BULGARIAN EMPIREБългария е създадена като империя. А това означава – като система, със собствен вътрешен център. Така пише и в Уикипедия: First Bulgarian Empire, Primo Impero bulgaro, Premier Empire bulgare… Само на нашия роден български език не пише така, което е странно. Ала за сметка на това, за вечни времена е „записано“ на Небето, по-нататък ще стане ясно къде, какво и как. Някога държавата ни бързо се е разраснала именно поради имперския си модел, превърнал я в пример за племена и народи от близо и далече. Щото империята с какво главно се отличава? С това, че функционира като система, притежаваща мощен вътрешен център. Че в „центъра“ стои специално подготвен, мъдър владетел (цар, император) способен да се обгражда с най-достойните си, заслужили поданици! И да обединява! Да буди възторг и да осъществява мащабни проекти. И по такъв начин – да приобщава и да разширява територии, материални и духовни.

А обединяващият принцип идва от какво? От небесното тяло, което е най-важно за живота на земята – Слънце. И от знака Лъв, който то управлява. Тъй както Слънце стои в центъра на Слънчевата система, излъчва топлина и светлина и около него кръжат планетите, много подобна е ролята и на владетеля (царя, императора) в империята. Той не разделя, а обединява и поражда желания, кръжащи около неговите. Така той създава система от голям брой отделни елементи и сили, действащи в една обща посока. Затова в мунданната астрология за владетелите (царете, императорите) и за имперския (слънчев) принцип се съди главно от Слънце и от знака Лъв. И същото отлично се вижда и на картата при създаването на България, показана по-долу:

bg-natal-681Вижда се, че на тази карта Слънце е на трон в собствения знак Лъв и е в дом 10 (власт) и управлява дом 10 (власт), в непосредствена близост до МС (горна кулминация). При това, то е диспозитор и на териториалния (базисен) владетел Сатурн (Козирог). А същото убедително потвърждава, че канас ювиги Аспарух е бил забележителен владетел и голям обединител, такива са били и владетелите от цялата негова династия (Дуло). Такъв е бил и моделът, който той приел и който завещал на идните поколения.

Какво станало с този завещан слънчев модел през 14-ти век, обаче? Станало така, че цар Иван Александър просто го изхвърлил. И като резултат, България била разпокъсана на две царства и 7-8 деспотства. А оттук нататък до нейното физическо унищожаване било въпрос само на време. После цели 5 века българите нямали свои царе, нямали аристокрация – нямали свое ядро (Слънце, център). Върнали се хилядолетия назад и от народ, отново се превърнали в племе, движено предимно от лунния (родовия) принцип. Щото най-важното за един народ е да има собствено ядро (Слънце, център), както и работещ модел за неговото непрекъснато обновяване и пресъздаване чрез непрекъснато попълване с най-достойните, най-заслужилите си синове. Така функционира моделът на всяка трайна, успешна система, включително и слънчевата. Но българите постепенно забравили това и били лишени от мощна и обща вътрешна гравитация, както и от метод за нейното създаване. Ала минало време и ето, че те внезапно и преждевременно се озовават на политическата сцена на света, след преждевременното им освобождение отвън. Не като народ (Слънце), а пак като племе (Луна).

И какво се случило тогава? Тъй като те още не били в състояние да функционират самостоятелно като система – все още им липсвало собствено ядро (елит, Слънце) – най-напред припознали за свое ядро царя на освободителите и неговите велможи. После припознали царя на други освободители и неговите велможи, после царя на трети освободители и неговите велможи, после – на четвърти… Та така и до днес българите непрекъснато търсят и припознават за свое ядро (център) някой цар вън от своята общност. И в резултат, те продължават да функционират като племе. Като черупка, непрекъснато напълвана с едно или друго чуждо съдържание. А това няма как да доведе до нещо добро поради органична несъвместимост между едното и другото. И резултатът го виждаме и днес: политическа класа, назначена отвън и изпълняваща предимно външни поръчки. Заради което нейните представители, разбира се, биват щедро възнаграждавани, пак отвън.

