Както мнозина вече се сещат, утре около час преди полунощ – на 4.02.2019 г. в 23.03 часа българско време – настъпва китайската Нова година (Чун Дзие). В същото време в Китай ще е вече 5 февруари. А Чун Дзие винаги започва от новолунието във Водолей.  Защо тогава, сега ще се опитаме да поразсъждаваме със средствата на астрологията.

Ако Овен и неговият владетел Марс са свързани най-пряко с всяко започване, с всичко най-ново като действие, то Водолей и неговият владетел Уран повлияват най-пряко всичко най-ново като идея. Иначе казано, в Овен започва да се осъществява идеята, която се е породила преди това във Водолей. А пък във всяко новолуние се поражда всичко най-ново в рамките на лунния месец. Така новолунието във Водолей, определящо всичко най-ново – и в месеца, и в годината – определя и началото на китайската година. Умно, нали? Но да видим така ли е и на практика.

Да разгледаме най-напред новолунието във Водолей през 1989 година, с координатите на София. Защо 1989-та? Защото това беше годината, когато у нас настъпиха необичайно много промени. При това – във всички сфери, но най-напред в политическата, в идеологическата, в общественото устройство, в курса на управлението. Да погледнем и съответната карта – вляво. Къде е Уран (промяна, всичко най-ново), диспозитор на новолунието (Слънце-Луна)? В горна кулминация (на МС), на куспидата на дом 10 (управление, власт). А от кого са извършени промените? Диспозитор на Уран е Сатурн в дом 10 и в Козирог (на трон). Извършени са от самата власт, старата. Под чие влияние? Новолунието (Слънце-Луна) е в дом 11 (общество, обществени отношения и фракции, съюзнически страни). Под влияние на съюзническа страна и на нови обществени отношения и фракции. И тъй като дом 11 означава още и свобода и плурализъм – и под техния напор. Съвсем ясно и точно!

Така при новолунието във Водолей бива закодирано всичко най-ново, което се случва в рамките на годината – до следващото новолуние във Водолей. По същия начин, можем да проверим която си искаме година, за която си искаме страна, когато са настъпвали или ще настъпят значими или не толкова значими промени (новости) в нея. И отговорът винаги ще е изненадващо точен, с твърде големи подробности. Изненадващо за нас европейците сега, но едва ли така е било и за древните китайци някога, а пък и за техните наследници днес, които чрез 15 дневния празник (от новолуние до пълнолуние) продължават да вземат най-активно участие в това закодиране. Но това е друга тема.

Тук има и нещо най-специално и най-кратко то може да се обясни така: ако се случи новолунието във Водолей да е съпроводено със Слънчево затъмнение, то годината няма да е добра за хората от елита, за водещите личности. Ако пък 14 дни по-късно пълнолунието е съпроводено с лунно затъмнение, то годината няма да е добра за обикновените хора (народа). През настоящата 2019 година, най-успокоително е, че няма да има нито слънчево, нито лунно затъмнение. За разлика от миналата, когато е имало слънчево затъмнение. И за разлика от 1989 година, когато е имало лунно затъмнение.

Да разгледаме сега и картата на отминаващата по китайския календар 2018 година, с новолуние във Водолей, състояло се на 15 февруари същата година. Къде е бил Уран (новото) тогава относно България? В дом 6 (работа, икономика, държавни служби, армия, полиция) и в Овен – настъпление. Диспозиторът на Уран – Марс пък е в дом 2 (финансова система). Самото съединение Слънце-Луна (новолуние) пък е в дом 4 (протести, опозиционни действия, патриотизъм, национална сигурност). Или: до следващото новолуние във Водолей, силовите служби, армията и полицията е трябвало да се модернизират, да се преоборудват с нова техника (електроника, самолети, ракети) и това е натоварило доста бюджета и финансовата система (дом 2). В резултат, цените са скочили и това се е усетило най-силно от най-бедните, те са протестирали. Цените са скочили и поради развихрянето на силни грабителски страсти, спрямо финансови средства, постъпващи отдалече (Марс в Стрелец и в дом 2). Модернизация е имало и в бизнеса (дом 6), много търсени са били високо квалифицираните специалисти, започнали са нови производства, имало е нужда от нови машини и оборудване. Ала всичко това се отнася и за много още европейски страни.

Ето че стигаме и до новата китайска година. А новолунието във Водолей този път ще е на 4.02.2019-та, в 23:03 часа българско време. Какво виждаме на картата вляво, с координатите на София, къде е Уран (новото)? В дом 7 и в съвпад с Марс. А самото новолуние (Слънце-Луна) е в дом 4. Оттук могат да се направят доста изводи, относно всичко най-ново, което се задава за България. Ето ги и тях накратко: новото ще е силният външен натиск (дом 7) за присъединяване към нова гео-стратегическа, технологично-икономическа, военно-политическа ос (Марс-Уран в дом 7), свързана и с националната сигурност (дом 4). Ала същото или подобно ще е и за много още европейски държави. Черно море пък ще се превърне в зона за противопоставяния и мерене на оръжията, което ще носи и заплахи.

Много рязко и силно ще се изрази вълната на новото в Латинска Америка, особено във Венецуела и Боливия. Там то ще е по върховете, сред управляващите. По някое време в тези страни ще избухнат революции, от които ще се възползват военните, за да узурпират властта. Тази нова вълна впоследствие ще окаже влияние и на Перу, Чили и Колумбия. А известна политическа промяна, поради външни обстоятелства, ще има и в САЩ, а дори и в Канада.

За света: основният акцент на 2019 година ще бъде голямото настъпление на върхови технологии в сферата на транспорт, комуникации, машиностроене, електроника, космически апарати, самолетостроене, военна техника. Масово ще започнат да се произвеждат електромобили, както и хибридни летателни апарати за индивидуални нужди. Най-голяма надпревара ще има и в информационните технологии, а информационните войни ще достигнат апогея си. Няма да останат назад и военните производства, там ще се наблегне на „свръхинтелигентни“ ракети и безпилотни самолети с нечувани досега възможности. А водещо развитие във всичко горепосочено ще има Япония, както и още няколко държави по същия меридиан. Ще се разрастват и търговско-икономическите войни и технологичните съперничества. Ще ескалират и нови военни напрежения в различни части на света. В същото време много научни открития, изкуствено задържани през последните десетилетия, бързо и неочаквано ще намират приложения. Много динамична година като цяло, с много и бързо настъпващи промени.

За отделните хора: най-нащрек трябва да са родените под Овен, особено тези от трета декада. Подобно ще и за тези с асцендент Овен или с каквато и да е натална планета в трета декада на Овен. Важното за тях е да си оставят малко време и за мислене, преди да предприемат каквото и да е действие. За тях, както и за всички останали твърде добре би било да се присъединят синхронично към този важен космически момент – 4.02.2019 г. в 23.03 часа българско време – с вдъхновяващи мисъл, чувство, думи и действия. А още по-добре, ако същото го повтарят всяка нощ през следващите 15 дни – до пълнолуние включително, в същия час и минута. Наслука!

Коментари

Остави отговор