KORENI2След продължително погазване на природни норми и божествени закони, все повече хора днес се обръщат към отдавна отминали епохи и към съхраненото от тях. Към отколешен морал, ценности, духовност, традиции и начин на живот. Може би инстинктът ги кара да правят това, защото все повече от тях осъзнават, че са се отдалечили твърде много от своите корени, от националните си култури и от природата, външната и вътре в тях самите, и че това ще ги погуби – поединично или групово. Че са пренебрегнали библейски заповеди, забравили са и истински дивото, което всъщност е най-питомното. Защото именно то е пряко създаденото от Господ. А най-много са се отдалечили уж най-отворените към напредък. Но и най-загърбилите всичко естествено. В крайна сметка все повече наближава времето, когато човечеството ще направи един голям остър завой.

Ала най-напред се случи нещо друго. От 2008 година насам през небесния сектор, наречен Козирог, най-пряко „отговорен“ за властта и управлението, започна да преминава Плутон, владетел на подземното царство. Този, който движи големите пари, големите страсти и тайната власт. Майсторът на проникването във всичко дълбоко, този, който завладява отвътре. Контролиращият банките, енергийните ресурси (нефт, газ, уран), ядрената енергия, тайните служби и задкулисието. Великият унищожител и войн. Основно преобразяващият всичко, що се изпречи на пътя му. Та именно той и днес продължава да минава през Козирог и ще продължи да го прави до 23 март 2023 година. И за същото това време заплашва да унищожи обществения ред и някои главни устои (Козирог, Сатурн) на живота на земята. Следователно сега най-важно за оставащото време (до март 2023) е да бъде проследено и поведението на Сатурн – владетел на Козирог, предпазващ от всичко насрещно и съхраняващ живота. Защото, освен другото, за същото време Сатурн е, и ще е, диспозитор (владетел) на Плутон.

Сатурн „отговаря“ за сигурността и помага на хората да устояват и оцеляват при всякакви обстоятелства! Чрез него те упражняват власт (явна), проверяват и контролират нещата. И трупат опит, създават правила и закони. Той е този, който управлява и числата, структурите, границите, трайната памет и времето. И всичко най-древно и устойчиво. Да проследим тогава неговото движение през идните шест години, то ще е най-показателно относно близкото, а и по-далечното бъдеще.

На 20 декември 2016 година се случи небесно събитие, което тепърва ще отеква на земята. Сатурн навлезе в последната декада на Стрелец, управлявана от самия него. Преминаването през тази „собствена“ декада ще продължи една година – до 20 декември 2017 година. За същото време всички дейности и зони, които той управлява, споменати и по-горе, ще придобият консолидация и мощ. От 20 декември 2017 година пък, та до 8 март 2023 година, той ще мине последователно през двата „собствени“ знака – Козирог и Водолей, пак управлявани от него. Или: за всичкото това време от 20 декември 2016 година та до 8 март 2023-та Сатурн ще трупа сила и мощ. А за обществата и за човечеството същото означава: успешно преодоляване на всички големи заплахи чрез завръщане към традиции и забравени ценности, но в нов вариант. Завръщане към природата и всичко природно. Твърдост в политиката (авторитарни управления), мощна защита на националните граници – физически и духовни, антиглобализация… Сиреч: предстои да се възроди един здравословен консерватизъм, който непрекъснато ще настъпва. А либералните теории и практики временно ще отстъпят. Докато не стъпят на твърдо.

Последният път, когато Сатурн мина през същата зона (трета декада на Стрелец, Козирог и Водолей) беше между 1987 и 1993 година. А както знаем, тъкмо тогава рухваше комунистическата система и се осъществяваше преход, т.е. връщане към предходната, традиционна система. Само че нашият български модел на връщане към предходното беше особен. След години стана ясно, че сме се върнали не 50, а 250 години назад – към средновековни феодални модели. И всичко това – под маската на демокрацията. Може би защото великият разрушител и преобразовател Плутон, с цикъл 250 години, владетел на всичко тайно и тъмно, тогава беше най-силен, минавайки през собствения знак Скорпион.

