Както вече беше казано многократно, 2018 година ще е специална и запомняща се за нас българите. Ала не само за нас.

Съществува следното основно правило: там, където попадне съединението Слънце-Сатурн, при старта на техния цикъл, в който дом и знак се случи да стане това, там е основният акцент на годината. Там ще има създаване на организация (Слънце) и структури (Сатурн) и всичко що ги съчетава и обединява и това ще определи този акцент. А в последния случай – от 21.12.2017 – същото ще обхване цялата предстояща година – до 2.01.2019 година. И това е така, защото освен другото, съединението на двете планети означава обединяване на творческа сила (Слънце) и разум (Сатурн), на форма и съдържание, на енергия и посока. И задвижва главното, което се случва по света, в рамките на годината.

Съединението Слънце-Сатурн е в първата декада на Козирога., значи основният акцент на годината ще е сигурността, контролът, границите, защитата, политиката, властта, професионалната реализация. Първата декада се управлява от Юпитер, следователно всичко това ще има дългосрочен ефект и ще е насочено към бъдещето. И ще касае идеология, вяра, религия, ценностни системи. Транзитен Юпитер е в Скорпион, следователно защитата от екстремизъм провокиран от идеология, вяра, религия, ценностни системи ще е главното за целия свят.

Относно САЩ. В карта с координатите на Вашингтон (САЩ) съединението попада в дом 7. Следователно главното, което ще правят американците през 2018 година е споразумения и договори, съобразяване с онова което предприемат други – онези, които владеят инициативата. Споразумяване с тях. Това ще доведе до растеж в американската икономика, до външни инвестиции в нея. Особено в сферите на машиностроене, оръжейна промишленост и енергетика. Слаба американска настъпателност и предприемчивост при решаване на световните проблеми. Повишена предпазливост, но и повишено желание за мир и за мирно уреждане на международни спорове. Повече бракове, ренесанс на брачния живот.

Относно Русия. Съединението Слънце – Сатурн, с координатите на Москва, е в дом 4. В дом 4 са и Венера и Плутон. В Русия предстои година на засилена експлоатация на наличните природни ресурси, както и търсене на нови такива, особено на нефт и газ, нефто и газопроводи. Главните инвестиции ще бъдат насочвани в тези сфери. Връщане към модели от миналото. Историята, традициите и традиционализмът излизат на преден план. Стремеж към търговски отношения и икономическа интеграция с близки страни и народи, развитие на корабостроенето и корабоплаването. Повишаване на приходите и разходите. Животът на популярни хора е застрашен.

Китай. С координатите на Пекин, съединението Слънце-Сатурн попада в дом 2. Ще рече: в Китай предстои създаване на организация и структури във финансовата система. Най-вероятно с цел преследване на финансова независимост спрямо големите международни банки, пазари и корпорации, чрез засилено взаимодействие, координация и интеграция със съседни страни. Само че това няма да е лесна работа. Китайската традиционна музика ще придобива нова популярност.

Япония, Северна Корея и Южна Корея. Слънце и Сатурн – в дом 1. Главните инициативи на годината в света ще произхождат точно от тези страни. Случващото се там до голяма степен ще определя дневния ред на човечеството. Всяка от тях усилено ще търси съюзници, главно във военната област, но не само. Нови научни открития, технологии и приложения. Но и нови експерименти с опасни оръжия, засилване на отбранителната способност, повишаване на инициативността и самочувствието.

Великобритания, Франция, Испания и Португалия. Слънце и Сатурн в дом 5. В тези страни ще доминират обединителните процеси (дом 5), на така също – и контра обединителните (сепаратистични). Като бивши колониални империи, ще настъпи обръщане към бившите колонии отблизо и далече за нова и по тясна интеграция с тях. В тези страни с голяма популярност и влияние ще се сдобият определени личности и от тях ще излязат важни инициативи, касаещи целия свят. Ще има и раздвижване в производството, в театъра, рекламата, киното, шоубизнеса и във всички творчески и предприемачески дейности.

Територии на несъществуващата вече Ислямска държава и Саудитска Арабия. Случващото се там, на тези територии ще наподобява окупация. Предстои пълен контрол над местното население, силно ограничаване на пътуванията и на свободите там. Това ще е с цел изкореняване на екстремизма и тероризма на тези територии и за предотвратяване на неговото разпространяване извън тях. И събитията там до голяма степен ще определят и терористичните заплахи за Европа, включително за Русия и Турция.

Турция. Съединението Слънце – Сатурн попада в дом 4. Връщане към модели от миналото, нови и мощни опозиционни нагласи и действия. Ще има и напрежения на основата на религиозни противопоставяния и страсти, възможни са и нови опити за преврат. Увеличаване на приходи и разходи, развитие на нови, секретни технологии. Усилено охраняване на територията, публичните изяви и различни обекти.

Европа, по-голямата част, включително България, Русия и Турция, но без най-западната част (Великобритания, Франция, Испания и Португалия). Предстои мащабна вълна на завръщане към корените. Към история, традиции и към всичко проверено през вековете. Организиране на акции за защита на природата и на всичко природно, естествено. Връщане към природата и към природните модели. Животът в села и малки градчета ще придобива нова популярност и привлекателност. Особено на места с богата история и археологически забележителности. Ще се обръща по голямо внимание и на гори, води, върхове и други природни хубости и богатства.

Предстои нов, засилен интерес към недвижимите имоти, строителството и природните ресурси. Личности, организации, движения и партии, свързани с екология и с патриотични идеи, ще увеличат своето влияние. И България ще е една от страните, където всичко това ще е най-силно изявено.

Коментари

Един отговор на “2018 ГОДИНА”

  1. Мария Апостолова on януари 15th, 2018 0:34

    Моят син,скъпи Николай,е роден на 21.12.1981г и съвпада на Слънце и Сатурн беше на наталното му Слънце в 7 дом…Чакам събитията и ще ти докладвам,но кажи ми две думички все пак:)

Остави отговор