Наближава най-важното време от 1988 година насам и за идните три десетилетия. На небето ще се случи събитие, което ще отекне с нечувани промени и на земята, особено българската. Планетата Сатурн отново ще се завърне в собствения знак Козирог, който базисно управлява България, но този път по начин много различен. Като резултат, редът и законността в държавата ни непрекъснато ще се подобряват и в един момент ще достигнат най-високо ниво. В същото време онези, които пречат на реда и законността най-после ще бъдат озаптени и ще получат онова, което им се полага. Тогава все повече българи ще започнат да правят неща, които са правили техните деди и прадеди, но по нов начин. Ще се връщат самочувствие, енергия и характер. Не малко българи ще се върнат към традиционни модели на живот, в съюз с природата и с природните норми. И те ще служат за пример на всички и не само в България. А копирането и слугуването на чужди модели и интереси – и от изток, и от запад – постепенно ще приключва.

Ще започнат да се връщат от чужбина и много българи емигранти. Дори и постигнали успехи и понатрупали пари. Ще бъдат направени и крупни инвестиции от външни инвеститори, които, освен рязко увеличаване на паричното кръвообращение, ще носят и някои рискове у нас. Но за тях друг път. Друго: България ще поддържа приятелски отношения с голям брой държави отблизо и далече. Страната ни ще навлиза и във все по-тесни и най-тесни отношения със съседни балкански страни, както и с други, малко по-отдалечени и от това ще печели подкрепа и сила.

А сега ключов ще е моментът, когато Сатурн пресече 0° на Козирог (ингресия в Козирог – „раждане“ на цикъла). И това ще стане на 20 декември 2017 година (сряда), в 6:49 часа българско време (виж картата горе). Този момент ще остави траен отпечатък в обновяващият се „небесен софтуер“, който ще управлява страната ни до 24 януари 2047 година – около 29 години и един месец (един Сатурнов цикъл).

Опитах се да проследя Сатурновите цикли до 1753 година и смея да кажа, че подобен цикъл, какъвто сега предстои, не е имало оттогава. А всеки Сатурнов цикъл изключително добре обяснява историческите процеси и факти у нас в своите рамки и това лесно може да се провери. Със същото най-задълбочено би могла да се занимава, например, и БАН. Такова едно мащабно и подробно изследване на минало, настояще и бъдеще би било изключително полезно и нужно за България и нейните управници – на всички нива и във всички области. Но, за съжаление, това  продължава да си остава в сферата на пожеланията и фантазиите. Все някога, обаче, ще стане напълно реално и възможно. Тогава, когато най-после свърши времето на голямото агресивно невежество.

А за да стане по-ясно, че в тези цикли няма нищо стъкмено и измислено, нека набързо да погледнем картата на стария цикъл (виж вляво), стартирал на 14 февруари 1988 година. Същият, който след броени дни ще приключи. И какво имаме там? Почти точно съединение (конюнкция) на Сатурн с Уран на куспидата на дом 2 (финансова система). А това означава какво? Рязък исторически поврат, освобождаване (Уран) на системата от всякакви ограничения (Сатурн). И свободна, пазарна икономика, свободно движение на стоки и пари (дом 2).

Само че всичко това е приключило още в зародиш. Много скоро всякаква свобода е била ограничена – Сатурн върху Уран, Сатурн на трон в собствен знак, по-силен от Уран. И за капак, Луна (обикновените хора, народът) в съвпад със Сатурн и Уран в дом 2 (парите). Ще рече: повечето обикновени хора (Луна) отначало преживяват еуфорично промяната (Луна-Уран), но после рязко се приземяват и изпадат в продължителна депресия (Сатурн-Луна) поради безпаричие и лишаване от най-насъщни нужди. За сметка на онези, които обсебват (Сатурн) националното богатство (дом 2) , без да притежават и минимални качества да го увеличат. Но притежават в излишък способността да убиват в зародиш всякаква свобода (Уран) и конкуренция при движението на пари и стоки (дом 2). С други думи, периодът от 14.02.1988-ма до 20.12.2017 година наистина е един от най-тежките за повечето българи (Луна) в най-новата ни история. Като се добави тук и това, че владетелят на дом 1 (служещите за пример, водачите) е Плутон (големи пари и тайни, задкулисие) и той се намира в дом 12 (задкулисие, изолация, емиграция, тайно изнасяне от страната на огромни суми пари) картината става съвсем реалистична. И слава Богу, че този период скоро и най-после ще приключи! А повече подробности за новия период – друг път!

