Преди да продължиш тук, виж ТОВА ТАМ.
За определяне ключовите характеристики на който и да е български управник – минал, настоящ или бъдещ – най-закономерно е на първо място да се обърне внимание върху проекциите на две негови рождени планети върху базовата карта на България. Проекцията на
Сатурн – главният и универсален сигнификатор на политиката и изпълнителната власт, а така също и управител на базов дом 1 (народа) на България. И проекцията на Венера – управител на базов дом 10 (Везни) на България – властта, правителството, държавата. От натрупания опит може да се каже, че Сатурн ще подсказва за всичко най-важно, което прави в крайна сметка управникът. А Венера – за начините, по които го прави. Но да видим така ли е наистина… и как ще бъде занапред.

Първият български министър-председател след Освобождението е Тодор Бурмов, роден на 2.01.1834 година. Той управлява България само няколко месеца – от 17 юли 1879 до 6 декември същата година. Неговият рожден Сатурн е във Везни, значи е в екзалтация и попада в базов дом 10 (държавата, структурите, властта) на България. Оттук: ролята му се е заключавала в това да създаде първоначалните държавни и властови структури в страната ни след Освобождението. Как? Рождената му Венера е в Стрелец и се проектира в 12-ти базов дом (изолация, пришълци отдалече) на България, в съединение с Марс (войска). Значи: с помощта на войска, дошла отдалече (в случая от Русия) и пребиваваща временно в страната ни в изолация (в гарнизони).

Нека видим сега и един друг Тодор, най-дълго управлявал България в нейната най-нова история. Тодор Живков.

bg-todor-jivkov
Той е роден, както се вижда и по-горе,  на 07.09.1911 г. Рожденият Сатурн на Т. Живков е в Телец – базов дом 5 (националния елит, творците, творческите процеси) на България. Значи главното, което е правил бившият български управник, е било да „държи изкъсо“ и да контролира този национален елит и творческата интелигенция (дом 5) у нас, да потиска (Сатурн в д.5 е в заточение по дом)  „неразрешените и неправилните“ творчески импулси и да поощрява „разрешените и правилните“. Сатурн е добре аспектиран, следователно той е правил всичко това успешно. А как го е правил, в името на какво?… Проектираната му рождена Венера върху базовата карта е в Дева и в базов дом 9 (идеология, идеали, дългосрочни планове), значи – в името на идеологически съображения и чрез дългосрочни планове (петилетки и пр.). В Дева Венера е в падение: реално идеали и вяра е нямало, имало е нагаждане, преструване, хитрини, използване и централизирано планово управление на обществото. Но Венера е в тригон със самия Сатурн, при това тя е и негов диспозитор – управлението му е било максимално стабилно, предсказуемо и устойчиво, затова е било и тъй дълготрайно. За същото са спомагали и отличните аспекти на още две планети – на Марс и Уран – към нея. Поради доминиращата роля на Венера над Сатурн, може да се съди още, че не крайните цели и резултати са диктували тук, а средствата и начините при постигането им.

bg-sstanishev

Сергей Станишев. Роден е на 5.05.1966 г. Неговият рожден Сатурн е в Риби – базов дом 3 (пътища, комуникации, преговори, търговия, съседни страни). Оттук: негов основен ангажимент е бил да преговаря (дом 3) за партньорство (с Евросъюза). Вижда се, че Сатурн е в тригон с владетеля (Луна) на базов д.7 (партньорство) – преговорите са били успешни… Но още по-основен негов ангажимент е бил да развие търговските отношения (д.3) със съседни страни (д.3). Каква търговия? Диспозиторът на Сатурн – Нептун – е в Скорпион, значи тайна търговия, тайни стоки. А какви по-точно, подсказва съвпадът Луна-Нептун, който е в тригон със Сатурн, управляващ базови домове 1 (Козирог) и 2 (Водолей). Сиреч: тайната търговия е успешна, от нея се пълни и държавната хазна (д.2, Водолей). Но другият сатурнов диспозитор – Юпитер – хвърля квадрат към Сатурн. Оттук: тази хазна както се пълни, така се и изпразва, върху тези пари Станишев няма контрол. И още: неговото управление сериозно подкопава доверието (Юпитер) към България на стратегическите чуждестранни (Юпитер) партньори, създава лош имидж на страната ни. В същото време Луна (народът) е в Скорпион, където тя е в падение, в съвпад с Нептун. Оттук: неговото управление води народа (Луна) към драми и трансформация (Скорпион), прави хората склоннни към задкулисни игри, подкупи, катастрофи, убийства, сексуални оргии и насилия, алкохолизиране и наркотизиране… Но да видим и Венера, от която разбираме как става всичко това. Тя е в първа декада на Овен, значи в двойно заточение – и по знак, и по декада. А Овен е базов дом 4 (властта на другите) на България, срещуположен на Венериният домицил Везни (базов дом 10, управлението, властта). Значи: Станишев управлява, като не управлява. Или – като други управляват чрез него. Кои други… и как? Диспозиторът на Венера – Марс – е в дом 5 и в Телец, в съединение със Слънце. Тези други играят ключова, централна роля в държавата ((Слънце- Марс в дом 5) те оперират с много готови пари (Слънце, владетел на базов дом 8). Неговата Венера е в дом 4 (Овен) на България: акцентиране върху строителството (д.4) и усвояването на нови терени и територии (д.4). А квадратурата Юпитер – Венера (прекаляване) предполага нарушена хармония и презастрояване, както и грабителство на земи, чрез заменки и фалшифициране на документи, при това – с ключово участие на чужденци (Юпитер). От същото (Юпитер-Венера квадрат) идват и многото измами с пари от еврофондове, идващи по линията на общоевропейски програми и стратегии.