В същото време най-способните, най-качествените, най-достойните (Слънце) българи, които биха могли да създадат така нужното собствено ядро и мощна вътрешна гравитация, биват непрекъснато прогонвани от родината. Или биват подлагани на вътрешна изолация. Така българското племе през целия си следосвобожденски период и до днес, с малки изключения, не е спряло да плаща най-тежък данък, по-тежък и от някогашния кръвен данък при набирането на еничари – непрекъснато да губи най-доброто, най-качественото от себе си.

Затова за целия следосвобожденски период, на същата карта (по-горе) Слънце не означава български владетел, а означава един или друг външен владетел (Център), около който кръжат България и българите. И като кръжат, центробежната сила така ги изхвърля, че те се разпиляват по целия свят. А как може да се промени всичко това? Най-напред – чрез осъзнаване. А после – чрез набиране на умни доброволци за популяризиране на осъзнатото. А после и чрез популяризиране на слънчевия принцип и на слънчевия модел, които дават живот на всичко под небето.

Коментари

9 коментара на “БЪЛГАРИЯ И СЛЪНЧЕВИЯТ МОДЕЛ”

  1. tATIANA DIMOVA on август 29th, 2016 13:03

    TAKA E!

  2. Мая on септември 1st, 2016 18:37

    Бих искала да съм един от доброволците,но все още съм в процес на осъзнаване…Дано в този живот успея…и да дам нещо на другите…

  3. PENS on септември 4th, 2016 17:53

    Stoinostna statia, no greshkata e v Лъва. MARZELIVO ZIVOTNO.IZVINIAVAM SE, CHE PISHA NA LAT.

  4. Розалия Миланова on октомври 15th, 2016 21:41

    Чета тази публикация незнам за кой ли път. И в крайна сметка стигнах до извода, че пак Небето ще реши кога ще се появи човекът, който има достатъчно слънчева сила, за да закръжат около него всички осъзнати доброволци и тогава нашата мила Родина да започне да живее свой живот.

  5. boris cherpanski on декември 17th, 2016 22:44

    Bg gerb s lav e Kabalistichno pokazan oznachava individualnost(samosaznanie=Majoritaren izbor)gordost Karta Taro=Silata,Ottuk Saedinenieto Pravi silata-t.e.Lavovete ,no i Zaveta naKhan Kubrat za saedinenite Prachki.Bulgarite Varviyat ot car kam Ekip=Republika s min.Predsedatel,za razlika ot Evreite 12 plemena nakraiya obedineni s car David. Pri nas sled 1944 Veche Republika Vrastane kam Carstvo e Atavizam (Posleden car Boris3 po Uchiteliya Dounov) Narodat se zabludi sled 1989 che car simeon2 moge sam da opravi Bulgariya v Epoha vodoleiya,kogato Vodest e Jenskiyat Princip Lubovta Vodolei=Ekip,Globalizam,Priyatelstvo, Ekipna rabota Okultno Uchenichestvo.Sto se otnasiya za tova koga v Bulgariya ste se poiyavi dobro socialno upravlenie napravi smetka globalno nachalo cikalVodolei=22.03.1914+720 god. Mistichen Period,2630god+720god nauchen period do3354 posle socialen period.Otkrovenie na Sv.YIoan (poslanie na IIsus Hristos do 7 te charkvi=7 kulturni perioda sega5 period zapadno Evropeiski e 14/15 1/15 veche e minal,Novoto e 1/15 veche 1 vek ot novata 6 kulturna epoha veche e pochnala da se razviva za Bulgari i Slaviyani ima oste da se vaoragim s Dalgo tarpenie i da si Uchim Urocitev Okultnata schkola na Uchiteliya P.Dounov,koito ni uchi kak da se predpazim ot lagene,izmamvane i lipsa na angajimenti,i da razpoznavame chestnostta i iskrenostta.Bulgariya bavno se premestva ot 11 dom v 12 dom idva vreme da Vkarat Vsichki Bulgari v Raiya,no taka kakto vkarahai Hristos,t.e. chrez Golgota i razpavane na krast.za sega vremeto vse este e podhodiyasto za okultno Uchenichestvo, no ako ne se izpolzuva posle v drug jivot usloviyata ste sa po loschi sasto spriymo Epoha Ribi (elem.Voda sega vodolei Vazduh 2pati po visoka skorost na procesite.Ot okultna gl. t. hristos dvigi vinagi evoluciyata po Darvo Givota srednata kolona Slanceto ot tam 7 Patiya sega 5 pat Skorpion (Ug si giv no si martav) 6 pat Kozirog za BG i Slaviyani to e pat Slance-Mercurii-(Arhangeli)ottuk povtariyane iziyava Bogomili2 se povtariya.Bulgarite kato Kozirog se zanimavat sas sazdavane na abstraktni i konkretni formi za kolektiven Jivot(zatova Uchiteliya p.Dounov )sazdade sinarhicheska veriga-Obstestvo Biyalo bratstvo,sega otnovo se tarsi sinarhicheskiyat model za kolektivno upravlenie na dargavata no v usloviya na epoha vodolei tiya iziskva 1-Probugdane na Choveschkoto saznanie,achak sled tova nie Bulgarite ste minemkam rezultata ot choveschkata evoluciya i Energiiniyat sintez i razplastane na karmata.Za sega ot nas se iska da nauchim i prilogim Lubovta-Elektromagnitno pole na lubovta,Propovednici ot nov tip v idnite vekove, Iydkata na 6 Rasa,Za tova Slanceto i Lavat s emblema na samosaznanieto,koeto postiga vrahna t u BG parvi ste se svargat s svrahsaznanieto.t.e.-Duhat,zatova i na Bg.Parvi be daden zaveta na cvetnite lachi na svetlinata za da moge BG=Spiritualistichen Mirogled chrez misalta-posle Lubovta- Duha dase svargat s boga i da vliyazat v raiya.