П.П. Има и още едно, извънредно обстоятелство, което ще даде допълнителен тласък на България и българите за идващия нов период. Случва се така, че сега новия Сатурнов цикъл ще започне точно на Игнажден (20 декември), наричан още Единажден, българската нова година, полазов ден… Както и с други подобни имена, означаващи начало, старт. И още: старите българи са броели за начало на годината небесни причини (зимното слънцестоене). А теоретически съвпадането на Игнажден с ингресията на Сатурн в Козирог може да се случи само веднъж на 10 420 години. Средно статистически. Тъй, че онова, което скоро предстои е изключителна рядкост и можем да го сметнем за Божие знамение. И за Божие благоволение и подкрепа за България и българите, за да се повдигнат те на едно ново, по-високо ниво! Поради всичко това, твърде добре би било тази година Игнажден да се празнува истински, според изворната традиция. На много места може да се открие не малко информация за това. А има и достатъчно време за да се запалят повече хора за идеята!

А още по добре би било, ако в допълнение в сюблимния час и минута – 6:49 сутринта, българско време на 20 декември 2017-та – и повече българи отблизо и далече отправят по една искрена, импровизирана молитва или пожелание за общо благоденствие! Успехи за всички! Бъдете здрави и щастливи!

Коментари

64 коментара на “ОТ ИГНАЖДЕН – НОВ СТАРТ ЗА БЪЛГАРИЯ”

 1. Kristian on декември 1st, 2017 11:42

  Zdraveite, Nikolay,
  Ot surce vi pozelavam izobilie ot vduhnovenie, topline i mir, spolai vi za poddurzaneto na tozi sait, ot polovin godina sledia poslaniata vi s nadezda za istinski novi vremena za edin ot nai-drevnite narodi!
  S pozelania za videlina i svetlina,
  Kristian

 2. Виолета Радева on декември 1st, 2017 13:42

  С истинска изненада прочетох Вашия текст и съм наистина развълнувана! Дай Боже щастливата звезда на България да изгрее отново! Да, Единажден е истинското начало на българския календар, който е бил най-съвършеният в древността. Нека всички се помолим тогава за благополучието на прекрасната ни родина!

 3. antonia on декември 1st, 2017 16:55

  Благост мекота и доброта в сърцата български. Човек за човека – по братски. Берикет и изобилие ви желая братя и сестрички. Здраве зе всички.

 4. петър петров on декември 1st, 2017 23:13

  забързани в сивото ежедневие
  навели глави,замислени,мълчаливи
  забравяме да се усмихваме,да поздравяваме
  слели се с монотонното на целия живот
  и изведнъж,нещо проблясва пред нас
  някъде в прахта
  една дребна монета,
  навеждаме се и възкликваме,
  ах късметче,колко малко му трябва на човек
  да се усмихне
  да усети доброто около себе си,да се наслади на слънчевите лъчи,на капките топъл летен дъжд
  на нежния полъх на вятъра
  на любовта на близките хора
  защо трябва да бъдем гневни и сърдити да избухваме,да обиждаме и си го изкарваме на другите
  за много от нас може да няма утре
  да не можем да се извиним на човека,който обичаме на нашите майки и бащи,деца и внуци
  на приятелите
  тогава,по добре ли ще се чувстваме..по спокойни ли ще бъдем
  защо,сме се овълчили,обвити в злоба,завист,,лицемерие,
  алчни за материалното,а не погледнем духовното и живеем в хармония със себе си и природата
  никога няма да напълним,чашата на желанията си
  винаги ще искаме още и още и живота ни минал,нека обединим положителната си енергия всички българи по света,защото гените,които носим са ни от господ……

 5. Ваня Данева on декември 2nd, 2017 0:10

  Поклон пред Вас

 6. Галя on декември 2nd, 2017 0:56

  Дано Бог бъде с нас за напред!
  Толкова изстрада тоз народец…..ДА БЪДЕ на Игнажден. Ще се помоля и аз.

 7. Петра Димитрова on декември 2nd, 2017 1:06

  Вярвам в астрологията и се надявам да се случи най-после нещо положително и за нас!Важно е всички българи да се завърнат и да си изградим отново държавата! Още по-важно е да бъдат наказани тези, които я провалиха и да се върнат всички ограбени пари!!! Дай боже всичко това да се случи!

