Когато се преценяват шансовете на отделния човек в България за изява и реализация (не само професионална), има един основен и най-важен небесен ориентир: положението на рождения Сатурн по знак. И мястото му в базисната зодиакална схема на България (Козирог). То най-напред ни осведомява за жизнената сфера, която човек е в състояние да разбере и да отдели (да отвоюва) от нея жизнено пространство за себе си. И да го подреди така, че да установи в него ред и контрол, в съответствие с числата, природните закони и осъществяването. Сатурн отговаря предимно за професионалната изява и изисква човек да работи това, което умее да прави най-добре. Тогава работата му спори, доставя му удоволствие, той е най-ефективен и удовлетворен и се зарежда предимно с положителни емоции. В противен случай изпада в трайна депресия и в състояние на неудовлетвореност.

А вашите възможности за изява и реализация у нас стават многократно повече, ако вашият рожден Сатурн е добре поставен и добре аспектиран. И ако неговият диспозитор също е добре поставен и добре аспектиран. Ако пък ви е нужно, ето ТУК може да бъде изчислено положението на вашия рожден Сатурн по знак и по градуси.

Сатурн в Козирог (базисен дом 1) – Ако вашият рожден Сатурн е в Козирог, имате какво да правите в България, ще намерите в нея най-широко поле за изява. Тогава упоритостта ви ще бъде възнаградена и от един момент нататък ще покажете примери за подражание. Ще проявите лидерски качества и ще накарате не малко хора да ви следват. А най-голяма мотивация, помощ и съдействие тук бихте могли да имате от собственото семейство. Особено ако то е сплотено. А още – от трайна патриотична нагласа, от любов към българската природа и познаване на българската история.

При Сатурн в 1-ва декада на Козирог (0-10°) – Говорите така, че хората ви вярват. Това ще ви дава предимство в търговски, образователни, пропагандни, рекламни, политически, медийни, туристически и транспортни дейности. Ще внасяте чужд опит в България.

При Сатурн във 2-ра декада на Козирог (10-20°) – Като ровите в миналото, там някъде ще откриете своята ниша. Ще ви владее дух на тайнственост и откривателство, както и стремеж към реставрация на отдавна отминали епохи, знания и ценности. Ще пребродите и доста места и територии.

При Сатурн в 3-та декада на Козирог (20-30°) – Внасяте видимост в тъмното, ще разкривате големи тайни. И там някъде ще намерите и своята сила и своите успехи, които ще ви срещнат с хора от най-високо ниво. Бързо погасявайте своите дългове! Не рискувайте прекомерно много!

Сатурн във Водолей (базисен дом 2) – Значителни възможности имате поне в една от следните области: собствен бизнес, финанси, хранене, музика, творчески дейности. В някоя от тези области, където ще се движите по неутъпкани пътеки, ще проправяте и нови такива, можете да стигнете до най-значими успехи. Но за да стане това, нужна ви е и мотивация. А тя главно може да дойде от любов. От обичан човек до вас, от обичани деца, както и от любими занятия и творчески дейности.

При Сатурн в 1-ва декада на Водолей (0-10°) – Вие сте човек с творческа нагласа и организаторски талант, поставяте си високи цели. Задължително е да обичате онова, с което са захващате. Само тогава резултатът ще ви задоволява. Разчитайте на голямата си интуиция при всеки избор на една или друга възможност.

При Сатурн във 2-ра декада на Водолей (10-20°) – Ще натрупате значителни знания и умения във вашата област и непрекъснато ще се подобрявате до степен на високо майсторство. Но за да осъществите себе си, нужно ви е и добро образование и отлично владеене на родния и на чужди езици, както и вяра и стратегия за бъдещето. Можете да съдействате за външни инвестиции в българската икономика.

При Сатурн в 3-та декада на Водолей (20-30°) – Притежавате способност да разбирате хората, да вниквате в тяхната душевност, нужди и емоции. Затова е препоръчително да работите с хора в сферата на услугите и консултациите. Имате нагласа, желание и възможности да създадете семеен бизнес с половинката си. Но за да стане това, най-напред е нужно да имате „половинка“.