  6. boris cherpanski on декември 17th, 2016 23:03

    kakto evreite oste chakat Mesiyata(Iisus Hristo)da doide ,a toi doide v plat predi 2000 god. sega i Bulgarite chakat svoiyat tzar Osvoboditel i obedinitel.Po principa v zemiya na koziroga ste se poiyavi Chovek s protivopologni vibracii-tova besche sastestvoto Petar K.Dounov(1864-1944)Toi sasto si zamina inkognito da ne poznaiyat Bg ,che tova e mesiyata zastoto pak stiyaha da go razpanat na krast, i ponege tova e drug po visch Uchitel negovite stradaniya i negovata golgota be po goliama-1936god Mozachen Udar- v glavata zapechatana s 7 pechata,otgovariyasta voliya i sila na sastestvo ot Iyerarhiyata na 24 Starci-prestolite,dargasti knigata na jivota i upravliyavasti v Ekip. V Otgovor na Rozaliya Milanova Eto Chovekat oste prez 1914 god se poiyavi v bulgariya s as svoite Besedi nacin na Jivot za da bade primer na Uchenici,bulgari i na Sveta sega prez Epohata na vodoleiya(22.03.1914-3354god.)Za da ne se povtori uchasta na Evreite,koito oste ne priemat Hreistos i ima opasnost da sprat da se Inkarnirat po Principa na analogiyata(2Princip Hermes)da Gledame i nie kato narod da si izpalnim prednaznachenieto za predavane na novoto Bogestveno Aktualno Uchenie v epoha Vodolei.Bulgariya s nisto drugo ne moge novo da se pohvali osven s uchenie na Beinsa Duno(Petar Dounov)-Uccchiteliya.

  7. Виктория on август 30th, 2017 6:33

    Ако гледаме звездите, може ли сидерална, а не тропическа карта!

  8. Тайгърман on август 30th, 2017 7:40

    Принципно правилно..но исторически не…датата на създаване на 8-мата българска държава дефакто не е точна…https://chitanka.info/text/9703/3

  9. admin on август 30th, 2017 16:53

    На 3 август 681 година е подписан договор между пратеници на хан Аспарух и пратеници на византийския император в тогавашния Одесос (днес Варна). С този документ се установяват новите граници и се признава новата държава на север от Хемус. Един ден точно това ще разберат и историците.

Остави отговор