chervenata-shapchicaОт доста време Червената шапчица бродела в гората, за да търси своите големи Братя. А те, незнайно защо, също бродели в гората денем и нощем. А нужни й били най-много за да я пазят от Кумчо Вълчо, разбира се. Така тя попадала ту на единия, ту на другия голям Брат, който я повеждал за ръчица по своята си най-вярна Посока. С обещанието Пътят да минава далече от пътеките на Кумчо Вълчо… И така, дълго време големите Братя не спирали да я водят Червената шапчица – ту в в една, ту в друга най-вярна посока. И периодично да си я предават помежду си като щафета.

И ето, че дошло време между двамата най-големи нейни Братя да избухне лют спор, който заплашвал скоро да премине в нестихваща битка. И битката наистина не закъсняла, те все по-често започнали да си нанасят един друг силни удари с юмруци и с каквото им падне. А нали и двамата били доста яки, това можело да доведе до сериозни травми и наранявания. А дори – и до големи нещастия. Не само за тях самите, но и за всички околни. Особено за околните. А ето, че в един момент всеки от тях хванал Червената шапчица за по едната ръка и започнал силно да я дърпа към себе си. За да я прибере при себе си. И никой не обръщал внимание на нейните писъци. И не проявявал ни най-малко съчувствие, както и никакво намерение да я пусне. Макар че още малко и тя щяла да бъде разкъсана. Та така и до днес…

Мила Червена шапчице, Българийо мила! Не е ли време вече да пораснеш? За да видиш най-после, че всички твои „големи Братя“ винаги са били самите Кумчо Вълчовци! Но преоблечени и маскирани най-старателно. За да се изтръгнеш най-после от техните лапи. И за да се научиш най-после да поемеш сама отговорност за себе си. Както правят всички възрастни.

Осъзнаването и следването на собствения Път, начертан от Небето е първата и най-важна задача на всеки човек и на всеки народ. И тогава, ако този Път най-естествено и ненасилствено се съедини с други собствени Пътища, това би било благословено пак от Небето!

Коментари

2 коментара на “ОТНОВО ЗА ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА”

  1. Николина on март 30th, 2015 19:20

    Надявам се това да стане по-скоро.

  2. Руниша on април 8th, 2015 10:02

    Представям си гледката след като Шапчицата пусне дърпащите я в различни посоки братя! Ако наистина са настървени, най-близката стабилност е земята…

Остави отговор