Наближава най-важното време от 1988 година насам и за идните три десетилетия. На небето ще се случи събитие, което ще отекне с нечувани промени и на земята, особено българската. Планетата Сатурн отново ще се завърне в собствения знак Козирог, който базисно управлява България, но този път по начин много различен. Като резултат, редът и законността в държавата ни непрекъснато ще се подобряват и в един момент ще достигнат най-високо ниво. В същото време онези, които пречат на реда и законността най-после ще бъдат озаптени и ще получат онова, което им се полага. Тогава все повече българи ще започнат да правят неща, които са правили техните деди и прадеди, но по нов начин. Ще се връщат самочувствие, енергия и характер. Не малко българи ще се върнат към традиционни модели на живот, в съюз с природата и с природните норми. И те ще служат за пример на всички и не само в България. А копирането и слугуването на чужди модели и интереси – и от изток, и от запад – постепенно ще приключва.

Ще започнат да се връщат от чужбина и много българи емигранти. Дори и постигнали успехи и понатрупали пари. Ще бъдат направени и крупни инвестиции от външни инвеститори, които, освен рязко увеличаване на паричното кръвообращение, ще носят и някои рискове у нас. Но за тях друг път. Друго: България ще поддържа приятелски отношения с голям брой държави отблизо и далече. Страната ни ще навлиза и във все по-тесни и най-тесни отношения със съседни балкански страни, както и с други, малко по-отдалечени и от това ще печели подкрепа и сила.

А сега ключов ще е моментът, когато Сатурн пресече 0° на Козирог (ингресия в Козирог – „раждане“ на цикъла). И това ще стане на 20 декември 2017 година (сряда), в 6:49 часа българско време (виж картата горе). Този момент ще остави траен отпечатък в обновяващият се „небесен софтуер“, който ще управлява страната ни до 24 януари 2047 година – около 29 години и един месец (един Сатурнов цикъл).

Опитах се да проследя Сатурновите цикли до 1753 година и смея да кажа, че подобен цикъл, какъвто сега предстои, не е имало оттогава. А всеки Сатурнов цикъл изключително добре обяснява историческите процеси и факти у нас в своите рамки и това лесно може да се провери. Със същото най-задълбочено би могла да се занимава, например, и БАН. Такова едно мащабно и подробно изследване на минало, настояще и бъдеще би било изключително полезно и нужно за България и нейните управници – на всички нива и във всички области. Но, за съжаление, това  продължава да си остава в сферата на пожеланията и фантазиите. Все някога, обаче, ще стане напълно реално и възможно. Тогава, когато най-после свърши времето на голямото агресивно невежество.

А за да стане по-ясно, че в тези цикли няма нищо стъкмено и измислено, нека набързо да погледнем картата на стария цикъл (виж вляво), стартирал на 14 февруари 1988 година. Същият, който след броени дни ще приключи. И какво имаме там? Почти точно съединение (конюнкция) на Сатурн с Уран на куспидата на дом 2 (финансова система). А това означава какво? Рязък исторически поврат, освобождаване (Уран) на системата от всякакви ограничения (Сатурн). И свободна, пазарна икономика, свободно движение на стоки и пари (дом 2).

Само че всичко това е приключило още в зародиш. Много скоро всякаква свобода е била ограничена – Сатурн върху Уран, Сатурн на трон в собствен знак, по-силен от Уран. И за капак, Луна (обикновените хора, народът) в съвпад със Сатурн и Уран в дом 2 (парите). Ще рече: повечето обикновени хора (Луна) отначало преживяват еуфорично промяната (Луна-Уран), но после рязко се приземяват и изпадат в продължителна депресия (Сатурн-Луна) поради безпаричие и лишаване от най-насъщни нужди. За сметка на онези, които обсебват (Сатурн) националното богатство (дом 2) , без да притежават и минимални качества да го увеличат. Но притежават в излишък способността да убиват в зародиш всякаква свобода (Уран) и конкуренция при движението на пари и стоки (дом 2). С други думи, периодът от 14.02.1988-ма до 20.12.2017 година наистина е един от най-тежките за повечето българи (Луна) в най-новата ни история. Като се добави тук и това, че владетелят на дом 1 (служещите за пример, водачите) е Плутон (големи пари и тайни, задкулисие) и той се намира в дом 12 (задкулисие, изолация, емиграция, тайно изнасяне от страната на огромни суми пари) картината става съвсем реалистична. И слава Богу, че този период скоро и най-после ще приключи! А повече подробности за новия период – друг път!