bg-dogan

Ахмед Доган. Роден е на 29.03.1954 г. Както знаем, неговата личност е забулена в тайна, но тук всичко става явно, нали? Неговият рожден Сатурн е в Скорпион и това обяснява много неща и най-вече това, че той участва само задкулисно в управлението на страната. Сатурн е в базов дом 11 (свобода, демокрация, снепаратизъм) на България. Значи: неговото участие в политиката е довело до начална свобода и демокрация (дом 11) в нея,  но така също – и до създаване на подмолна организация (дом 11) в нея, която пуска множество метастази, а и до сепаратистични (дом 11) тенденции. Диспозиторът на Сатурн – Плутон – е в Лъв, базисен дом 8 (разпад, мафия, тайни служби, задкулисни игри, банки, кредитиране). Ще рече: неговото участие в управлението на България в по-късните етапи има силно подмолен и разрушителен характер и цели натрупване на богатства за сметка разрухата на държавата. А как става всичко това на практика? За целта нека видим рождената му Венера. Тя е в Овен (в заточение), проектира се в базов дом 4 на България, срещуположен на нейния домицил Везни (дом 10, властта, управлението). Оттук: не той управлява, а други чрез него. Кои? Диспозиторът на Венера е в Стрелец – базов дом 12 (изолация, емигранти, чужденци, чужди служби). Чрез него управляват чужденци, които живеят изолирано в България и служат на друга държава. Венера получава тригон от Марс в дом 12 и и от Плутон в дом 8. Значи Доган добре си върши подмолната работа, успява в целите си. Венера е в базов дом 4 – земя, територия, природни ресурси, строителство, минало, национална култура. Значи неговите начини да управлява е като съдейства на своите покровители за откупуване земи и природни ресурси в България, за инвестиране в строителство, както и в трансформиране и подмяна на националната култура… Венера е добре аспектирана от Плутон в дом 8: Доган получава крупни суми по скрити канали за всичко това. Неговият Нептун е във Везни, базов дом 10 (властта, управлението) на България, в точна опозиция на владетеля на дом 10 – Венера. Оттук: неговото участие в управлението на България създава голям хаос (Нептун) в органите на управление (дом 10).

bg-boyko

Бойко Борисов. Роден е на 13.06.1959 г. Неговият рожден Сатурн е в Козирог – на трон, в собствения знак, в базов дом 1 (сила, самочувствие, смелост, победи) на България. Значи: това е много силно положение, така че каквото и да прави Борисов, ако той управлява България или участва в нейното управление, в крайна сметка ще съдейства за това тя да стане по-силна, а българите – с по-голямо самочувствие, по-инициативни и по-можещи. И побеждаващи… не само на спортното поле. Сатурн е добре аспектиран (тригон) от Плутон в Дева (служби) и в базов дом 9 (стратегии) на България. Оттук: Борисов има стратегическо мислене и способност да предвижда събитията и да прави ефективни скрити ходове (Плутон), а същевременно – и да си сътрудничи най-успешно със службите за сигурност (Плутон-Сатурн), с цел защита (Сатурн) на страната от скрити разрушителни сили (Плутон) и тенденции в нея. Сатурн е добре аспектиран от Нептун в Скорпион и в дом 11. Значи: той ще получава безкористна (Нептун) подкрепа (дом 11) от страна на съмишленици, които искат чисти ръце (Нептун) в политиката и това ще му помага. Меркурий е в опозиция на Сатурн от базов дом 7 (Рак). Против Борисов, неговата политика и самата България ще е впрегнат огромен медиен и шоу-апарат за манипулиране на общественото мнение и политическа пропаганда, но това няма да има особен ефект – диспозиторът на Меркурий – Луна – е в секстил със самия Меркурий… А къде е неговата Венера, отговорна за начините и методите? Както виждаме, тя е в Лъв и попада в дом 8 (тайни дела, задкулисие, банки, мафия, тайни служби за сигурност). Оттук: неговите начини и методи за управление на страната ще са главно скрити за широката публика. Венера е в съединение с Марс в дом 8 и получава секстил от Северен възел в дом 10 – тези начини и методи ще са за доброто на страната и за ефективно нейно управление, те ще доведат до радикални промени и трансформации (Марс-Венера в дом 8 )  падане забраните за кредити (дом 8 ) от Евросъюза,  както и за отстраняване на основни и скрити вътрешни язви в страната, които стремително я унищожават. Венера получава квадрат от Нептун от дом 11: понякога няма да бъде разбиран и ще бъде предаван от приятели. Диспозиторът на Венера и Марс – Слънце – е в дом 6 (държавни служби, технологии, промишленост, трудова заетост). Оттук: неговите начини и методи в крайна сметка ще служат на България и българите и ще имат активиращ ефект върху развитието на промишленоста, производството и новите технологии, ще създават нови работни места в страната.

