На днешния ден преди 114 години – на 2 август 1903-та (20 юли по стар стил) – както всички знаем, се случва знаменателно събитие: в Македония и Одринско избухва Илинденско-Преображенското въстание, отекнало нашир и длъж и дало старт на нов, продължителен и най-важен процес. Но сега се пита: ако България, част от нея, част от свободата на нейните хора не бяха отвоювани през 1878 година, какво щеше да се случи през август 1903 година?  Само един Бог знае какво щеше да се случи, но имаме и възможност да разберем, донякъде. Как? Посредством астрологията, която е мостът между Него и човека.

Да погледнем за целта показаната вляво астрологична карта, където във вътрешния натален кръг е зафиксиран моментът от основаването на България на 3 август 681 година. Във външния кръг пък са показани планетните транзити за 2 август 1903 година. Прави ли ви впечатление близостта на двете дати? Не е случайно. Но най-важното, което прави впечатление е възвратът на планетата Плутон към нейното натално положение, което става веднъж на 250 години. А какво е Плутон?  Преобразяване, трансформация. А къде на картата се намира натален Плутон?  В дом 8, принципно „отговорен“ пак за трансформацията. При това, този Плутон (виж картата – вътрешен кръг) управлява натален дом 1 (водачи, старт, начало), както и слънчев дом 4 (територия, нация, племе). Или: с въстанието е стартирал продължителен процес на голяма трансформация, достигнал апогей през август 1903 година.

Тъй, че ако не беше Освобождението през 1878-ма, през август 1903 година по цялата територия на българите най-вероятно е щяло да избухне най-масово въстание. И след много битки, поражения и победи в продължение на години, макар и много трудно и чрез много жертви, те сами щяха да извоюват своята свобода. А чрез това продължително, върховно общо усилие, щяха да „узреят“ за нея, превръщайки се в свободни хора по дух и съдба. А съединението на Плутон към Плутон, при неговия възврат тогава продължава няколко месеца – приблизително толкова е и най-активната фаза на въстанието.

Тук може да се добави и това, че точно на 2 август 1903 година транзитно Слънце е кацнало не къде да е, а на самия натален МС – върховна цел, власт, влияние (виж картата). Или: въстаниците интуитивно са почувствали в този ден, че самата Съдба ги зове! И още: всичко това доказва, че Илинденско-Преображенското въстание не е нещо откъслечно и регионално, а е общобългарски импулс! Честита годишнина от тази епопея! България ще пребъде!

Коментари

Остави отговор