KORENI2След продължително погазване на природни норми и божествени закони, все повече хора днес се обръщат към отдавна отминали епохи и към съхраненото от тях. Към отколешен морал, ценности, духовност, традиции и начин на живот. Може би инстинктът ги кара да правят това, защото все повече от тях осъзнават, че са се отдалечили твърде много от своите корени, от националните си култури и от природата, външната и вътре в тях самите, и че това ще ги погуби – поединично или групово. Че са пренебрегнали библейски заповеди, забравили са и истински дивото, което всъщност е най-питомното. Защото именно то е пряко създаденото от Господ. А най-много са се отдалечили уж най-отворените към напредък. Но и най-загърбилите всичко естествено. В крайна сметка все повече наближава времето, когато човечеството ще направи един голям остър завой.

Ала най-напред се случи нещо друго. От 2008 година насам през небесния сектор, наречен Козирог, най-пряко „отговорен“ за властта и управлението, започна да преминава Плутон, владетел на подземното царство. Този, който движи големите пари, големите страсти и тайната власт. Майсторът на проникването във всичко дълбоко, този, който завладява отвътре. Контролиращият банките, енергийните ресурси (нефт, газ, уран), ядрената енергия, тайните служби и задкулисието. Великият унищожител и войн. Основно преобразяващият всичко, що се изпречи на пътя му. Та именно той и днес продължава да минава през Козирог и ще продължи да го прави до 23 март 2023 година. И за същото това време заплашва да унищожи обществения ред и някои главни устои (Козирог, Сатурн) на живота на земята. Следователно сега най-важно за оставащото време (до март 2023) е да бъде проследено и поведението на Сатурн – владетел на Козирог, предпазващ от всичко насрещно и съхраняващ живота. Защото, освен другото, за същото време Сатурн е, и ще е, диспозитор (владетел) на Плутон.

Сатурн „отговаря“ за сигурността и помага на хората да устояват и оцеляват при всякакви обстоятелства! Чрез него те упражняват власт (явна), проверяват и контролират нещата. И трупат опит, създават правила и закони. Той е този, който управлява и числата, структурите, границите, трайната памет и времето. И всичко най-древно и устойчиво. Да проследим тогава неговото движение през идните шест години, то ще е най-показателно относно близкото, а и по-далечното бъдеще.

На 20 декември 2016 година се случи небесно събитие, което тепърва ще отеква на земята. Сатурн навлезе в последната декада на Стрелец, управлявана от самия него. Преминаването през тази „собствена“ декада ще продължи една година – до 20 декември 2017 година. За същото време всички дейности и зони, които той управлява, споменати и по-горе, ще придобият консолидация и мощ. От 20 декември 2017 година пък, та до 8 март 2023 година, той ще мине последователно през двата „собствени“ знака – Козирог и Водолей, пак управлявани от него. Или: за всичкото това време от 20 декември 2016 година та до 8 март 2023-та Сатурн ще трупа сила и мощ. А за обществата и за човечеството същото означава: успешно преодоляване на всички големи заплахи чрез завръщане към традиции и забравени ценности, но в нов вариант. Завръщане към природата и всичко природно. Твърдост в политиката (авторитарни управления), мощна защита на националните граници – физически и духовни, антиглобализация… Сиреч: предстои да се възроди един здравословен консерватизъм, който непрекъснато ще настъпва. А либералните теории и практики временно ще отстъпят. Докато не стъпят на твърдо.

Последният път, когато Сатурн мина през същата зона (трета декада на Стрелец, Козирог и Водолей) беше между 1987 и 1993 година. А както знаем, тъкмо тогава рухваше комунистическата система и се осъществяваше преход, т.е. връщане към предходната, традиционна система. Само че нашият български модел на връщане към предходното беше особен. След години стана ясно, че сме се върнали не 50, а 250 години назад – към средновековни феодални модели. И всичко това – под маската на демокрацията. Може би защото великият разрушител и преобразовател Плутон, с цикъл 250 години, владетел на всичко тайно и тъмно, тогава беше най-силен, минавайки през собствения знак Скорпион.