Сатурн в Риби (базисен дом 3) – Образование, слово (писане, преподаване), медии, публични дебати, точна ръка и сръчности в изкуства, реклама, транспорт, пътища, пътуване, комуникации. В някоя от тези области е и вашата сила за себереализация. А в най-голяма помощ тук за вас би било не само доброто образование, но и непрекъснатото практическо усъвършенстване за постигане на високо професионално ниво.

При Сатурн в 1-ва декада на Риби (0-10°) – Вашата упоритост ще бъде възнаграждавана. Имате всички шансове за много успехи, но те ще идват постепенно. Вашите разсъждения и думи ще се помнят, усилията ви ще дават траен резултат. Много сте необходими на България, както и тя на вас.

При Сатурн във 2-ра декада на Риби (10-20°) – Вашите естествени наклонности, знания и умения в областите на пътуванията, международните търговски дела, духа, вдъхновението, образованието, убеждаването и изкуствата ще ви помагат най-много. Развивайте ги и ще се чувствате добре!

При Сатурн в 3-та декада на Риби (20-30°) – Най-често получавате осезаема помощ от родителите. Най-напред относно образованието, а после и относно професионалната изява. Ще членувате и в организация, от която ще получавате подкрепа, като изразявате общите стремежи и идеи в нея.

Сатурн в Овен (базисен дом 4) – Много е вероятно вашите родители отрано да ви подготвят за наследник на семеен бизнес и на семейна собственост. Или пък да ви поставят под натиск за други техни амбиции. И ако вашите интереси и качества отговарят, това ви дава голямо предимство. В противен случай възниква бунт. Ще членувате и в организация, която ще отразява връзката ви с корените. История, археология, география, природни науки, работа сред природата, земеделие, животновъдство, туризъм (планински, исторически), хотелиерство, строителство и архитектура, недвижими имоти, къщи за гости… тук някъде можете да откриете вашата ниша за преследване на успеха. За да бъде постигнат, обаче, най-важна е и подкрепата на семейството ви и най-вече – на спътницата (спътника) в живота ви.

При Сатурн в 1-ва декада на Овен (0-10°) – Тук всичко казано малко по-горе има двойна сила – и доброто, и лошото. Затова бъдете нащрек – не бива да се превръщате във вечен бунтар или пък в пречупен от живота човек, лишен от собствена воля! Кариерата на професионален военен, защитник на род и отечество, ще е едно от нещата, които могат да са за вас.

При Сатурн във 2-ра декада на Овен (10-20°) – Най-вероятно е да наследите значително недвижимо имущество или родителски бизнес и тази отговорност отрано да легне на плещите ви и това да ви се стори прекомерно тежко. Не бива да рискувате прекомерно много за каквото и да е.

При Сатурн в 3-та декада на Овен (20-30°) – Ви сте голям родолюбец и любител на българската природа и нейните красоти. И ако същото е свързано и с професионалните ви ангажименти, нещата ви ще се нареждат твърде добре. Но за да имате сериозни успехи, трябва да ви е пълно сърцето и с обичани хора и обичани занятия. Постарайте се в това и няма да съжалявате!

Сатурн в Телец (базисен дом 5) – Вие сте от хората с творческа нагласа и чрез своята работа имате най-голям шанс да станете популярен и обичан човек. Затова проявявайте стремеж да имате такива професионални ангажименти, които да ви доставят и удоволствие! И ще бъдете възнаградени, а вашите успехи ще идват от дейности, чрез които се създава нещо ценно. Ще рече: освен задължение, трябва и да обичате работата си. Всяка обичана работа става творческа. Ако пък в началото получите поощрение и подкрепа от родители и прародители, възможностите ви се увеличават. Притежавате и качества да организирате производство и бизнес или публично да представяте различни продукти. И още – за музика и сценични изкуства. Ще имате голямо предимство във всички варианти, ако имате и любим човек до себе си. И ако има какво да наследите от своите предци, разбира се.

При Сатурн в 1-ва декада на Телец (0-10°) – Вие сте природно мъдър човек, но се нуждаете и от добро образование и практическо обучение, от вяра, духовни ценности, оптимизъм и мъдрост, за да разгърнете напълно вашия потенциал в избраната област. Бонуси тук могат да са и доброто владеене на чужд език и пребиваване в чужбина за някое време. Ще бъдете точен и убедителен чрез публично говорене и поведение.

