Генерал де Гол, някогашният легендарен лидер на Франция, не включваше Великобритания в своите планове за обединена Европа. И дори два пъти й наложи вето за членство в тогавашната ЕИО (Европейска икономическа общност). Може би защото отлично разбираше, че този остров, някогашна метрополия на най-голямата и най-могъща световна империя принадлежи на друга общност – Британската. Ще рече – на англоговорящия свят, включващ САЩ, Канада, Австралия и много още територии и зони на влияние, с принадлежащото им население по всички континенти. Същите, които са били и продължават да са изцяло или частично взаимно обвързани. Той виждаше в Британия опасен троянски кон – заплаха за независимостта на Европа, за европейската цивилизация и за националните държави. Само че ситуацията днес – на днешния референдум – е коренно различна, дори противоположна: не Европа иска да се отдели от Британия, а Британия от Европа. Ще го стори ли?

Нека разгледаме за целта две карти, изобразяващи планетарно-звездната ситуация при ингресията на Уран в Овен. И показващи като на длан главното от най-новото (Уран), което вече настъпи или предстои да настъпи в Европа и по света. Особено ясно и недвусмислено – в страните, базисно управлявани от Овен (Великобритания, Германия). А така също – и в страни, подвластни на въздушните знаци: Китай (Везни), Русия, Швеция, Финландия, Канада (Водолей) и САЩ (Близнаци). Но тъй като този път астрологичните карти ще са с координатите на Бирмингам и на Лондон, те ще касаят главно Великобритания.

INGRES URAN BIRMINGAMНа първата карта (вляво) – с координатите на Бирмингам – се вижда отлично какво? Че Уран, като се намира на нулевия градус на Овен, в същото време е „кацнал“ съвсем точно и на АСЦ. А това означава какво? Че не само населението на този град, но и населението на всички други градове и населени места по меридиана, минаващ през централна Англия, ще гласува най-масово за промяна (Уран) – за откъсване от Европа (Уран). Нещо подобно, макар и малко по-слабо изразено ще е за населението на всички английски територии на запад от този меридиан. Могат да се видят твърде добре и причините за такова гласуване, но засега те не са особено важни.

INGRES URAN LONDONЩо се отнася до населението на изток от посочения меридиан, включително и на столицата Лондон, там вотът за радикална промяна (Уран) ще е сравнително по-ограничен и ще вземат връх консервативните тенденции. И това е така, защото Уран (промяна) попада в дом 12 (изолация, ограничение) – виж картата по-горе, с координатите на Лондон! И тъй като Лондон е столицата и в крайна сметка там се вземат крайните решения, и тъй като Сатурн (статукво, контрол) е управител на дом 10 (власт) и е в опозиция на Уран (промяна), то няма да бъде допуснато излизането на Великобритания от Евросъюза. Независимо от вота и желанията на англичани, а и на обикновенните европейци от Евросъюза. Защото не е в интерес на икономиката (Сатурн в дом 6 – икономика, трудов пазар) и най-вече не е в интерес на транснационалните корпорации (Плутон). А нали те, енергийните компании и ресурси, големите банки и най-богатите хора в света се управляват все от Плутон, владетел на подземното царство, който в случая се намира в дом 10 (власт). Всички те няма да позволят, не е в техен интерес. Въпреки това, тепърва предстоят протести и вълнения (Луна от външния кръг е в съвпад с Плутон от вътрешния), които ще бъдат използвани за натиск срещу Европа. А може би същото цели и самият вот.

Коментари

6 коментара на “БРИТАНИЯ VS ЕВРОПА – БРЕКСИТ”

  1. Алмира on юни 26th, 2016 9:03

    EU е най-голямата заблуда за европейските народи, по-голяма и отминалия социализъм.

  2. admin on юни 26th, 2016 12:15

    Никак не би било заблуда, ако Европа беше независима. Но не е независима. Би могла да стане, обаче.
    Иначе преди Европейския съюз беше Втората световна война, преди Втората световна война беше Първата световна война, както и Болшевишкия експеримент, преди Първата световна война и Болшевишкия експеримент бяха Балканските войни… И всичко това все в Европа основно, то по-добро ли е било?

  3. Алмира on юни 27th, 2016 7:44

    Ако, ама не. ЕС в този му вид е система са унищожаването на европейските народи. Поздравявам англичание с мъдрия си избор!

  4. Драгомир on юни 30th, 2016 13:40

    Днес, 30 юни 2016, се потвърждава, че Англия няма да подаде заявление за излизане до края на 2016 г. Сега чакаме протестите, за които пишете. И натискът може да доведе до преосмисляне и преобразуване на ЕС в нещо по-добро!

  5. Божидар on юли 8th, 2016 14:54

    Не може свръхдържава да стане „по-добро“. Надявам се ЕС да се разпадне и да приключим вече с тази утопична лудост.

  6. Ирена on март 16th, 2018 11:14

    С облекчение четох този Ваш анализ преди повече от година и половина. Фактите днес, обаче, са напълно противоположни на прогнозата. Всичко изглежда в доста напреднала фаза по разделянето. За съжаление, Великобритания е твърдо решена да напусне съюза. За някои кръгове това е добра новина, но все пак „Съединението прави силата“. Бихте ли коментирали това развитие на процесите, въпреки че астологичната карта предполагаше оставането на държавата?

Остави отговор