Продължава с други политици…

Коментари

12 коментара на “Астропортрети на български политици – 2009”

 1. kabala on юни 22nd, 2009 12:52

  С нетърпение очаквам анализа ти за останалите политици,особено за Яне Янев-))),Волен Сидеров,Емо Кошлуков…

 2. Georgi Kaludov on юли 2nd, 2009 4:21

  Viarvam che Aldedaran niama da propusne da spomene za Volen.Samo iskam da otbeleja,che Volen e svarzan s nai,nai opasnoto krilo na DS-sazdatelite na oligarhiata v BG.

 3. Таня on юли 8th, 2009 9:00

  Ако часовете под имената им са час на раждане – нещо
  много еднакви ми се виждат.Моля,обяснете ми/ако же-
  лаете,разбира се/ нещо за тях.

 4. До Таня on юли 8th, 2009 11:25

  До Таня

  Това са наталните планети на отделните политици, проектирани върху базовата карта на България, затова и астро-картите ти се виждат еднакви. Там при всички асц. е в 0 градуси на Козирог и дом 1 продължава до края на този знак, дом 2 започва от 0 градуса на Водолей и продължава до края на този знак, дом 3 – от 0 градуса на Риби и продължава до края на този знак… и т.н. Тук часът на раждане не е толкова важен.

 5. Таня on юли 9th, 2009 14:42

  Много благодаря за обяснението.От около 1 год се интересувам от астрология като явление и като наука,но не съм стигнала до материята,която Вие тук
  разглеждате.Ще ми бъде интересно ако направите подоб
  на разработка и по друг начин и за други политици.
  Още ведъж благадаря.

 6. Elfi on юни 7th, 2010 14:58

  Какъв е всъщност асцедента на Бойко Борисов ?
  При тази Луна на 9 гр в Дева излиза Рак. Това така ли е ?

 7. До Elfi on юни 21st, 2010 17:12

  Здравей! Прочети какво съм отговорил на Таня. Този час на Б.Борисов е взет случайно, напосоки. Защото в представената карта не е толкова важен. Иначе асцендентът на Б.Борисов е Скорпион, с Юпитер в 1-ви дом и Плутон – в дом 10.

 8. Калина on август 30th, 2010 13:11

  Според мен се бъркате много. Асцедента на господин премиера би трябвало да е в първите градуси на Девата.

 9. gogo on юни 19th, 2011 10:58

  Ако този час на раждане на ББ е верен ,то рожденният Сатурн е ретрограден в 6 дом , което ще рече , че каквото и да пипне по отношение на работа , все ще го съсипе ., но понеже си е в Козирога , все ще е отгоре (оправдава се).

 10. gogo on юни 19th, 2011 11:09

  Пак ако този час е верен , то Асцедента е в Рак ,а Луната на рака се изявява в Дева -2дом (по Кох) . Вижда се на реалната карта , че всички планети са около Asc , освен трите ретроградни Сатурн -6дом , Юпитер -5дом и Нептун-4дом. Рожденното слънце е в 11 дом (ще му помогнат властимащи приятели да се издига), а Меркурият от рожденният знак Близнаци се изявява в 12 дом , демек тайно му помагат в издигането .

 11. Иван on февруари 6th, 2019 10:50

  Някой забелязва ли, че всички карти имат 22 минути рождено часово време. Това случайно ли е?

 12. admin on февруари 12th, 2019 12:35

  В случая не се вземат предвид часа и минутите в рамките на деня, взема се предвид нещо по-фундаментално.

Остави отговор