Беше време, когато на Европа (разбирай западна) се гледаше като на бленуван рай, до който рядко можеше да се добере българин. По пътя към това добиране не малко българи загубваха и живота си дори. Вече отдавна не е така, а напоследък критиките у нас към всичко европейско валят една след друга, с тенденция да стават все по-остри. За същото много помага и бежанската вълна, а голям принос има и пропагандата, владееща почти изцяло българските медии, както и „по-меките“ български глави. Но само бежанците, чуждата пропаганда и „меките“ български глави ли са виновните тук?!… Нека видим сега как изглежда всичко това и Отгоре – по единственият начин, който може да осигури някаква обективност.

Европейският съюз е създаден като Европейска икономическа общност (ЕИО) в Рим, през 1957 година, на 25 март. Точно в 18:30 часа местно време и в същия ден е финализиран договорът между Франция, Белгия, Холандия, Западна Германия, Италия и Люксембург. И заедно с това, този момент завинаги оставя своя траен отпечатък, като програма за действие на новосъздадения колективен организъм – виж картата по-долу:

EEC 1957С времето, към посочените страни на няколко пъти се присъединяват нови, променя се и името, докато накрая Съюзът придобива своя настоящ вид. Неговото начало, обаче, е точно тогава – в 1957 година, в Рим. И то съвсем не е случайно: 1957 година е начална в 12 годишната цикличност на Европа. Каквато е била и година 1-ва от новата ера, после 301-ва, 313, 325…. 1945… 2005… И каквато ще бъде 2017 година. Не случайно е избран и Рим (Римска империя) като първообраз на Европейската цивилизация.

За всяко обединение (съюз) най-важен е принципът на обединение, който може да се „види“ астрологично чрез дом 5, неговият владетел, Слънце и Лъв (мунданен дом 5). А дом 5 в случая започва от какво? От Водолей, с владетели Сатурн и Уран. Сатурн пък, както можем да забележим, се намира в дом 3 – търговия, комуникации. Оттук: в улесняването на търговията и комуникациите между страните вътре в съюза и затрудняването им със страните вън от него (чрез мита и прочее), е главна задача на този съюз… В същото време, другият владетел на дом 5 – Уран – се намира в дом 10. Ще рече: свободата (Уран) е ръководен (дом 10) принцип в този съюз и е другата главна причина за него. Диспозитор на Уран, обаче, е Слънце, което се намира точно на десцендента, на върха на дом 7. А нали Слънце е основният интеграционен център на всяка система. Следователно: този основен център (Слънце) на страните от ЕИО, всъщност се намира вън от ЕИО, в много силен партньор (Слънце в дом 7), от който Съюзът (общността) е силно зависим (дом 7).

Този външен Център (Слънце на ДСЦ) управлява дом 11 (приятели), значи той е приятелски, помагащ. С какво помага външният Център? В дом 11 и в Лъв е Плутон – с големи пари, с банки, с транснационални корпорации, с най-мощни оръжия и армия, с тайни служби, с разузнаване, с подслушване, с енергийни ресурси. С това. Толкова много, че по някое време германският канцлер възропта. Но това е сега, преди е нямало възроптаване. А е имало остра нужда и зависимост на ЕИО (ЕС) от горепосоченото, предоставяно от Центъра (Слънце, Лъв).

В същото време, в същата небесна карта, тригонът между Слънце и Уран, носител на творческото взаимодействие между двата основни творчески принципа, е осигурявал доста време едно твърде добро партньорство и взаимопомощ. И доста успешно развитие на страните от ЕИО, днес ЕС, чрез много иновации (Уран) и мощно производство. Въпреки че те все повече загубвали своята самостоятелност и независимост, поради господстващото положение на Слънце на ДСЦ. Но щом сами не можели да си осигурят мощно финансиране, петрол и газ, военна и друга защита срещу външна агресия, това ставало неизбежно.

И ето че дошла година 1986-та. Какво се случило тогава? Случил се първият Сатурнов възврат. Същото се вижда и на карта по-долу – във външния кръг. А както вече беше казано, Сатурн е една от ключовите планети в случая, затова неговият възврат е извънредно важен:

EU - SATURNAR 1986И първото, което забелязваме там е, че Асцендентът от картата на възврата (външен кръг) попада в натален дом 8 – вътрешен кръг. Отделно Сатурн в картата на възврата (външен кръг) отново е в дом 8 (външен кръг). А тези двете в комбинация предполагат какво? Един разтърсващ период от 30 години, доминиран от тайни действия и страсти и най-драматични промени (трансформации). Като особено голяма е трансформацията (дом 8) на нравите, ценностите и принципите. И всичко това – с действие до следващия Сатурнов възврат… вече състоял се съвсем неотдавна – на 3.02.2016 година!!! Тъй, че вече с право можем да кажем: старата Европа (западна) и предишните западняци (и не само) отпреди 30 години вече ги няма, настъпили са големи и необратими промени с тях. А от броени дни имаме и нов Сатурнов възврат и нова небесна програма. Но преди да се занимаем с нея, нека видим какво още е натворила старата – за периода (1986-2016). За повече нагледност, нека погледнем отделно картата на възврата от 1986 година:

