marsИма няколко най-горещи зони в човека и те са там, където е планетата Марс, с всички, подопечни нему територии. И телесни, и душевни. Точно поради това и поради ред още причини, там може да се получи рана, а даже и дупка. И в пряк, и в преносен смисъл. Понякога дълбока и трудно зарастваща. Защото Марс е войнът, както и оръжието, които ни карат да откриваме врагове и да воюваме с тях. Но така също той е и причината, заради която другите воюват с нас. Или: в едно и също време той е нашето копие, но и нашата „ахилесова пета“. А в графата „другите“ добре ще е да прибавим и останалата жизнена среда, с всички нейни компоненти и обитатели – видими и невидими.

Кога огънят и копието на Марс могат да са най-опасни, да изгарят и да нараняват? Когато той не среща Венера по своя път. Ще рече – не среща красота и любов. Среща ли ги, Красавицата очовечава Звяра (Марс) и тогава човек извършва само славни и героични дела, които противодействат на разрухата. Иначе зверското, хищническото непременно взема връх у него и тогава делата му стават тъмни и разбойнически. Особено при мъжете. Затова мили дами, обичайте мъжете от най-ранната им възраст! За да не подивяват и за да не стават разбойници! А да стават рицари по дух и чрез делата си. Затова родители и учители, карайте децата да се възхищават! Най-напред на вас, а после – и на други техни герои!

Днес много хора предпочитат да мислят за секс и доста по-малко за любов. Даже любовта от мнозина се смята за слабост. А когато все пак се мисли за любов, тя най-често се бърка пак със секс. А той е територия на Марс, докато любовта – на Венера. И когато в едно и също време имаме и секс (Марс), и любов (Венера), то Звярът вече не е звяр, тогава става свързване между Горе и Долу. Но ако има секс без любов (Венера), Звярът (Марс) става див и опасен, защото връзката е само с Долу! Тогава той е пуснат на свобода и непременно извършва някаква поразия. И подбужда към поразии. Това обяснява и защо при всички разбойници във всички времена е имало само секс. А когато жените мислят само за секс (Марс), те загубват женското (венериното) в себе си и с тяхната мисия да облагородяват мъжа се приключва.

А какво значи да мислим за любов, да се стремим към любов и да правим така, че сърцето ни да не остава празно? Това, освен другото, значи и да даваме енергия на много органи и жлези, подопечни на Венера, както и на Слънце. Кои са те? На първо място това е сърцето (Слънце). На второ – бъбреците (Венера – Везни). Както знаем, бъбреците поддържат алкално-киселинното равновесие в кръвта и в целия организъм, те са неговият атиоксидантен (противокиселинен) орган, който се справя със свободните радикали. А кой тогава е оксидантът, чрез който главно става вкиселяването на кръвта? Това е пак Марс, той най-пряко отговаря за окислителните процеси. Затова, този който яде много месо (Марс), товари много антиоксидантната си система (бъбреците – Венера) и един ден стига до силно вкиселяване на кръвта. И тогава ако спре употребата на месо и започне да яде много плодове (Венера), става обратното – алкализиране.

Днес е модерно да се говори за антиоксиданти, те са вид противодействия на Марс, срещу неговите разрушителни сили. Има ли усещане за сила, за напрежение и за болка, както и за причиняване на болка, значи Марс е причинителят. А има ли красота, премахване на болката и успокояване – Венера е причинителят.

Очаквайте част втора – „Изгаряне на вредната енергия“

Коментари

2 коментара на “МАРС – ДЕЙСТВИЯ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЯ”

  1. Лилия on септември 15th, 2015 8:52

    Blagodarna sym da procheta I vtorata chast…ima kakvo da naucha…Bydete zdravi….

  2. I az on септември 16th, 2015 21:04

    Първо Благодаря,за тази статия и аз бих се радвала да прочета и втора част.

Остави отговор