При Сатурн във 2-ра декада на Телец (10-20°) – Имате (ще имате) нужда от подкрепата и помощта на спътника във вашия живот (съпруга, съпруг) за да организирате свой, семеен бизнес, който един ден да оставите на децата си. Във всички случаи „половинката“ ви ще играе важна роля за вашите успехи. Вашата сила е в услугите, консултациите, вътрешният дизайн и работата с емоциите.

При Сатурн в 3-та декада на Телец (20-30°) – Притежавате способност да контролирате и канализирате общи творчески усилия. Както и да упражнявате контрол върху пари и парични потоци и производствени дейности, където вашата креативност и голяма упоритост могат да се разгърнат напълно. Много сте необходим на България, както и тя на вас, ставате и за политик. В друг вариант и музиката, както и храненето могат да са ваше призвание. Ще популяризирате и важни традиции. Притежавате и лидерски качества и ще имате последователи.

Сатурн в Близнаци (базисен дом 6) – Вие сте от хората, способни да са двигатели на българската икономика, като най-ценни специалисти и майстори в избраната област. Особено ако имате добро образование и съответна практика на по-високо ниво. На първо място в IT сектора или в някоя от приложните науки. После като лектор, преподавател, в търговия, туризъм, транспорт, производството на транспортни средства, медии, комуникации, реклама, както и във всички занаяти. Трупането на информация на високо ниво, усъвършенстването на знания и умения, точното мислене, сръчността, доброто владеене на родния и на поне един език още ще ви изстрелват нагоре. Както и ясното и убедително изразяване и владеенето на модерните комуникации. Имате и значителни шансове в медицина и здравеопазване.

При Сатурн в 1-ва декада на Близнаци (0-10°) – На вас ви е нужен ентусиазъм, за да успявате, особено в изкуството и в духовната сфера, към които отрано ще проявите интерес. Опитайте се да направите нещо вдъхновяващо с ръце или със слово и ще разберете към какво да се ориентирате. Ставате и за преподавател, журналист, психолог, проповедник, лекар или писател.

При Сатурн във 2-ра декада на Близнаци (10-20°) – Имате шанс да развиете своя потенциал в структури на армия, полиция, служби за сигурност, или пък в сферата на техническите науки, в машиностроене и приборостроене, транспортни средства, компютри и изчислителна техника. В тези сфери отрано може да проявите и изобретателски качества. И още – в различни спортове, особено упражняваните с ръце и изискващи точност.

При Сатурн в 3-та декада на Близнаци (20-30°) – Работата ви ще бъде свързана с разкриване на тайни и тя може да ви направи известен човек, но ще съдържа и рискове. В рода ви някога е имало известни и изявени личности, но вие едва ли ще знаете това.

Сатурн в Рак (базисен дом 7) – Вие, като чели сте създаден(-а) за семеен бизнес. Но независимо дали ще е семеен или не, за да успявате, нужно е да имате здраво, сплотено семейство, където да се споделят отговорности и да се разчита един на друг. Останалите главни ваши шансове са в сферата на услугите и консултациите – работа с хора (клиенти, пациенти) и с техните нужди, в различни сфери или в сферата на дипломацията или правото. Притежавате и изострено чувство за баланс и хармония, което подлежи на усъвършенстване и може да се приложи в в различни варианти и сфери. Но за да успявате в каквото и да е, много ви е нужен спътник в личния живот, с който да се допълвате.

При Сатурн в 1-ва декада на Рак (0-10°) – Да постигате договорености и споразумения е вашата сила, особено там където се срещат управленски интереси. Имате способност и да се превъплъщавате в различни роли, което би ви помагало в театъра, например. Или пък в други, колективни творчески дейности.

При Сатурн във 2-ра декада на Рак (10-20°) – Даването на консултации в сфера на услугите е вашата сила, но по-напред ви е нужно и добро образование, както и непрекъснато усъвършенстване. Добрата памет и изпреварващата мисъл, насочена към бъдещето ще ви са най-необходими.

При Сатурн в 3-та декада на Рак (20-30°) – Може би ще упражнявате старо професионално умение (занаят), в което интуицията е водеща и унаследено от ваши предци. Твърде вероятно е пред вас да излезе такава възможност и да я приемете като задължение.