 8. Деси on декември 2nd, 2017 9:52

  Реченото Ви да бъде сторено!

 9. Събина on декември 2nd, 2017 11:14

  Нека бъде! Вярвам в написаното и дано е така, че искам вече да си се прибера в България и да си отгледам там дечицата, но без това Нямане което беше преди.

 10. Stoyan on декември 2nd, 2017 11:37

  Времето дойде, българи. Сега трябва само да осъзнаем,, че можем много!.. но заЕдно! Нека намерим общото си и да престанем да се вторачваме в различията си! Благодаря на взички, които го разбират. И … времето за прийазки свърши. Нека да действаме… като започнем от СЕБЕ СИ. … утре да бъдем по добри от днес 🙂

 11. Temenouzhka on декември 2nd, 2017 12:03

  Дори и една малка част от това да се случи би било достатъчно, за да се променят нещата. Дано!

 12. Анелиа Генев on декември 2nd, 2017 12:21

  Отдавна се молех за такова стечение на обстоятелствата,с голяма любов гледам на България,дай Боже да можем да се върнем в този предстоящ период и да дадем нашия принос за Възраждането и успеха на милата ни Родина.

  Благодаря за усилията Ви да ни дадете тази безценна информация.

  Благодаря,да действаме,братя!

 13. Стоян on декември 2nd, 2017 14:09

  Няма съмнение, че сме зависими от влиянието на Луна, Слънце и планетите в слънчевата система.Според мен Богът е Слънцето, обожествявано хиляди години от земляните.Може би там няма никакъв огън, алъцето изпраща светлина на определени вибрации в безкрайния космос, която се превръщат в топлина и жизнена енергия даваща живот…

 14. Iliana on декември 2nd, 2017 14:16

  Dai Boje,da bade!Na vsekimu,koito kakvo zaslujava!

 15. Елена on декември 2nd, 2017 19:47

  Дай Боже всичко това да стане истина !!Всекиму – заслуженото !!

 16. Недялка Пехливанова on декември 2nd, 2017 19:48

  Дай Боже,всичко това да се случи!

 17. Марияна Василева on декември 2nd, 2017 20:06

  Моля Те Господи, със силата на Твоята правота, развържи възела! Приеми молитвата на Твоя народ!

 18. Наталия on декември 2nd, 2017 23:20

  Да бъде!

 19. Живка Димитрова on декември 2nd, 2017 23:28

  Въпреки това,което всички изживяхме ,аз бях оптимист и се надявах,че ще има край….. Силно вярвам в това което планетите предсказват и се надявам всичко това да се сбъдне, защото българите заслужават един по добър живот от този които в момента водят…… Това е една радостна перспектива за младото поколение да може да реализира своите възможности в своята родина,а не по чужбините……

 20. Nikolay on декември 3rd, 2017 2:13

  Дай Боже да се сбъдне !
  АМИН !!!

 21. tres1 on декември 3rd, 2017 11:38

  Нека преди да отворим торбата с пожеланията и мераците, се огледаме по-внимателно и задълбочено за причините в самите нас допуснали ни да стигнем до този хал. Да оценим онова с което сме дошли като вид, като раса на тази планета – как сме го ползвали, какво и колко сме похарчили и унищожили, защото безплатен обяд – няма. И ако смогнем да направим точните и правилни изводи от това, чак тогава полека да отваряме торбата с мераците и пожеланията за последващите ни дела, а не мечти за безметежно блаженство, каквото не ни се полага, защото живота е ДАР. Нека го оценим и използваме по достоен начин, както ни е указано – с безмерна любов !

 22. Савина on декември 3rd, 2017 13:08

  Здравейте,
  В кой дом става събитието и има ли аспекти (и какви) на други планети върху него?

 23. Таня Владимирова on декември 3rd, 2017 13:32

  Силно вярвам в силата, духовността и огромните способности на нашия изстрадал, но непреклонен народ.

 24. Милена on декември 3rd, 2017 14:48

  Амин!Амин,дай Боже!Толкова обичам България,а за да се издържам съм далеч от нея! Дай, Боже, да се върнем всички вкъщи и да си живеем и работим в благочестие и благополучие!

