Налага се да го кажа направо: това, което се случи по света напоследък и продължава да се случва, е само прелюдия към онова, което предстои да се случи. Така, че най-важното предстои и добре ще е някои хора да го имат предвид. Особено онези, които не се плашат лесно и от които зависят нещата. Които са в състояние да предприемат ефективни действия за защита – не само за себе си, но и за околните. И не само за околните, но и за страната и за народа си. А защо не – и за света. Иначе казано, дошло е време за изява на нови герои. Така показва Небето чрез някои движения и цикли, с цялата тяхна безкомпромисна точност.

Да видим какво става в Турция най-напред. Както знаем, там имаше опит за преврат, последван от въвеждане на извънреден режим и репресивни действия. През последните две години, всеки информиран и непредубеден човек е разбрал, че Турция минава през много труден етап. Време, за което страната е буквално разкъсвана  между  Изтока и Запада. Между две епохи, между две цивилизации и между две големи възможности. Едната: връщане към пълно господство на религията, към средновековието, шариата и диктатурата, подплатено с милиарди долари от Изток и съпроводено с обединяване на ислямския свят. И другата – продължаване курса на Ататюрк към западния либерален модел, който през последните години, обаче, става все по-непривлекателен за турците. Сигурно защото всесилните транснационални корпорации, създали от Парите новия Бог, предизвикват все по-голямо национално обезличаване, там където навлязат. И отдалечаване от традиции, от природни норми и отхвърляне на Библейски заповеди.

Така първата възможност – към фундаментален Ислям – започна да става все по-реална и привлекателна за все повече турци и мюсюлмани по света. А напоследък, като че ли, възкръсва и третата възможност: заедно с други основни ислямски страни, Турция да се включи в Путиновия евразийски проект, в противовес на Запада.

ANKARA - MARS-SATURN 2014И поради целия този огромен натиск от всички посоки и заради колебанията и несигурността си, Турция си създаде небивало количество врагове – и от Изток, и от Запад, и от Север, и от Юг – а в самата страна настъпи силна поляризация в силовите ведомства и държавните структури. И същото се вижда твърде добре на показаната по-горе карта. Тя отразява последното точно съединение по дължина на планетите Марс (меч, атака, разруха) и Сатурн (защита, устойчивост, контрол), случило се на 25 август 2014 година в 22:29 часа в знака Скорпион. А именно това съединение създава енергийната матрица на войната и изобразява връзката на всяка отделна страна с най-важните действия и противодействия от военен, силов, репресивен и терористичен характер – наблизо и надалече – за около две години, до следващото съединение на двете планети.

В случая показаната по-горе карта е с координатите на турската столица Анкара и както можем да забележим, съединението Марс-Сатурн е „кацнало“ на Десцендента, т.е. в зоната на максимална уязвимост, докато владетелят на Асцендента ((Венера, водачите, народът) е в точен квадрат със съединението. А това предполага какво? Много врагове отсреща (Десцендент, дом 7) попадане в състояние на външна зависимост и остро вътрешно противопоставяне. Сред враговете се открояват и собствени, и чужди управници (Сатурн) и собствена, и чужда армия и агресия (Марс). И още: лавина от бежанци, контрабандисти, воюващи ислямисти и кюрдски бунтовници (Марс), минаващи през границите (Сатурн).

Дотук ясно, но много хора се питат: какво ще става оттук нататък? Нека потърсим отговора чрез задаващият се нов цикъл Марс-Сатурн, при който съединението на двете планети, този път, ще стане в знака Стрелец (вяра, религия) на 24 август 2016 година, в 14:26 часа. Точно тогава ще приключи старият и ще започне новият цикъл. А с този нов цикъл ще стартира и новата небесна програма за влияние върху хората в сферата на войната, силовите действия, репресията и терора, както и за противодействието им за още две години. Каква програма? Нека видим съответната карта, пак с координатите на турската столица Анкара.

