.10.1914 – 11.08.1947), (11.08.1947 – 8.11.1982) и (8.11.1982 – 12.01.2020) – тези две планети неизменно са попадали в дом 2 (пари, собственост, музика) на съответните натални матрици, що се отнася до по-голямата част от Европа. Иначе казано: от 4.10.1914-та до 12.01.2020 година, или повече от век, големите трансформации в Европа, включително войните, са били движени главно от парите, от алчността и от стремежа към забогатяване и удоволствия.

И ето че от вчера – 12.01.2020 година – имаме нова небесна матрица за трансформации и основни промени. И тази нова матрица ще упражнява своето влияние върху Земята и хората през идните 33 години – до 2053-та. Като този път съединението Сатурн-Плутон за по-голямата част от Европа вече попада в друга зона – в дом 6. Ще рече: главен обект и мотив за основни трансформации през идните 33 години за повечето европейци ще е икономиката и нейните отрасли, трудът, квалификацията и специализацията, държавните служби, здравето и здравеопазването. Към всичко това ще бъдат насочени най-големи усилия и ресурси. Но… след като най-напред настъпят големи сътресения и нуждата от драстични промени стане неудържима. Какви промени?

Такива, които водят към повишена дисциплина и много забрани, към засилен контрол и самоконтрол, към възраждане на традиции и традиционни ценности, към духовност и морал от миналото, към защита на природата и здравословен начин на живот, към най-строг контрол над горива и въглеродни емисии, контрол над храните, край на задкулисието и корупцията, край на бандитизма и сенчестата икономика, ефективна защита на границите, подчиняване големия капитал на обществени интереси, реформи в образователните системи, предварително икономическо обвързване на завършващите образователни степени, запазване на собствените кадри, голямо търсене на квалифицирани кадри, основно преструктуриране на държавните служби, модернизиране на армията, връщане на казармата…

Интересното е, че последният път, когато съединението Сатурн-Плутон е попаднало в дом 6,  това е станало на 22 май 1883 година, като е продължило своето действие до 1914 година (4.10). А от историята може да се научи, че това е и времето на най-голям подем в икономиката за новоосвободената България.

Но да се върнем в настоящето. Какво още има да става ли? На всички управленски нива и в по-голямата част от Европа широко ще навлязат информационните технологии, нови научни открития, както и съответни на тях специалисти. А заедно с това, значително ще се промени и обликът на политическата класа, тя ще изобилства от нови, млади, образовани, нестандартно мислещи и креативни хора. За същото ще помогне и повсеместното въвеждане на гласуване през Интернет. Това за цяла Европа и в своя окончателен вид ще се случи през 2023-та и през първата половина на 2024 година. Интернет ще съдейства и за подобряване на връзките и комуникациите на управленско ниво – между институциите и между отделните страни – за съгласуване на решения и действия.

И още: Балканите ще се превърнат в зона за инвестиционна надпревара и съперничество между икономически най-мощни държави и компании от целия свят. И от това могат да спечелят всички в региона, ако се действа умно и балансирано. Значителен ръст ще отбележи и местната енергетика на базата на собствени и на вносни природни ресурси. Първата година (2020), обаче, изисква повишено внимание, за да не бъдат подписани заробващи договори, за дълго лишаващи балканските страни от защита на собствения интерес, както и от суверенитет. И за да не бъде предизвикано разцепление и противопоставяне помежду им.

А най-динамична ще стане годината след Пролетното равноденствие на 2020 година и през следващите три до шест месеца, а на места – и до 1 година.

Въздействия:

Плутон към Сатурн – ТОРПИЛИРАНЕ и преобразяване на всичко твърдо и устойчиво, за да може само най-твърдото и устойчивото да послужи като модел за подражание.

Сатурн към Плутон – КОНТРОЛ над банките, големите бизнес-корпорации, енергийните ресурси, разрушителните сили, страстите и пристрастията.

Сатурн+Плутон+Слънце+Меркурий в Козирог – концентрация на много енергия, ресурси, усилия и власт на едно място, най-често – на върха на някаква пирамида. Превес на консервативните и авторитарни тенденции над либералните.

Коментари

8 коментара на “ГОЛЕМИТЕ ТРАНСФОРМАЦИИ”

 1. Попов on януари 13th, 2020 8:33

  Амин!

 2. Славова on януари 13th, 2020 14:05

  Добра прогноза! Ха, дано! Вярвам!

 3. Борис Г on януари 13th, 2020 22:12

  Страхотен коментар. Написан на достъпен език. Много благодаря.

 4. Борис Г on януари 13th, 2020 22:13

  Страхотен анализ. Представен на достъпен език. Много благодаря.

 5. Iuyt on януари 14th, 2020 14:22

  С липсата на вода как стои?

 6. Иванова on януари 14th, 2020 15:57

  АМИН!!!

 7. Вели on януари 15th, 2020 16:34

  Благодаря, много ценен и полезен анализ!

 8. БОБОИ on ноември 11th, 2020 14:05

  БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНАТА СТАТИЯ, АМИН !

Остави отговор