Днес 1 октомври 2017 година, много каталунци от испанската автономна област Каталуния, със столица Барселона, ще се опитат да гласуват на референдум за независимост. В същото време испанските федерални власти правят всичко възможно този референдум да не се състои. Откъде идва това противопоставяне? И защо? От Небето (виж по-горе на картата!), разбира се, откъдето идва и всичко останало. Щото, както се знае, нашият общ дом Земя и хората на нея са неразделна част от големия Вселенски организъм.

А че това испанско противопоставяне ще предизвика нови бъдещи противопоставяния, няма и съмнение. Но да разгледаме как става това чрез картата, представяща действащия и в момента цикъл Плутон-Сатурн, с координатите на каталунската столица Барселона. А защо точно този цикъл? Защото точно той „отговаря“ за подобни случаи. Нали в него Плутон означава трансформация, пълна промяна… на граници, управление, държавност, структури, олицетворявани от Сатурн. И какво още виждаме там?

Във вътрешния натален кръг Уран (свобода, бунт, обособяване) е кацнал точно на IC (долна кулминация), в опозиция на МС (власт). Та това е перманентно заложеният бунт от 1982 година насам. При това Уран е в Стрелец – доминантен базисен владетел на Испания. Но какво става сега? Във външния кръг на картата са транзитните положения на планетите в момента. И там какво забелязваме? Същият Уран е в опозиция на наталното съединение Сатурн-Плутон, докато Юпитер, натален диспозитор на Уран и базисен владетел на Испания е в съвпад със същото съединение. Дори само транзитната опозиция Юпитер-Уран вече означава сепаратизъм в Испания. Изключително красноречиво, нали?

А сега още една карта, пак с координатите на Барселона, но този път на друг цикъл, действащ в момента – Слънце-Сатурн. Защо? Защото точно този цикъл е свързан с обособяването и създаването на нови държави, в случаите когато съединението попадне на МС, с координатите на съответната столица – настояща или бъдеща. Я да видим. Къде на втората карта е попаднало съединението Слънце-Сатурн? На МС е, нали? При това – пак в знака Стрелец, доминантен базисен владетел на цяла Испания. Повече обяснения не са нужни, показвам ги тези две карти най-вече за илюстрация на големите възможности на мунданната астрология.

Коментари

Остави отговор