SATURNAR 1986И какво виждаме там? Асцендентът e в Телец, с владетел Венера, която е в срещуположния Скорпион (в заточение), в съвпад с Плутон (на трон): за 30 години европейците и съставните нации са ставали все по зависими от външен (външни) партньор, олицетворяван от Плутон в дом 7. Те най-осезаемо са отстъпили от себе си, от своята групова идентичност. Отстъпили са от европейската си култура и ценности, от националната си култура и ценности, от всичко най-характерно, превръщайки се в хора и общност, без ясни очертания и физиономия. Водещи станали парите, храната, чуждата музика, чуждото кино, чуждия език, чуждата култура, сексуалните удоволствия с чужденци, сексуалният туризъм. Развила се и една свръхтолерантност (Венера, владетел на дом 1 – в дом 7). Все по-осезаемо започнал да се проявява и един осезаем спад на мъжкото активно начало, на мъжествеността (владетел на дом 1 – в дом 7, в съвпад с владетеля на дом 7). И заедно с това се засилвали феминизацията и хомосексуализацията (Венера, владетел на дом 1 – в дом 7 и в съвпад с Плутон в Скорпион).

Това последното предполага и вълна от сексуална незадоволеност сред европейските жени (Венера), които с поведението си би трябвало (според картата) все повече да привличат млади мъже от Азия и Африка. Разбира се, бежанците днес прииждат и по други причини… Но все пак, от доста време вече Европа най-вероятно е да се е държала като жена, обсебена от сладострастия, която не спира да излъчва групови послания от рода на: ела вълчо изяж ме! И, като че ли, Вълчо се появи.

И още: Венера, владетел на дом 1, в съвпад с Плутон в Скорпион и дом 7 – най-вероятно да е настъпила и тотална зависимост на европейците от чужди банки, от чужди транснационални корпорации, от чужд нефт и газ, и от чужда армия. Започнал е и процес на голямо смесване и претопяване на култури, езици, раси и цивилизации.  И всичко това е олицетворявано от Плутон в Скорпион и в дом 7, в съвпад с Венера, владелка на дом 1. Само, че нещата и тук си имат предел и сега европейците най-после се стреснаха. И усетиха, че нещо с тях не е много наред.

А прииждащите емигранти могат да се „видят“ съвсем ясно на същата карта в дом 12 (емигранти) чрез съвпада на Марс и Юпитер. Марс (взривна енергия) + Юпитер (надалече) = прииждащи млади мъже отдалече. Марс (страст) + Юпитер (вяра) = религиозен фанатизъм. Този съвпад  е в Риби: бежанците идват по море. Срещу съвпада е Луна в Дева (Гърция): бежанците минават главно през Гърция…И ако се вникне в много още детайли на същата карта, всичко най-важно и много още подробности от случилото се и случващото се на Европа е европейците през последните 30 години ще бъде видяно като на длан.

Само че, този силно драматичен 30 годишен период, съпроводен с пълна и всеобща промяна, вече приключи. Слава богу! На 3.02.2016 година в 6:57 часа Брюкселско време, транзитен Сатурн отново мина през натален Сатурн. Ще рече: получи се нов Сатурнов възврат (виж картата по-долу – външен кръг) т.е. стартира нова 30 годишна небесна програма за действие, касаеща Европа и европейците. Включително и България и българите, както и други източно-европейци, влезли в този съюз през последните 7-10 години.

EU 1957 - VAZVR. 2016Какво се вижда сега? Асцендентът попада в дом 4 (природа, среда). А това предполага, че през идните 30 години отношението към природата и природните процеси ще стане водещо в Европа. Асцендентът е също така и в знака Козирог. Оттук: България (Козирог) ще има твърде важна роля в Европа и в Европейския съюз през този 30 годишен период! Но за всичко това и за много още, с големи подробности и сериозни астрологични аргументи – следващият път, в продължението. Очаквайте го!

Коментари

9 коментара на “ЕВРОПА – ПРЕДИ, СЕГА И ЗАНАПРЕД”

 1. Попов on февруари 23rd, 2016 9:29

  Благодаря, чудесен анализ. 🙂 Време е Европа да се опомни, иначе злите духове ще я изядат с парцалите. И един по конкретен въпрос: слънчевото затъмнение на 9 март ще има ли някакво решаващо значение за нас?