А днешния ден на България? Както се знае, нашата страна, заедно с още няколко страни на Балканите и отделни територии в Европа, е базисно (териториално) управлявана от Козирог и от неговият владетел Сатурн. Иначе казано, ние сме от най-потърпевшите вследствие преминаването на Плутон през Козирог. И наша трябва да е една от главните защитни реакции тук, която ще покаже пътя и на други. Докато Сатурн минава през последната декада на Стрелец (20.12.2016-20.12.2017), обаче, първите и основни защитни реакции ще са на Унгария, Хърватия, Сърбия, Трансилвания (част от Румъния), Испания, част от Франция, Грузия… всички те базисно управлявани от Стрелец. Тяхната реакция ще е свързана главно с рязко завишаване изискванията (Сатурн) към правосъдие, морал, закони, религия, вяра, култура, бежанци… защото точно това има най-пряка връзка със Стрелец. Не случайно, например, вече имаше масови протести в Румъния за по-голяма законодателна строгост спрямо корумпираните.

За България пък Стрелец е 12 базисен дом – зона на откъсване от материалното, духовна територия. Такава е той и за северна Гърция, източна Тракия (Турция), източна Румъния, Македония, Босна, Албания, южна Сърбия, Словения, части от Германия и Полша… Както и за населението на всички по-компактни планински масиви по целия свят. И засиленият интерес през последните години към духовни модели от нашето по-далечно минало (жречество, ранно християнство, богомилство, исихазъм), като и по-близко минало (екзархийство, бяло братство), оставило трайни следи в колективната ни памет, не е случайно. През настоящата 2017 година пък, този интерес ще достигне своя апогей и той до някаква степен ще определя духовната първооснова на някои обществени реставрации у нас през идните 6 години. Дом 12 „отговаря“ също така и за изолираните обществени групи, включително бежанци и мигранти, тъй че затягането на контрола върху всички тях за същото време ще стане доста осезаем у нас.

Тази панорамна картина на задаващото се насреща, допълвана и от много още проучвания, е нужна на будните хора. Не само у нас. Те трябва да я познават – да имат представа за някои важни тенденции, за небесните и земни сили, които ги създават. Защото връщайки се назад във времето, нужно е да вземем не всичко оттам, а само от най-доброто за днешния ден. Най-доброто не във формата, а в съдържанието. Защото живеем в друго време и се нуждаем от нова форма. Иначе отново ще се озовем на неочаквано място и в нежелана епоха.

Коментари

2 коментара на “ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ КОРЕНИТЕ”

  1. Катя on март 21st, 2017 21:21

    Здравейте! Следя всяка статия, която публикувате и благодаря за интересните материали! Особено силно ценя анализите и прогнозите ви! Имам следния въпрос. За втори път срещам на сайта ви информацията, че Грузия е базисна територия на Стрелец. Бихте ли ми обяснили защо Стрелец? Доколкото имам познания за Грузия и познавам грузинци, тя би трябвало да е базисна територия на Козирог. Смятам така, защото е малка по територия и склонна да губи територии, планинска страна с много реки и извори, голямо развитие по вертикала, излаз на море, но не то и е най-важното, грузинският народ е доста „серт“, здраво хванат за традициите си, като цяло затворен, има си малцинства и проблеми с тях, и твърде много си прилича Грузия с България. Не ми се вписва в рамките на огнения и целещ се надалеч Стрелец. Ще ви бъда благодарна за коментар!
    Поздрави!

  2. admin on март 21st, 2017 21:52

    Като цяло планината Кавказ е под Козирог. Грузия е кавказка страна. Но самите грузински астролози смятат Грузия за подвластна на Стрелеца. И имат основание, защото там има една екзалтация от вярата, най-характерна за страните под този знак. Не случайно грузинците са едни от първите, които приемат християнството и те са основали много манастири, включително и у нас. Предполагам, че козирожкото и стрелешкото е смесено там.

Остави отговор