ANKARA - MARS-SATURNИ какво виждаме сега? Нещо много различно, но не по-малко обезпокояващо. Този път двете планети, по време на тяхното точно съединение, са „кацнали“ къде? Пак съвсем точно, но на Асцендента! Докато диспозиторът Юпитер – и той съвсем точно – е на МС , в горна кулминация. А това може да се случи извънредно рядко и означава, че от обект на заплаха и напрежение, Турция скоро ще е на път да се превърне в източник на заплаха и напрежение. Че ще има много политически речи, религиозна пропаганда (Юпитер-Меркурий – на МС) и послания, насочени не само към собствения народ, но и към мюсюлманите по света. А главни изпълнители вътре в страната ще са армията и репресивните органи (Марс-Сатурн на Асц). В Анкара ще се вземат политически (Марс-Сатурн) и религиозни (Юпитер на МС) решения и ще се предприемат действия, които ще окажат осезаем ефект в Европа, Америка и целия свят. 

Всичко това подсказва, че настоящият извънреден режим постепенно ще прерасне в трайна диктатура, разполагаща с голям репресивен апарат (Марс-Сатурн), контролиращ всички сфери на живота. И тя ще помете повечето останки от наследството на Ататюрк. Обикновените граждани ще трябва да се съобразяват с много забрани. Предстои и турската армия (Марс) да се превърне в основен политически инструмент за влияние и уреждане на външни отношения. Например в Сирия. Твърде възможно е последното да е добре съгласувано със Саудитска Арабия – най-важният (и най-богат) съюзник и съратник за голямо ислямско обединение (съюз), а може би – и с Русия. Докато вътре в страната ще стане особено трудно за хората, различни по етнос, убеждения и вероизповедание.

Само че Турция също така е и важен член на НАТО. В Сирия и Ирак се кръстосват интересите на Русия и САЩ, както и на другите велики сили. Там в съседство е и Иран. Черно море пък е другата близка зона на противопоставяне, този път между НАТО и Русия, където има опасност от инцидент. А главната линия на напрежение в Черно море ще минава през Крим (г.Керч) и оттам на юг, леко югозападно и диагонално – до турския бряг. На север от Черно море пък тя ще продължи, пак така леко диагонално, през източна Украйна (Мариупол, Луганск) и по-нататък – през руската равнина и Казан, столица на Татарстан. И случващото се по цялата тази нова линия на разлом, ще изнася напрежение по света. А това крие рискове и опасности, особено за  населението, което се намира в най-голяма близост. Но така също и за света. Тъй, че  много скоро светът ще бъде изправен пред изпитание. Пред генерален Тест за проверка на неговата устойчивост.

Най-голямата заплаха за България пък ще идва от едно ново цунами от бежанци, сред които този път най-вероятно е да има и турски граждани! Може да се каже дори, че „цунамито“ вече се е задвижило и всеки момент може да се стовари върху границите ни.  Всичко ще зависи от волята на турските управници, които ще се опитват да изнудват Европейския съюз за различни отстъпки. Тъй, че и тук ще е нужна голяма съобразителност и бърза и адекватна реакция, на първо място – на овластените и уполномощените. Добре е дори отсега да се действа в тази насока, като се търси съдействие и подкрепа от европейските ни съюзници. А случилото се между 18 и 26 август, ще е определящо за ставащото и занапред.

Но кое главно прави бъдещата ситуация извънредна, различна от всеки друг път? Различна от тази преди стотици, дори хиляди години. Това, че новото съединение Марс-Сатурн, освен всичко друго, сега ще съвпадне по дължина, и то с поразяваща точност, със звездата Антарес. Червеният гигант с най-силното Марсово влияние, подбуждащ към агресия. 9°52′ от Стрелец за Марс, 9°52′ за Сатурн и 9°59′ от Стрелец за Антарес! На горната карта най-вдясно може да се прочете три пъти името Антарес – срещу Марс, срещу Сатурн и срещу Асцендент.