П.П. Има и още едно, извънредно обстоятелство, което ще даде допълнителен тласък на България и българите за идващия нов период. Случва се така, че сега новия Сатурнов цикъл ще започне точно на Игнажден (20 декември), наричан още Единажден, българската нова година, полазов ден… Както и с други подобни имена, означаващи начало, старт. И още: старите българи са броели за начало на годината небесни причини (зимното слънцестоене). А теоретически съвпадането на Игнажден с ингресията на Сатурн в Козирог може да се случи само веднъж на 10 420 години. Средно статистически. Тъй, че онова, което скоро предстои е изключителна рядкост и можем да го сметнем за Божие знамение. И за Божие благоволение и подкрепа за България и българите, за да се повдигнат те на едно ново, по-високо ниво! Поради всичко това, твърде добре би било тази година Игнажден да се празнува истински, според изворната традиция. На много места може да се открие не малко информация за това. А има и достатъчно време за да се запалят повече хора за идеята!

А още по добре би било, ако в допълнение в сюблимния час и минута – 6:49 сутринта, българско време на 20 декември 2017-та – и повече българи отблизо и далече отправят по една искрена, импровизирана молитва или пожелание за общо благоденствие! Успехи за всички! Бъдете здрави и щастливи!

Коментари

64 коментара на “ОТ ИГНАЖДЕН – НОВ СТАРТ ЗА БЪЛГАРИЯ”

 1. Мария on декември 13th, 2017 10:18

  Какво се е случило през 1753г?

 2. Михаил Цветанов on декември 13th, 2017 23:44

  Свещен – космически език на Съзнанието и съзиданието е българският. В тази реч и словоред е софтуерът – ре число в О ред (квантов ред)на енергията в микро и макро-космоса.В 21-ви век технологийте оставени на човечеството в този езиков Х-рам вече са реализирани: – създаден бе компютъра. – сондата Касини обиколи Сатурн и спътниците му. – кацнахме на Луната, на Марс. Предстои: – овладяването на нискотемпературният синтез на водата и сътворяването на човешкият геном по изкуствен път. – създаване на гравитационният алтернатор. Излизайки от децката възраст Цивилизацията ще се размножи в Слънчевата система и Космоса.А ние все още спорим македонците българи ли са?Осъзнайте се!

 3. Михаил Цветанов on декември 14th, 2017 0:22

  Свещен – космически език на Съзнанието и съзиданието е българският. В тази реч и словоред е софтуерът – ре число в О ред (квантов ред)на енергията в микро и макро-космоса. В 21-ви век технологийте оставени на човечеството в този езиков Х-рам вече са реализирани: – създаден бе компютъра. – сондата Касини обиколи Сатурн и спътниците му. – кацнахме на Луната, на Марс. Предстои: – овладяването на нискотемпературният синтез на водата и сътворяването на човешкият геном по изкуствен път. – създаване на гравитационният алтернатор. Излизайки от децката възраст Цивилизацията ще се размножи в Слънчевата система и Космоса.А ние все още спорим македонците българи ли са? Осъзнайте се!

 4. Михаил Цветанов on декември 14th, 2017 8:28

  План е това, което е в коментара ми – № 51:Защо го скихте от публиката?Ние живеем в този план на тази ПланЕта!

 5. admin on декември 14th, 2017 13:10

  Тогава – в 1753 година – също имаме ингресия на Сатурн в Козирог. Ще рече: тогава стартира сатурновият цикъл, който впоследствие, през следващите близо 30 години задвижва българското национално Възраждане. И така назад във времето може да се проследи цялата българска история и да се разбере какво нещо е този цикъл.

 6. Михаил Цветанов on декември 14th, 2017 13:48

  Совите не са това което са: За да влезете в мъдроста на небето(Н,ебе,то)Ви трябват знания, кайто се намират във второто информационно ниво на Реч и Словоред (Ре число в О ред).Какво е Объл Г Ар и Я?Какво е Сатурн…? В названието на формите са оставени технологийте за С-знанието на идващите поколения!

 7. Гинка on декември 14th, 2017 17:59

  Притеснителни са тричките квадратури в картата.Дано има начин да се отклонят някои варианти,свързани с тях.

