Много скоро – на 25 март 2017 година Европейският съюз ще отбележи 60 години от своето основаване. Защото на 25 март 1957 година, в 18:30 часа средно европейско време, в италианската столица Рим е финализиран договор за икономическо сътрудничество между Западна Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия и Люксембург. Така се „ражда“ Европейската икономическа общност (ЕИО), която впоследствие търпи няколко разширения, променя и името си, докато придобие настоящия си вид като Европейски съюз. И заедно с всичко това, този начален момент завинаги оставя своя траен отпечатък на небето, като програма за действие през идните години на новосъздадения колективен организъм. Ето я и небесната схема (карта) на този „организъм“ (по-долу – вътрешен кръг) със слънчев възврат за настоящата 2017 година (външен кръг).

EU-SOLAR 2017И какво виждаме на картата (вляво)? Виждаме, че и Асцендентът, и Марс от възврата (външен кръг) са попаднали в дом 8 (трансформации) на натала (вътрешен кръг). А това и ред още положения определят една EU 1957 - VAZVR. 2016крайно напрегната година за ЕС – до 25 март 2018 – с много трансформации. Като добавим тук и най-важният за обществения ред и политиката Сатурнов възврат (сатурнар) от миналата 2016 година (вляво), чийто ефект обхваща близо три десетилетия и където Плутон (трансформация) е на Асцендента в сатурнара, виждаме защо и как ЕС днес бързо навлиза в етап на основни промени.

JUP-SAT EU 2000Най-актуален в момента и през идните месеци, обаче, е и ще цикълът Юпитер-Сатурн. Защото е най-всеобхватен и оказва влияние на целия свят. Та там вече имаме квадрат на дирекционен (градус-година) Уран (външен кръг) към Слънце (вътрешен кръг). Уран (свобода, идентичност, центробежност, групиране) в сблъсък със Слънце (център, обединяване, единство)! Като се има предвид, че 2017 година е доминирана от Слънце и Лъв. Тъй, че на ход е един мощен, разтърсващ, глобален процес: всички обединения и съюзи (Слънце) по света вече се „пукат по шевовете“(Уран). И кулминацията (екзактът) на този процес е 15 март 2017 година. Тъй, че онова, което вече е започнало, ще достигне своя връх съвсем скоро. И до голяма степен ще определи случващото се през цялата 2017 година, а и по-късно. И ще се разбере най-после: кои обединения и съюзи (Слънце, Лъв) ще се разпаднат и кои ще оцелеят въпреки всичко. И как. Ще започне да става ясна и съдбата на Европейския съюз.

Междувременно няколко мощни, силно централизирани империи и кандидат-империи – и от изток, и от запад – в стремежа си да запазят своето вътрешно единство (Слънце) и да стопират собствените си процеси на разпад, силно затягат своите режими и насочват напрежението навън. Включително и към Европа, като нанасят удар след удар върху Европейския съюз, опитвайки се да го разпарчелосат. И всяка от тях – да отмъкне парче от него. С брексита на Великобритания, например, едно парче вече е отмъкнато. Иначе казано, либералните, плуралистични идеи, формации и личности ще станат най-уязвими и ще търпят загуби, докато авторитарните идеи, формациии и личности ще имат предимство. А второто вече е сред предпочитанията на все повече европейци, включително и на онези, които ще гласуват на предстоящите парламентарни и президентски избори в Европа. В Холандия изборите ще са на 15 март, във Франция – на 23 април и на 7 май, а в Германия – на 22 октомври 2017 година. И в България, както знаем – на 26 март 2017 година. А най-сигурното е, че тези избори и онова, което ще последва, ще донесат много изненади. И ключов ще е вотът във Франция (базисен Лъв).

С други думи, Европейският съюз, като единно формирование и концепция, ще бъде атакуван от вси страни. Отгоре на това, той ще бъде разтърсен и отвътре – от серия разкрития и скандали за финансови и други злоупотреби. И общият резултат тук ще е разделяне и ново групиране и обособяване. Тъй че един въпрос и неговият отговор скоро ще станат най-важни. Какво да е участието на България в описания по-горе процес? И на него много скоро ще трябва да дадат отговор не нароилите се у нас напоследък нови слуги и кандидат-слуги на този или на онзи външен господар, а далновидно мислещите българи, реално милеещи за страната си. Без да искат разрешение от когото и да е. За да не се превърне отново България в разменна монета, за уреждане на отношения между големите, както вече се е случвало. И за да следва тя своята вътрешна траектория, основана на небесното й предназначение.

Коментари

2 коментара на “ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И БЪЛГАРИЯ”

  1. СН on април 6th, 2017 15:07

    А какво ще се случва с Турция?

  2. borischerpanski on април 21st, 2017 19:50

    през 2018 Бг-ще е председател, от 2-год започна проект Български Суверен, който може да се проучи и разгледа от вас като явление 1989-2034 анархия и мафия-самоуправление,Влияние в българия предимства и опасности по този проект,връзка с обучение по дървото на живота и проект Български Суверен,вежте пост-Николай Ненчев, дима Ненчева и направете коментар.

Остави отговор