 25. Tsveti on декември 3rd, 2017 16:09

  Blagodarq na Nikolai za golemiq trud , koito e polojil da razgadae nebesnata karta na Bulgaria i da dade vqra i nadejda , che otnovo kato ptitsata Feniks, shte se vuzrodim i shte pokajem na sveta, che nie bulgarite nosim novoto duhovno prerajdane !
  Shte vi dam edna malka, no mnogo silna molitva za horata na Bulgaria, koqto se kazva vski den ot edna golqma lechitelka na Bulgaria- lelq Vera Todorova!

  “ GOSPODI,I TI OTETS,I TI SVETI DUH,DAITE VQRA,I LUBOV NA CHELOVETSITE V BULGARIA!
  ZAPAZETE MIRA PO NASHITE ZEMI!
  NASTANETE SVOBODATA,DOBRODETELTA I MILOSURDIETO V NASHITE DUSHI!
  MOLQ VI,GOSPODI,OTETS I SVETI DUH,ZALEPETE BULGARIA NA KANARATA I DA BUDE VOLQTA BOJIQ!
  AMIN !

  I razbira se molitvata „Otche nash“, koqto e sushto mnogo silna!
  Pojelavam na vsichki bulgari mir, svetlina,zdrave i nadejda!
  Svetli koledni i novogodishni praznitsi !

 26. Донка Цветкова on декември 3rd, 2017 20:00

  да бъде!
  Благодаря!

 27. Света Кирилова on декември 4th, 2017 0:43

  Дай Боже всичко да се сбъдне:) А и защо не. Стигнали сме вече двойно дъно, къде по-зле и къде по-надолу? За всеки случай си записвам на 20 декември сутринта, при нас 19 декември вечерта да кажем в семейството малка молитва за България и за Българите:)!!! Живи, здрави и щастливи и нека Създателят бъде винаги с нас:)!!! Амин!

 28. Люси on декември 4th, 2017 1:08

  Пожелавам на България и на всички Българи прекрасно Бъдеще. За хората справедливи закони и богатство за държава и народ. На народа пожелавам една чиста и богата държава, с улици светещи от чистота, дори в най-малкото село. Селата да живнат, да станат по-живи от градовете. Деца да играят по поланите им без страх, че някой може да ги открадне, набие или по-лошо… Не химически зводи а туризъм да ни затрупва с пари. Каквото е изнесено от България да се върне хилядократно и се изсипе в ръцете на народа от който е взето. Да се върнат истинските училища,истинските учители, истинските доктори, истинските болници, истинските управници. ПРЕДИ ВСИЧКО – ДА СЕ ВЪРНАТ БЪЛГАРИТЕ – ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ЗА ДА ИЗЖИВЕЯТ В РАДОСТ И В РОДИНАТА СИ…. И ще кажа и Амин

 29. Геновева Неделчева on декември 4th, 2017 6:39

  Инересна и актуална статия!
  Благодаря Ви от сърце!
  Дано за българите и България има добри години!!!

 30. Розалия on декември 4th, 2017 13:44

  Колко Българи се молим за този момент. Каквото Горе, това и Долу. Нека се случи, нека сме мъдри, за да го посрещнем. Но мен ме притеснява пророчеството, че преди България да се възроди ше има отцепване на част от територията. Понеже имаше и в астрологическите среди такова изказване искам да попитам г-н Радев има ли астро индикации за такова нещо?

 31. Maria on декември 4th, 2017 16:24

  Gospodi Boje i sine Isuse Hriste, dai na nashite balgari zdrave i po-dobar jivot. Stiga sa se machili , gladuvali i miserstvuvali. Neka da nastapi izobilie, svetlina za nashite dushi i dobrota. Dai Boje vdahnovenie i sila na naroda.

 32. silvia on декември 4th, 2017 20:39

  samo ne razbrah kakav e tozi horoskop, na kakva baza e napraven: za 09.09.1944, za 11.11.1989 ili za kakva data e napraven?

 33. barin on декември 4th, 2017 21:37

  Игнажден се е наричал в старото време“Еднажден“ и е бил на 21 декември. Той е бележел началото на Новата година( съответства на сегашния 31 декември. За българите е бил важен ден и празник. Нова година- ново начало и надежда за по-добро. Сега Игнажден не е от особено значение и дори има хора, които не знаят за него. И сега при състоянието на България може да се надяваме, че след Игнажден ще настъпи по-добро време.

