От един месец насам по целия свят се забелязва нещо необичайно, което най-кратко може да се определи като срутване на величия. Например в спорта и в частност – във футбола. Футболното величие Меси се контузи, другото величие Роналдо се представя все по-зле, подобно е и с почти всички други най-популярни футболисти. В същото време и най-титулованите клубове – Реал, Барса, Манчестър Юнайтед… – търпят поредици от провали. Боксовият шампион на планетата Тайсън Фюри пък бе хванат в употреба на кокаин и най-вероятно всичките му отличия да бъдат отнети. Тук можем да изреждаме още дълго и в други сфери и навсякъде ще виждаме все същото: най-известни, най-титуловани хора, клубове и организации се сгромолясват пред очите на всички. А това, както ще разберем, не е случайно и то ще продължи. В политиката, в спорта, в киното, в шоубизнеса, в популярната музика и т.н.

slanchevo-zatЗащо става така ли? Ето защо: на 1.09.2016 имаше Слънчево затъмнение. Само по себе си, всяко Слънчево затъмнение като влияние, най-напред удря популярните хора (Слънце) през идните около 6 месеца. Ала този път, освен другото, в момента на затъмнението Слънце беше твърде зле аспектирано от няколко основни планети: от Сатурн и Марс – квадрат от слънчев дом 4, и от Нептун опозиция – от слънчев дом 7. Като цялата конфигурация бе в почти точен правоъгълен, равнобедрен триъгълник – виж на картата! А това е много силна атака върху Слънце и върху неговата енергия, най-тясно свързана с личностната изява, с блясъка, с известността и славата.

В политиката, например, изборите за генерален секретар на ООН най-вероятно е тепърва да изкарат на бял свят сведения, истории и компромати, които ще предизвикат невиждана вълна от разочарование! И това може да има непредвидими последици. Подобно ще е и при всички други избори на регионално, на европейско или на световно ниво: временни или постоянни величини и величия, с реален или с фалшив блясък, ще се срутват пред очите на всички. В същото време напред ще излязат други, но ако и те внезапно се устремят към известността и славата, само след няколко месеца нещо подобно ще сполети и тях. Изобщо идните около 5 месеца е време най-неподходящо за избори, от гледна точка на това, че те ще излъчат съвсем не най-доброто. Но от друга страна, там където елитите са фалшиви, тяхното срутване ще предизвика що годе облекчение. Стига да не бъдат заменени с още по-фалшиви.

На фона на всичко това, предстоят избори и в най-могъщата (все още) страна в света – САЩ. Чий ли авторитет ще се срине там, какво ли незабравимо шоу го чака светът?! Дай Боже да не е с трагични последици! Предстоят избори и в България. При това – във време, което изисква голямо мъжество и емоционална устойчивост от страна на онези, в чиито ръце е държавното кормило. Но напук на това, появи се поредната българска жена като основен кандидат. В най-мъжките времена – най много жени кандидати!!! И абсурдите не спират дотук! Нима някои хора наистина не са в час и не знаят на кой свят се намират?! На горния, на долния ли? Можем само да гадаем какви зрелища ни очакват след около месец, а и отпреди това: кой ще пада и кой ще става!? Само да не стане играчка – плачка!

И тук възниква въпросът: какво всъщност представляват известността и славата? Те за храна на самочувствието и егото ли са предназначени? Или за прокарване на частни интереси? Възможно е, но главното, което правят е да формират моделите за подражание и масовите обществени нагласи. Иска или не иска, известният човек създава такива модели и нагласи. И когато те се срутват, то значи е на ход генерална промяна в ценностните системи на обществата… и на света. Тъй, че през идните месеци всички ние се намираме точно на такъв етап в развитието на обществата и това освен драми, носи и ще носи големи и нови шансове за еволюцията.

Коментари

2 коментара на “СРУТВАНЕ НА ВЕЛИЧИЯ”

  1. Николина on октомври 4th, 2016 18:54

    Благодаря Ви за тази отново поднесена от Вас обективна информация за нещата които ще се случват. Но най-много Ви благодаря за искрицата светлина която запалвате – големи и нови шансове за еволюцията. Вярвам в това. Промяната се забелязва, макар и не толкова видимо. С нетърпение очаквам други новини.

  2. СН on октомври 5th, 2016 9:12

    щом е дошло време за срутване – нека се срутват

Остави отговор