Сатурн в Лъв (базисен дом 8) – Банки, кредити, крупни финансови трансфери, наследства, разкриване на тайни, тайни служби, шпионаж и контрашпионаж, полиция, следствия, корупционни схеми, тайни оръжия, геофизични експерименти, горива, енергетика, животоспасяващи дейности и средства, езотерика, невидими енергийни въздействия. Тук някъде се крият и вашите шансове за успех и повечето от тях са свързани с рискове. А най-общо те могат да се охарактеризират като установяване на контрол над свръхмощното и опасното. Ала в никой случай не бива самоцелно да си „играете с огъня“ и да се подавате на изкушения! Устоите ли, чака ви слава!

При Сатурн в 1-ва декада на Лъв (0-10°) – Притежавате силен характер, способен сте да се справите с всякакви напрежения и предизвикателства. И да устоите на изкушения от всякакъв характер. Много важен и ценен сте за България и рано или късно ще бъдете оценен по достойнство, бихте могли да я пазите, например, от нейните скрити врагове, външни или вътрешни. Притежавате лидерски качества!

При Сатурн във 2-ра декада на Лъв (10-20°) – Многократни трансфери на крупни суми пари, контрол на такива „потоци“ с посока отвън навътре и отвътре навън. Бихте могли да се справите с всичко това в банка, например, във финансов отдел или в министерство, в транснационална корпорация и прочее. Ще разкривате и тайни и това може да е дори основното ви занятие.

При Сатурн в 3-та декада на Лъв (20-30°) – Вашата работа ще е пълна с динамика, напрежения и екстремни състояния. Всичко това би могло да се прилага в спорт, във военната област, в някои рискови шоу-демонстрации и в доста още професионални сфери – и явни, и тайни.

Сатурн в Дева (базисен дом 9) – С каквото и да се захванете, вашата основна задача ще е свързана с повдигане на човешкия дух. Но за целта трябва да учите, да практикувате и да прилагате. А с течение на времето и самият живот ще ви научи на много неща. В даден момент ще се увеличат и духовните ви търсения, а вашите знания, опит и кръгозор ще обхванат голямо пространство. Интересува ви и бъдещето и с течение на времето ще придобиете способност да го прогнозирате. Ще бъдете търсен (-а) за съвети. Ще откриете себе си като преподавател, прогнозист (предсказател), стратег, учен, изследовател, философ, писател, журналист, лекар… Или в международния транспорт и търговия, в законодателството, морала, правото, туристическия бизнес. А в отделни случаи – и като свещеник или духовен учител.

При Сатурн в 1-ва декада на Дева (0-10°) – Притежавате способност да вниквате в най-труднодостъпни тайни и да предавате видяното и разбраното по впечатляващ начин. И така – да разширявате кръгозора и да влияете върху човешките умове и сърца. Особено ако пред вас са повече хора. Умеете да надъхвате. Един ден ще станете търсен и известен, а сигурно – и влиятелен човек.

При Сатурн във 2-ра декада на Дева (10°-20) – Добър стратег за всяко управление. Най-много ще употребявате чувството си за баланс, морал и преценка. Добре би било да познавате и законите. Може да имате и творчески занятия в сфери, които вдъхновяват, свързани с красота, занаяти и изкуство. Те могат да ви представят и извън родната граница.

При Сатурн в 3-та декада на Дева (20°-30) – Вие сте мислещ човек с изследователски дух, а търсенето е ваша стихия. В състояние сте отлично да усвоите научен метод за прогнозиране на бъдещето. Можете да сте най-убедителен и чрез слово, предназначено за мислещи хора. Във всички случаи, за да се разгърне напълно вашия потенциал, ще са нужни и доста труд и учение. Тогава ще ви знаят и извън пределите на родното място.

Известни българи със Сатурн в Дева:
Александър Стамболийски – 2-ра декада (10°35)
Николай Хайтов – 1-ва декада (04°13)
Петър Петров (изобретател) – 1-ва декада (8°17)

Сатурн във Везни (базисен дом 10) – Притежавате отлично чувство за баланс и справедливост, без изяви на егоизъм, не залитате в крайности, а това може да ви изстреля много нагоре по професионалната стълбица. Ако пък продължите да го развивате, имате най-голям шанс успешно да управлявате всеки и всичко в България. От еднолична фирма или отдел, до село, град, компания, организация, държава. Или просто ще упражнявате силно влияние върху хората и тогава те сами ще ви следват. Но за целта е нужно и да си поставяте най-високи цели и да сте много упорит, настойчив и последователен в тяхното преследване. И да показвате достойни примери за подражание.