 2. Име:Jordan on февруари 23rd, 2016 12:57

  Много интересно , но може би понеже не съм запознат с този „инструмент“ малко ми мирише на системата „натамани го“. В тази връзка „на промяната“ можете ли и как ще коментирате едно много важно предсказание на Ванга – „Държава която няма звезда няма да оцелее“ и “ България има цяло съзвездие „.

 3. admin on февруари 23rd, 2016 16:39

  Точно Ванга и Слава Севрюкова са вкарани най-вътре в системата „натамани го, промий му главата, отнеси му мозъка“! Приписват им се думи, които не са казали, правят се за тях филми, нямащи нищо общо с истината… и т.н. Без умора и без край. Но всеки разполага с главата си сам.

 4. admin on февруари 24th, 2016 0:02

  Слънчевото затъмнение на 9 ти март ще има значение за целия свят. Ще имам специална публикация за него

 5. Виолета Маркавитц on февруари 24th, 2016 8:53

  Ха, ха….това слънчево затъмнение и аз с голямо нетърпение го очаквам като трета декада в Дева, защото ще отвори нови врати в професионално отношение. Колкото до влиянието му в Европа, очаквам пълно затваряне на границите от всички европейски държави без изключения и да видим…Благодаря за статията!Изчетох я с огромен интерес!!! Поздрави!!!И в очакване на следващата…

 6. МАРУСЯ on февруари 24th, 2016 12:21

  Ако разгледаме картата на възврата на Сатурн през 2016г се забелязват 2 основни тенденции:
  – Всички планети, с изключение на ретрограден Юпитер и Възела се намират в източната полусфера, което е явно указание за засилен „индивидуализъм” и независимост на народите. Тъй като западната полусфера е почти празна, вероятността за някакъв вид сътрудничество и съюзи е сведена до нула;
  – Натоварените земен и воден елементи, говори за излизане на преден план на материалните и национални интереси за сметка на тези на общността.
  Плутон на Асцендента в съвпад с Меркурий и Венера – управителя на Асцендента на наталната карта, говори за коренна промяна, т.е, ЕС вече няма да е този тип организация, която е била досега. Ще се промени основно структурата(козирог) и начина на комуникации-договори (Меркурий). Ретрограден Юпитер в 8д на споделените ресурси (парични фондове, енергийни източници, полезни изкопаеми) говори за ревизия на основните схващания и постулати в тази област, а също и по отношение на сдруженията 11д, и емиграцията 12д, чийто управител е Юпитер.
  Марс на МС в Скорпион в квадратура към слабото Слънце в заточение, което е управител на сдруженията 11д в наталната карта и на партньорите – интерсептиран знак в 7д, говори за сериозни битки и разногласия между членовете на съюза и ограничаване на броя на участниците в него(интерсептиран Лъв в 7д).
  Луната, която символизира народите се намира в 11д на сдруженията, в Стрелец(философия, закони) и е в квадратура с Нептун във 2д – планетата на глобализацията в дома на ценностната система, което говори за несъгласие на народите да се лишат от идентичността си в името на глобализацията. Луната е управител на 7д на възврата и 10д на наталната карта, което според мен е указание за евентуален разпад на ЕС. За това говори и управителя на Асцендента на наталната карта Венера, която е в 12д – безвъзвратната раздяла, в картата на възврата.
  Като се има предвид, че Асцендента на възврата, Плутон, Меркурий и Венера се намират в натален 4д – на края, вероятността от разпад на ЕС става доста осезаема, ако не се променят основните принципи в него и не се премахнат двойните стандарти, които съществуват в момента.
  Както видяхме преди няколко дни Великобритания си отвоюва „специален” статут в ЕС, като ясно заяви, че ще използва само плюсовете от участието си в него. Подобни стремежи ще проявяват все повече страни-членки и естествено тези, които са икономически силни ще го постигнат. А останалите? За тях май остават само негативите, т.е. те ще са донорите, от които ще се източва жива кръв.

 7. admin on февруари 24th, 2016 21:04

  Интересна интерпретация, Маруся!

 8. Виолета Маркавитц on февруари 25th, 2016 7:15

  Стабилна логика и последователност на фактите @Маруся- хареса ми!!! Само едно не мога да си обясня…какво *точене на жива кръв* от икономически слабите държави като те всичките страдат от левкемия…Лично аз се съмнявам, че *силните на деня* ще бъдат в състояние занапред да постигат целите си както досега- времето ще покаже. Поздрави!!!

 9. Rumi on февруари 26th, 2016 9:59

  Много интересно.Коментара на Маруся мн. ми хареса.Мн. логичен, но да видим и прочетем коментара и на автора на статията.

Остави отговор