А днешния ден на България? Както се знае, нашата страна, заедно с още няколко страни на Балканите и отделни територии в Европа, е базисно (териториално) управлявана от Козирог и от неговият владетел Сатурн. Иначе казано, ние сме от най-потърпевшите вследствие преминаването на Плутон през Козирог. И наша трябва да е една от главните защитни реакции тук, която ще покаже пътя и на други. Докато Сатурн минава през последната декада на Стрелец (20.12.2016-20.12.2017), обаче, първите и основни защитни реакции ще са на Унгария, Хърватия, Сърбия, Трансилвания (част от Румъния), Испания, част от Франция, Грузия… всички те базисно управлявани от Стрелец. Тяхната реакция ще е свързана главно с рязко завишаване изискванията (Сатурн) към правосъдие, морал, закони, религия, вяра, култура, бежанци… защото точно това има най-пряка връзка със Стрелец. Не случайно, например, вече имаше масови протести в Румъния за по-голяма законодателна строгост спрямо корумпираните.

За България пък Стрелец е 12 базисен дом – зона на откъсване от материалното, духовна територия. Такава е той и за северна Гърция, източна Тракия (Турция), източна Румъния, Македония, Босна, Албания, южна Сърбия, Словения, части от Германия и Полша… Както и за населението на всички по-компактни планински масиви по целия свят. И засиленият интерес през последните години към духовни модели от нашето по-далечно минало (жречество, ранно християнство, богомилство, исихазъм), като и по-близко минало (екзархийство, бяло братство), оставило трайни следи в колективната ни памет, не е случайно. През настоящата 2017 година пък, този интерес ще достигне своя апогей и той до някаква степен ще определя духовната първооснова на някои обществени реставрации у нас през идните 6 години. Дом 12 „отговаря“ също така и за изолираните обществени групи, включително бежанци и мигранти, тъй че затягането на контрола върху всички тях за същото време ще стане доста осезаем у нас.

PROLET 2017Тази панорамна картина на задаващото се насреща, допълвана и от много още проучвания, е нужна на будните хора. Не само у нас. Те трябва да я познават – да имат представа за някои важни тенденции, за небесните и земни сили, които ги създават. Защото връщайки се назад във времето, нужно е да вземем не всичко оттам, а само от най-доброто за днешния ден. Най-доброто не във формата, а в съдържанието. Защото живеем в друго време и се нуждаем от нова форма. Иначе отново ще се озовем на неочаквано място и в нежелана епоха.

И между другото: през март 2017 година предстои да се изяви в своя максимум една голяма и обща няколко-месечна тенденция към разнобой и разпад на всички съществуващи системи, съюзи и обединения по света. В български условия, например, това ще се изяви в невъзможност да бъде съставено ново правителство след предстоящите парламентарни избори. Поради същото ще се наложи да се правят нови избори. Но през май или юни ще бъде съставено все пак едно много успешно българско правителство. И принципът на съставянето му ще е нов.

Коментари

2 коментара на “ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ КОРЕНИТЕ”

  1. Катя on март 21st, 2017 21:21

    Здравейте! Следя всяка статия, която публикувате и благодаря за интересните материали! Особено силно ценя анализите и прогнозите ви! Имам следния въпрос. За втори път срещам на сайта ви информацията, че Грузия е базисна територия на Стрелец. Бихте ли ми обяснили защо Стрелец? Доколкото имам познания за Грузия и познавам грузинци, тя би трябвало да е базисна територия на Козирог. Смятам така, защото е малка по територия и склонна да губи територии, планинска страна с много реки и извори, голямо развитие по вертикала, излаз на море, но не то и е най-важното, грузинският народ е доста „серт“, здраво хванат за традициите си, като цяло затворен, има си малцинства и проблеми с тях, и твърде много си прилича Грузия с България. Не ми се вписва в рамките на огнения и целещ се надалеч Стрелец. Ще ви бъда благодарна за коментар!
    Поздрави!

  2. admin on март 21st, 2017 21:52

    Като цяло планината Кавказ е под Козирог. Грузия е кавказка страна. Но самите грузински астролози смятат Грузия за подвластна на Стрелеца. И имат основание, защото там има една екзалтация от вярата, най-характерна за страните под този знак. Не случайно грузинците са едни от първите, които приемат християнството и те са основали много манастири, включително и у нас. Предполагам, че козирожкото и стрелешкото е смесено там.

Остави отговор