OREHI I BADEMIКакво удивително нещо е Природата и колко много подсказва тя на хората! На онези, които имат очи, за да видят, и сърце – за да разберат. Някога, когато те живеели близо до нея, тя е подсказвала много. Много са били и слушателите тогава. Днес не е така, но няма да е излишно да вникваме с по-голямо внимание в нейните знаци.

Такъв знак, например, е орехът. Смайващо е колко много ореховата ядка (цялата) прилича на човешкия мозък. Не е за вярване чак. Но за вярване или не, орехът наистина е най-добрата храна за мозъка и най-доброто средство за активирането на ума. И това не е отсега, знае се и се прилага от хиляди години.

Друг знак – бадемът. На какво ви прилича бадемовата ядка? Зависи от сорта, но най-много – на човешкото сърце. И хората пак отдавна са открили, че като имат проблеми със сърцето и с кръвообращението, като не им върви и в любовта, трябва най-много да търсят бадеми.

А като се редуват орехи и бадеми за храна, поддържа се равновесие между ума и сърцето. А това е най-важно за цялостната хармония в човека и за усещането за здраве, радост и щастие. Колко просто и мъдро са живеели някога хората! Защо ли пък да не започнат да живеят така и сега?

Коментари

2 коментара на “ПРИРОДАТА – ТОЗИ ТЪЙ ГОЛЯМ ПОДСКАЗВАЧ”

  1. Фор1 on май 17th, 2015 14:16

    Добро е.На какво да оприличим плода ябълка и защо е наречен райски плод? Има ли и друго обяснение освен посоченото в Библията за дървото ябълка? Благодаря предварително за Вашия отговор.

  2. boris cherpanski on декември 30th, 2016 8:07

    Tova koeto sam zapomnil ot receptata na Uchiteliya dDounov e Jitniyat regim,toiy vkluchva 4 komponenti;orehi,Iyabalki,med i Jito za da se podargat 4 -te sistemi na tiyaloto.iyabalkata e plod za sarceto.

Остави отговор