Втората половина на 2018 година беше една от най-трудните за много хора не само в България, но и в Европа и по света. И за това имаше и продължава да има и съответни небесни причини. Главни потърпевши, а понякога и причинители бяха (и са) не малко от най-чувствителните и лесно нараними хора. Те преживяха големи стресове, имаха сериозни проблеми – емоционални, физически, здравословни. Последните, свързани главно със стомах, с храносмилателна, полова, нервна системи. Други пък преживяваха семейни драми, или пък войни и конфликти, преселения, професионални сътресения. Или просто изнемогваха от недостиг на средства за живот. Имаше не малко и най-обикновени търсачи на силни усещания, чийто живот често се движеше на ръба и понякога, поради лекомислие, свършваше дотам. Отгоре на това, всичко що е паразит – и в природата, и сред хората – твърде много се размножи.

В същото време, пак през отминалата година, съвсем ясно се очерта и новата световна тенденция: връщане към традиции и към традиционни ценности. В резултат, либерализмът и традиционализмът (консерватизмът) като световни идейни течения влязоха в директен сблъсък. И както вече се вижда, вторият лека-полека взема надмощие. Хората интуитивно и все по-масово започнаха да разбират, че са се отдалечили твърде много от естествените форми на живот, от природата и от природните норми и че това ще ги погуби – и като отделни личности, и като общества. Същата тенденция ще продължи и през новата 2019 година и това ще има отражение и в политиката, и в международните отношения. Включително и между държавите членки на Европейския съюз.

Новата 2019 година започна ударно с няколко извънредни небесни положения. Най-напред, само няколко часа след настъпването на Новата година – на 1 януари 2019 в 4:19 часа българско време – Марс навлезе (ингресия) в собствения знак Овен. На другия ден – 2.01.2019 година – бе стартът на новия и твърде важен за България (и не само) цикъл Слънце-Сатурн. В нощта на 5/6 януари пък имаше частично слънчево затъмнение. На 11 януари стартира друг цикъл – Слънце-Плутон – твърде важен за съвременния свят. На 21 януари предстои лунно затъмнение… Като добавим тук и няколко силно действащи цикъла с участието на Слънце, Сатурн и Юпитер и картата на България (отсам Дунав, не оттатък Китай), може да се види една доста подробна картина.

Твърде специално е и това, че в момента четири планети преминават едновременно през собствени знаци. Юпитер – през Стрелец, Сатурн – през Козирог, Нептун – през Риби и Марс до 14.02.2019-та – през Овен. Ще рече: на ход е едно голямо и многостранно завръщане към изворите на силата. В различни сфери на живота. Завръщане към вяра, дух и справедливост (Юпитер), към разум, ред, дисциплина и труд (Сатурн), към вдъхновение и взаимопомощ (Нептун), към сила за ново начало и за решителни действия (Марс).

А най-много внимание ще е нужно за времето към средата на февруари. Тогава ще са кулминациите на няколко вида напрежения и противопоставяния едновременно, вътрешни и международни. Например, ще се възобновят с нова сила някои конфронтации по меридиана Русия – източна Украйна – източна Турция – Сирия. Това ще рефлектира и в международните отношения в цяла Европа и особено на Балканите, които се явяват съсредоточие на големи противоположни интереси. А очакванията са балканските страни и народи успешно да минат през този изпит и това да ги направи по-силни. А защо не – и по-единни при отстояване на интересите си.

Пак през февруари, ако дотогава не се вземат нужните мерки, в България, както и в съседни страни има повишена опасност да избухнат етнически и религиозни напрежения, подклаждани отвън. Така че твърде добре би било да не се чака, а бързо да се действа отсега за тяхното предотвратяване. Пак тогава ще е и кулминацията на борбата на българските шофьори на тирове по пътищата на Европа. В крайна сметка те ще защитят своите права, но няма да е лесно. И още нещо: точно през февруари тайният трафик на стоки и хора през границите ще е най-усилен. Пак тогава специално внимание и за всички търсачи на силни усещания, особено по планински пътища и ски пистите. Нека те не си слагат главите в торбите предварително! За същото време предстои и кулминация в действията и на всякакъв род крадци и измамници.

Предстои и нов бум на епидемии от различно естество и на всякакъв род здравословни атаки, твърде често необясними за стандартната медицина, особено при по-чувствителните (лунен тип) хора. Те трябва да намалят своя стрес по всякакъв начин и да засилят имунитета си, включително и чрез прастари и проверени средства от народната медицина.

А мине ли февруари, то значи че най-трудната част от годината вече е минала. Затова нужна е мобилизация! Всестранна.  Няма да е лесно, но може да е най-резултатно. И обновяващо.

Коментари

4 коментара на “2018, 2019 ГОДИНА – ПЪРВО ТРИМЕСЕЧИЕ”

 1. Любов on януари 15th, 2019 16:24

  Бихте ли споделили методи за подсилване на имунната система? Благодаря!

 2. Даниела on януари 15th, 2019 17:00

  Хайде-е-е-е! Тъкмо през февруари трябва да си сменям жилището и да подписвам нов договор за наем. Благодаря за предупреждението да се пазя от мошеници. Бъдете жив и здрав!

 3. Виктор on януари 15th, 2019 20:51

  Сега за аксцедент Козирог ли е най трудния период?

 4. admin on януари 16th, 2019 14:24

  Любов: Бихте ли споделили методи за подсилване на имунната система? Благодаря!

  Отговор: Ето един такъв метод: витамин С на прах (от аптеката) + прах от яйчени черупки в съотношение 1:10. Може и чай от каркаде или от шипка + прах от яйчени черупки. Питайте Гугъл за подробности относно праха от черупки.

Остави отговор