MARS-SATURN 2016 - WASHINGTONНо онова, което предстои да се случва през втората половина на август и през следващите две години, ще засяга най-пряко не само Турция, Черно море, Украйна и Русия, но и САЩ. Голяма е опасността от поредица атентати там, като на мушката ще са и политици. Особено по източното крайбрежие на САЩ. Защото, ако построим същата карта, но с координатите на Вашингтон, съединението Марс-Сатурн-Антарес, ще попадне къде? Точно върху долна кулминация (IC – уязвимост) – виж по-горе! Друго: съединението Марс-Сатурн е в Стрелец, срещуположен на Близнаци – базисен дом едно на САЩ. Тъй че за тази най-мощна страна предстоят две трудни години, за които ще има много и силни врагове. Никак няма да е спокойна и природата там, а до голяма степен същото ще се отнася и за Турция.

Ала има все пак и нещо много успокояващо и оптимистично в предстоящия нов цикъл Марс-Сатурн. Какво?  Луна, представляваща обикновенните хора и природната среда навред по света, се намира в Телец, където е спокойна и стои добре (в екзалтация), а отгоре на това, тя е и добре аспектирана. Добре е аспектирана и от диспозитора на съединението – Юпитер, който е в съвпад с Меркурий (разум) и с Венера (мир), които заедно правят тригон към Луна. Оттук: в крайна сметка обикновенните хора навред по света, както и природата ще останат незасегнати от „бурята“ и за тях ще има дори нови, по-добри решения. А проблемите, драмите и напреженията ще останат главно за онези по „върховете“ и за драпащите към върховете. И за всички воюващи, разбира се.

Така, че очертава се следното: като застане на ръба на пропастта през идните две години (от 24.08.2016 до 2.04.2018 г.), в един момент човечеството ще се ужаси от себе си и бързо ще отстъпи от този „РЪБ“. И ще започне да се освестява. И най-активно ще започне да търси нови и ефективни мерки и решения за трайна хармония. Всяко зло – за добро, както мъдро казва нашият народ.

Но какво можем да помогнем в случая ние обикновените хора? Обикновените хора могат да са много силни, но само, ако са повече и действат задружно и в синхрон. Затова предлагам: когато в един изключителен момент се създава новата небесна матрица Марс-Сатурн, придружена и от звездата Антарес, да се помолим за мир и хармония – за България, за нашите съседи и за света. Кой както желае. На 24 август 2016 в 14:26 часа, лятно българско време. От десет минути предварително, до десет минути след този момент. Това може да се превърне дори и в световна акция, защото почти е сигурно, че и много още духовно ориентирани хора по света ще призовават към същото. А сега се сещам, че у нас твърде добре би било тези молитви за мир да започнат от Рила – от събора на Бялото братство около 19 август. Успех!

Коментари

21 коментара на “ЗАДАВА СЕ БУРЯ”

 1. Нели Хпистова Алтънова on юли 31st, 2016 16:51

  Здравейте!Прочетох подробно всичко,написано от Вас.Нищо добро не ни чака. Но как този невярващ,алчен и озлобен народ да се пречупи и да започне да се вслушва в съветите,които давате.

 2. Mario on юли 31st, 2016 22:56

  Благодаря за хубавия анализ относно цикъл Марс/Сатурн, на фона на случващото се около нас!

  В личен хороскоп как би се отразил този съвпад върху IC?

 3. admin on юли 31st, 2016 23:27

  За доброто се воюва. То не пада отникъде само, затова ние трябва да си го заслужим.

 4. Аделина on август 1st, 2016 4:50

  Ще си запиша датата и часа като напомняне и дано Бог чуе молитвата ни за мирен свят за децата ни

 5. admin on август 1st, 2016 6:41

  Трудно е да кажа, без да видя цялата карта. Важно е какви аспекти прави, както и диспозиторът на съединението – Юпитер – какви аспекти прави. Но по принцип на осите (ASC – DSC, MC – IC) дава напрежение, което, обаче, може и да е за добро.

