ochakvaneКогато големи надежди и очаквания се сгромолясат, имаме разочарование. Тогава предвкусването за тържество на душата, вследствие голямото очакване, рязко се заменя с тотално безразличие. Със сгромолясване на дух, надежди, мотивация и самочувствие. Ако мъж изпадне в такова състояние, наздравиците почти винаги и рязко зачестяват. В такива случаи жените пък най-често се отдават на неферментирала захар (сладко, в противовес на душевните горчивини). И така неусетно телата – и на едните, и на другите – започват да набъбват. Разбира се, тук участват и храна, и хормони, и физиологични процеси, но психологическата първооснова е все тази – разочарованието. На небето същото се изразява чрез негативните аспекти от и към Юпитер (вяра, дух, изобилие). Особено от страна на светилата.

Но може ли нещо да се направи по-въпроса, въпреки небесните влияния? Може. На първо място чрез старание и усилия за предпазване от големи предварителни очаквания. От приготвяне на „голяма кошница“ за събиране на крайни резултати. За целта е нужно хора с такива наклонности, с каквото и да се захванат, да държат в съзнанието си не крайния резултат, а самото действие, което води към него. Сиреч: нужно е да се потопят в настоящето, а не в бъдещето. И да търсят работа и занятия, които ги грабват изцяло, ангажират ги напълно и им носят голямо вътрешно удовлетворение. С максимата: „ще правя каквото трябва, което ми носи радост, пък да става каквото ще.“ И след време ще открият, че онова, което става, далече надхвърля очакванията им. Ще открият още, че техните набъбнали тела по някакъв магически начин са се смалили.

Коментари

Един отговор на “Очакване – Разочарование – Набъбване”

  1. boris cherpanski on декември 22nd, 2016 21:54

    Uchiteliya naricha planetata Iupiter-planetata na nai-golemite zabludi (veroiyatno zaradi spatnicite ot ostatacite na Pl. Faeton ss demonichni ostataci),Ako chovek spazva zakonite v bibliyata-Az sam patiyat,istinata i Jivotat,kakto i 3zakon Tarsi savarschenstvoto kakto e savarschen Otec vasch,v nego ste namerisch vrazki za vechen jivot,izvor na vsichki Blaga-tozi zakon pokazva che okultnoto poznanie e neobhodimo za choveka,da ne si misli che e samo Tiyalo,a da se saobraziyava s Duschata (Karmichniyat zakon),Duha(Preragdaneto) itiyaloto v triedinstvo.Horata jelaiyat da praviyat vse gigantski stapki,a bogestvenoto e Smirenie i Malki stapki i saobraziyavane,che nevazmojnotoza Choveka e Vazmojno za Boga ,iche imaiki dalgotarpenie ste moge da postigne visokiyat Ideal v Jivota,no da ne zabraviya,che ot Kabalistichna gledna t. na planeta Zemiya ima 3 Duhovni Patiya-1 Na Makrokosmosa-Ribi(Lunata-Az 28dni),2pat Zemiya-Saturn=Svetat =Vselenata=30god. period,3 pat Pluton (Duhat)=500god period,taka che v zavisimost ot Otrc,sin,ili Sveti Duh imame 3 vida izpalneniya na Jelaniyata s razlichna skorost,a plodat na duha e Dalgotarpenie+8Parametara drugi togava se Izpalniyava Jelanieto,a i si ima okulten zakon ,kak se dviji izpalnenieto 2+1<no tova e za Uchenici za okultna schkola na Uchiteliya P.Dounov(Beinsa Duno)

Остави отговор