 8. Маргарита on декември 17th, 2017 11:06

  Чета горните КОМЕНТАРИ, гледам имената, български. И се убеждавам за сетен път колко малко знаят днешните българи за великото Знание на предците ни за Вселенат аи Природата. Ще посоча само две събития, чисто български,които показват тези знания, макар,че има неизброими такива в хилядолетната ни история. В остновата на държавата ни България преди хилядолетия,още с идването на българите на Земята, е енергията на планетата Нептун,която дава Сила,Мощ и Благополучие. Нейните 12 кръга са в основата на Вечния календар на българите (най-точен и до сега на Земята)и на Божествената енергия на българите ОРЕНДА с 12-те символа. Но на въпроса: Какво става в 1753 година? През тази година Паисий Хилендарски започва да се запознава по неведоми пътища с запознава с исторически съчинения и средновековни източници за българската история, които му послужват за написването на История слаВНОбългарска. В непрогледния мрак на робството тя става пътеводител към Светлината и унищожаване на всичко,което пречи на Свободата на българите. ТОВА СТАВА. И да помним,че планетата Сатурн е тази,която наблюдава българите. Тя създава изпитания и трудности,в преодоляване на които ние,българите сме НАЙ-СИЛНИ НА ЗЕМЯТА. „Кое е същественото за българина? Той е най-твърдият елемент, който съществува. Най-доброто семе, което най-добре расте, това е българинът!…
  – Какво ще стане с България?
  – За България иде голямо Добро, което всички трябва да приемат доброволно. Ако не го приемат доброволно, насила ще го приемат, но Бог няма да отмени решението си.“
  Петър Дънов

 9. Михаил Цветанов on декември 18th, 2017 10:15

  НОВ СТАРТ ЗА БЪЛГАРИЯ В С-ЗНАНИЕТО Е РЕД В ЕН ЕР Г ЕТИКАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
  За да има растеж , ръст – подем (ЕМ, Ос Ем) сега и за изграждане бъдещето на Цивилизацията са необходими фундаментални знания за Ко Н – структурата на материята и защо Ние (Ос ем /месо) сме тук на Земята.Обединението във физиката, след период на отделни хипотези и теории сътворени от световно известни личности се оказа, че ни е оставено като софтуер във съзнанието за поколенията, носен в първичният език при стартиране на План „Земя“ (Три Ем Я) .Функцията на подема Ем е производна на процеса на поглъщане –Ям е три – вектори.Няма как да стартираме този процес без фундамента : Корени в Древноста (Ко Ре Ние в Д Ре в Н Оста). В Словореда : Ко – е връщане назад, Ре – евръщане назад, формата на буквата Н е форма на двата Обелиска при сътворяването на човешкият геном в Линия (Я и Нил). Н-Обел и ск и Нобелова награда за творчество.Какво е България за Цивилизацията – Култ у Ра (култ в Разума)! БОГ АТ УМ …!

 10. Мина on декември 19th, 2017 21:51

  Гинка, какво означава вашия коментар: „Притеснителни са тричките квадратури в картата.Дано има начин да се отклонят някои варианти,свързани с тях.“
  Какво означават тези квадратури?

 11. Ася Тихи on декември 21st, 2017 12:08

  Наличие на интерес по темата.

 12. Михаил Цветанов on декември 23rd, 2017 15:24

  СВЕТЪТ Е ДВУЛИКИЯТ ЯНОС(ЯН ОС) – ПОЛЕВА (ТЪМНАТА) ФОРМА НА ЕНЕРГИЯТА – МАТЕРИЯ
  Двуполюсният модел на материята задвижван от полевата форма на енергията отвън и вътре в него прилича на мех – механика(мех А Ни Ка/А Н и Ка. Квантова механика – как в „О“ е то? План е това – планета „Земя“ – поглъща и излъчва енергия на порции – кванти, който я движат в пространството знаем как: синхронизирано във времето с точността на атомен часовник – Ка Л е Н дар (календар)! Кой е създателят на този мащабен математически ред, който искаме да унищожим с атомно оръжие, в името на какво и защо? Такъв е РАЗУМЪТ на Човека сътворил Цивилизацията с енергетика градена на принципа на разпадните процеси във физиката – Разпад, разделяй и владей! Другата форма на енергетиката, принципа на Синтеза – нискотемпературният синтез на водата, е тема табу, защото ще разкрие технологийте оставени в езика на Твореца за сътворяване на Разума върху планетата Земя: от къде идваме, защо сме тук, как и каква крайна цел преследваме? Бъдещето на земната цивилизация е в обединението на двете форми във физиката: две в едно (Ат ОМ и Ат УМ: е Дъно) – Съединението прави силата – Българи!Бог Ат Ум – книга.

 13. Вергил on декември 23rd, 2017 17:34

  Какво означават квадратурите е коментирано в статията „Прогноза за България 2018 година въз основа на зимното слънцестоене“ в био-астрология
  (http://bio-astrology.com/mundane-forecast-for-bulgaria-2018-based-on-the-winter-solstice/)
  Намирам, че авторър е принципно прав за ролята на циклите и астрологията, но прогнозата му – за неоправдано розова. 🙂

 14. admin on декември 24th, 2017 17:15

  Питайте автора на прогнозата какво означават!
  Досега бял чувал за био круши и био ябълки, но за био астрология не бях чувал. Не знам какво е това.

Остави отговор