Съществуват три главни причини за това щастието или усещането за щастие да се изплъзва на хората и така да се предизвиква неговата противоположност – нещастието. Всички останали са само техни производни. Тъй че за никой човек няма друг начин да се пребори с изплъзването, освен чрез директен щурм срещу всяка от посочените по-долу причини:

ПЪРВА ГЛАВНА ПРИЧИНА:
Липсата на творческа работа, която да обича. И чрез която да изявява вродените си качества и таланти. И излишък на работа, която мрази и заради която избуяват основните му недъзи.

ВТОРА ГЛАВНА ПРИЧИНА:
Липсата на вдъхновение и на вдъхновяващи примери. И недостиг на представи, че светът е красив, единен и цялостен, проникнат от вездесъщата творческа Сила, наречена Бог. И излишък от лъжливи представи.

ТРЕТА ГЛАВНА ПРИЧИНА:
Липсата на силни, екстремни, разтърсващи преживявания, които преобразяват и зареждат волята, тялото и характера с енергия. Или пък – безконтролен излишък от такива преживявания.

И когато посочените горе липси и излишъци най-после биват осъзнати и преодолени, то щастието само си идва. Иначе то пак така само си отива… за да отвори място на неговата противоположност.

Коментари

Остави отговор