При Сатурн в 1-ва декада на Везни (0-10°) – Личният ви живот е подчинен на професионалните ангажименти. Имате способност да въздействате върху емоциите на хората и така да оказвате осезаемо влияние върху тези, които ви гледат и слушат. Използвайте тези свои качества и ще имате сериозни професионални и други успехи!

При Сатурн във 2-ра декада на Везни (10°-20) – С труд и упоритост можете да постигате най-високи цели, а влиянието ви – непрекъснато да расте. Можете да станете един от най-ценните, влиятелни и нужни на България хора. Притежавате вродена дарба да управлявате най-успешно в различни сфери, от всякакъв мащаб и на всички нива! Развивайте я! Ще имате последователи.

При Сатурн в 3-та декада на Везни (20°-30) – Освен всичко друго, ще ви е нужен и ентусиазъм за вашата работа. Затова търсете сфера на професионална изява, която вдъхновява. А в нея особена важност ще имат и думите, както и задграничните ви връзки. Предимство тук би било и наличието на духовни интереси, както и на многостранна информираност и ерудиция.

Известни българи със Сатурн във Везни:
Борис III – 3-та декада (25°09)
Алеко Константинов – 1-ва декада (05°21)
Петър Дънов – 2-ра декада (11°57)
Стоянка Мутафова – 1-ва декада (07°23)
Радой Ралин – 2-ра декада (15°39)
Димитър Бербатов – 1-ва декада (09°40)

Сатурн в Скорпион (базисен дом 11) – На вас ви е нужна свобода, както и съответна среда и свободна професия, където да прилагате своите многобройни идеи. Така ще имате шанс напълно да разгърнете своя потенциал. Но за целта по-напред са ви нужни влиятелни приятели, които да ви подкрепят. Добре би било да създадете или да се присъедините към организация, където да се спазват някои тайни. Използвайте рационално своя изобретателски дух както и способността си да запазвате самообладание и в най-напрегнати, рискови ситуации!

При Сатурн в 1-ва декада на Скорпион (0°-10) – Вие се справяте добре там, където ври и кипи от енергия. Помага ви и вашата изобретателност. Например в спорт, в армия, в полиция, в тайни служби. Или в някои технически специалности, свързани с експерименти. Очаква ви динамичен живот на професионално ниво, а и там ви е силата – в напрегнатите ситуации.

При Сатурн във 2-ра декада на Скорпион (10°-20) – Отрано ще проявите някакъв талант, следвайте го! Имате не малко шансове да станете известен и влиятелен човек. А работата ви ще бъде свързана и с рискове, както и с организация и организационни дейности. Притежавате умението силно да впечатлявате хората и така – да им влияете!

При Сатурн в 3-та декада на Скорпион (20°-30) – Нещо отвътре непрекъснато ще ви подтиква към високо обществено положение и към обединяване на много отделни усилия. Във всеки случай важно е да обичате своята работа, независимо каква е тя, и да си поставяте високи цели.

Известни българи със Сатурн в Скорпион:
Васил Левски – 2-ра декада (10°29)
Георги Калоянчев – 2-ра декада (12°58)
Станка Златева (спортистка) – 1-ва декада (04°11)
Асен Йорданов (изобретател) – 2-ра декада (14°16)
Васил Божков (бизнесмен) – 3-та декада, (26°10)

Сатурн в Стрелец (базисен дом 12) – Вие ще бъдете облагодетелстван (-а), ако притежавате дарба в сферата на изкуството или в духовните сфери и занятия. А така също – и в отделни области на медицината (интегралната). И ако не ви пречи да работите, ако се наложи, надалече или в усамотение. Можете да се занимавате и с международен транспорт и туризъм. Във всички случаи доброто владеене на широко приложим чужд език ще ви е от полза. Вие сте и от хората, проявяващи най-голяма склонност да емигрират заради работа или да учат в чужбина. Но преди да имате някаква практика и да понатрупате поне минимален жизнен опит, не е много за предпочитане да се натоварвате с големи очаквания! Търсете работа, за която е нужно въображение. И която освен ума и физиката, да ви ангажира и духа и да ви кара да мечтаете!