 6. Mario on август 1st, 2016 13:36

  Благодаря за отговора! Венера от картата на съвпада Марс/Сатурн е в разходящ съвпад с моя Меркурий, с орбис малко над градус, а диспозиторът на съединението Юпитер, заедно с транзитен Меркурий попадат също в моя 1-ви дом. Съвпадът Марс/Сатурн е в хармонични аспекти със светилата, дано да е за добро, както казвате.

 7. Нели Станева-Плерома on август 1st, 2016 14:37

  „…в един момент човечеството ще се ужаси от себе си и бързо ще отстъпи от този „РЪБ“. И ще започне да се освестява.“
  Крайно време е. В тези думи виждам ключа! Много хубава статия, както винаги Николай!
  Поздрави

 8. Илияна on август 2nd, 2016 21:03

  Мир, Мир, Мир,Господи просим! Светлина и Сила в умовете на човеците?

 9. Лили on август 3rd, 2016 0:09

  Изключително добър,астрологичен анализ,разбираем и въздействащ.Дано повече хора да се отзоват за молитвата на 24 август.Някой трябва да поеме инциативата и Бялото братство е добра идея.Успех на всички братя и сестри!

 10. Сиси on август 3rd, 2016 8:10

  Как би се отразило при мен на лично ниво, като се има предвид че моя асцендентът е на 10 градуса в Стрелец и в 10-ти дом. Юпитър попада в 9-ти дом, а Венера в 11-ти дом. Благодаря!

 11. Сиси on август 3rd, 2016 8:51

  Може ли да получа отговор на мейла си. Благодаря!

 12. Николина on август 3rd, 2016 10:53

  сутрин и вечер в 06.00 и 22.00 часа има молитва за мир, който желае, може да се включва.
  1. формулата „Мир, мир, мир Господи просим, разумност, светлина и сила в умовете на човеците“
  2. песента Мирът иде
  3. формулата на братството:“Да се прослави Бог в Бялото братство и да се прославят белите братя в Божията Любоя!“

 13. бб on август 3rd, 2016 13:55

  Отменям!

 14. Сиси on август 4th, 2016 22:01

  Ккаво означава на индивидуално ниво, ако този съвпад е на асцендента на човека в 12 къща?

 15. нaдя on август 6th, 2016 4:57
 16. admin on август 6th, 2016 14:17
 17. Снежана on август 10th, 2016 16:31

  Всичко зависи от тази среща,но Америка е много силна и ако продължава турчина да се прави на фактор американците ще го презимят.Америка още не си е показала силата.Само да се молим война да няма .Както винаги всички статии и лекции са много интересно поднесени.Благодаря!

 18. Ангел on август 13th, 2016 22:52

  Тъкмо видях, че на 24 август Джон Кери щял да посети Турция… Иначе следя статиите от 2 години с интерес…

 19. Estella_K on август 15th, 2016 22:00

  И нашия го викат в Турция на 24 август. Господ да ни е на помощ!

 20. Silvia on август 16th, 2016 12:41

  На кого ще се молим?

 21. Георги Петров. on септември 19th, 2016 7:13

  КАК ДА СЕ БЯСНИ НА МИЛИАРДИТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА,
  че всичко зависи, във края на краищата, ЕДИНСТВЕНО, от ТЯХНАТА СПОСОБНОСТ, ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ.
  МИЛИАРДИТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА, МОГАТ ДА БЪДАТ ПО СИЛНИ ОТ МИЛИАРДИТЕ ВЪВ БАНКИЕ, ЕДИНСТВЕНО И САМО, ПОСРЕДСТВОМ СВОЯТА ТВЪДА ВОЛЯ, ЗА ОРГАНИЗИРАНОСТ.

Остави отговор