 34. Попов on декември 5th, 2017 9:24

  Амин!

  Браво за статията. 🙂

 35. Цветан on декември 5th, 2017 18:07

  Дай Боже ! дано!

 36. Светлана Неделчева on декември 6th, 2017 3:14

  Поздравления! Здраве, любов и благоденствие за България и българския народ!

 37. Злати ХРИСТОВ on декември 6th, 2017 11:40

  С огромно уважение към Вас но нещо сте се объркали.Еднажден или така нареченото зимно слънцестоене е на 21.12.2017г. в 18.27м. Слънцето е 270гр в съвпад със Сатурн. Наистина това е един от петте и единствени празници на древните българи.Пролетно равноденствие-Есенно равноденствие,Зимно и Лятно слънцестоене и тн.наречения ИЛИН ДЕН 15ГР. на ЛЪВА окл. 8 август.Не гледам църковните празници ,просто не са верни с небето.Те се водят по Пасха лунните празници нямат нищо общо с истинските българи за когото върховния е Янкул сиреч Юпитер,Зевс или още много други имена

 38. Владимир Помаков on декември 6th, 2017 15:38

  От все сърце и душа се моля това предсказание да се сбъдне!!!

 39. Маргарита on декември 6th, 2017 17:32

  АМИН!

 40. Маргарита on декември 6th, 2017 17:33

  ДАНО СЕ СЛУЧИ,С НЕТЪРПЕНИЕ ГО ЧАКАМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

 41. Невена on декември 6th, 2017 21:26

  ЧИД, Николай!Бъди благословен! Благодаря за статията! Аз вярвам в светлото бъдеще на България!На всички сънародници в България и по света пожелавам крепко здраве,здрав разум и много любов към Родината, за да можем да реализираме Небесните дадености! Напред и нагоре към светлината и свободата! Фениксът на България вече се възражда от пепелта!!!

 42. Недялка Петрова on декември 7th, 2017 0:29

  Вярвам в Астрологията и между другото все очаквам,че Нещо трябва да се случи! Невъзможно е да се затрием като нация,толкова древна! Колкото и да се опитват да ни съсипят,от вътре и от вън държавата ни,има една Висша сила,която е СПРАВЕДЛИВОСТ!АМИН!

 43. Недялка Петрова on декември 7th, 2017 0:34

  Вярвам в Астрологията и между другото все очаквам нещо да се случи!невъзможно е да се затрием като нация толкова древна!Колкото и да се опитват да ни унищожат и от вътре и от вън държава ни,има една Висша сила,която се казва СПРАВЕДЛИВОСТ! Амин!-за България!

 44. Р.П. Ангелова on декември 8th, 2017 19:05

  Нека реченото от вас, приятели, да бъде сторено!
  ДА БЪДЕ!

 45. С.М. Койчева on декември 10th, 2017 19:12

  Според Ванга, България има съзвездие на небето и то май е Козирог, доколкото вникнах в статията и в логиката на нещата..

 46. Иван Дунчев on декември 11th, 2017 1:02

  Известен Български астролог вещае : От Игнажден започва нов епохален епичен старт за България!… и още другите чудеса…
  http://bezistena.blog.bg/history/2017/12/10/izvesten-bylgarski-astrolog-veshtae-ot-ignajden-zapochva-nov.1582109#last_comment

  С благословение от екипа ни за синергитичното съдействие!

 47. Красимира on декември 11th, 2017 17:10

  Да бъде!!! АМИН!!!

 48. Красимира Бояджиева on декември 11th, 2017 17:11

  Да бъде!!! АМИН!!!

 49. Иво on декември 11th, 2017 22:06

  Амин, дай боже!0

 50. Таня Александрова on декември 12th, 2017 3:40

  Най-после светлина в края на тунела!!!
  Отче наш ти който си на небето да се свети името ти да бъде царството ти тъй както на небето така и на земята!Отче върни вярата ни в доброто и върни всеки българин при корените му!И нека отче се множи народът български на нашата земя БЪЛГАРСКА!И нека Твоята благодат се изсипе върху народът БЪЛГАРСКИ и нека пребъде БЪЛГАРИЯ! АМИН БОЖЕ…ДА БЪДЕ !!!

Остави отговор