При Сатурн в 1-ва декада на Стрелец (0°-10) – Можете да сте сред най-изкусните майстори, които боравят с думи, с ръце и с въображението си. Но по-напред ви трябва много четене, учене и самообучение. Използвайте ръцете и ума си, а най-добре – и двете едновременно в моментите на въодушевление и всичко ще си дойде на мястото.

При Сатурн във 2-ра декада на Стрелец (10°-20) – Имате способност да влияете на обикновените хора, на тяхното душевно състояние, карате ги да се чувстват добре. Личният ви живот ще бъде подчинен на професионалния. Затова е за предпочитане със спътницата или спътника в живота ви – настоящи или бъдещи – да имате, ако не пряка, то поне косвена професионална връзка.

При Сатурн в 3-та декада на Стрелец (20°-30) – Вие сте от хората, които никога няма да скъсат с България и с българското, дори да живеете на противоположния край на света. Затова сте и толкова ценни за България, а и България е ценна за вас. Някой ден ще има хора, които ще последват вашия пример. Притежавате лидерски качества.

Известни българи със Сатурн в Стрелец
Николай Гяуров – 3-та декада (24°05)
Димитър Талев – 1-ва декада (6°04)

П.П. Още веднъж за интересуващите се: при всички положения на Сатурн по знак, има и други важни съображения. Важно е как той е аспектиран, как е аспектиран и неговия диспозитор, а така също – и къде се намира. И още: и къде се намира и как е аспектирана и планетата, управител на декадата.

 

Коментари

14 коментара на “ОРИЕНТИР №1”

  1. Теменужка Величкова on юни 2nd, 2019 14:02

    няма град Тетевен,исках да си направя изчисления

  2. admin on юни 2nd, 2019 16:57

    Няма значение, който и град да вземете в България, няма да повлияе върху положението на Сатурн. Вземете Ловеч, например!

  3. Марина on юни 2nd, 2019 18:18

    Чакам с нетърпение продължението… Сатурн в Телец…..😄

  4. Мариана on юни 3rd, 2019 14:46

    Благодаря за написаното! Чакам продължението.
    Моля Ви, свържете се с мен на имейла ми – искам да знам дали мога да разчитам на личен хороскоп. Предварително благодаря!

  5. Станка on юни 4th, 2019 0:14

    И аз чакам продължението за Сатурн във Везни.

  6. Li on март 11th, 2020 15:09

    Не разбирам защо започвате от първи дом, козирог!? Моят е в 10 в съвпад със слънце и МС в лъв, но самият дом е на козирог,, тъй че би трябвало да е бая силен там. Сега се обърках за кой знак да чета…

  7. admin on март 11th, 2020 16:20

    Би трябвало да сте разбрали, че тук става дума за базисна схема на България, с първи базисен дом Козирог. И става дума за реализация само в България. То е и обяснено още в началото, но трябва да се прочете. В случая това не изключва положенията в наталната карта, а ги допълва.

  8. МобиКит on март 12th, 2020 14:13

    Добър ден.
    Искам да попитам за другите планети имате ли статии ?
    Напр: Водолей в Овен, в телец и тн и тн.
    Лъв в Скорпион, в Козирог и тн и тн.

    Благодаря за вниманието

  9. Desinkata on март 12th, 2020 14:13

    А кое да гледам при Сатурн в Стрелец в 7ми дом на 21 градуса, в секстил с Луна и Венера във Водолей в 10-ти дом и съвпад с Уран в 7ми дом?
    Малко се обърках, дали да гледам 7-ми дом или Стрелец?
    Благодаря.

  10. Li on март 12th, 2020 15:01

    Напротив, два пъти го прочетох. Благодаря за анализа! Извинявайте, че ви карам да се повтаряте.

  11. admin on март 12th, 2020 22:56

    Това шега ли е?

  12. admin on март 12th, 2020 22:59

    Всичко се гледа. Ако не можете, идете при човек който може.

  13. Александър on май 4th, 2020 8:00

    имате ли фейсбук страница?

  14. admin on май 4th, 2020 18:27

    Не се ли вижда там, най-долу в лявата колона?!!!

Остави отговор