PARISДа, сблъсъкът на цивилизациите, за който бяхме предупредени още преди десетилетия, като че ли вече се случва. Поне такова е общото впечатление след последните трагични събития във Франция. А всъщност този сблъсък отдавна го има. И винаги е имало нещо подобно между големите човешки общности и основните ценности, които ги формират. Нека сега да погледнем на случилото се (и на случващото се) и от Небето. За да видим нещата не фрагментарно и отразени от кривото огледало на едни или други човешки очи, а в тяхната цялост и неподправеност.

Какво виждаме на показаната най-горе астро-карта с координатите на Париж? Виждаме момента, когато две важни планети – Юпитер и Плутон – за последен път се съединяват (конюнкция) по дължина. Това е станало на 11 декември 2007 година, в 21:35 часа българско време (19:35 ч. – френско). А заедно с този небесен акт е станало още какво? Стартирал е последният, действащ и сега цикъл Юпитер-Плутон, чиято натална небесна матрица (виж същата карта) управлява и ще управлява човечеството до 5.04.2020 година, макар и навсякъде по начин различен, в зависимост от това, с какви координати е построена. Но преди всичко – в сферите и в случаите, когато възниква мощно взаимодействие между вяра и религия (Юпитер) от една страна и големи страсти и изкушения (Плутон) – от друга. С други думи – когато директно се сблъскат ангелското (Юпитер) и дяволското (Плутон) в човека. И вследствие на този сблъсък, най-силно и екстремно се задвижва религиозният (Юпитер) фанатизъм (Плутон). При което най-често се стига до големи крайности и изстъпления. Понякога – твърде големи.

Същият този цикъл-матрица (Юпитер-Плутон), обаче, дава ценна информация и за други, успоредни на тези процеси. От него научаваме и за страстите (Плутон), свързани с големите (Юпитер) енергийни ресурси (Плутон) и проекти, както и с движението на големите (Юпитер) парични потоци (Плутон).

А забележете сега къде е натална Луна, отговаряща за обикновените хора (народа) в същата карта най-горе! На 12`39“ в Козирог. Ще рече: транзитен Плутон вече многократно е минал през нея в 2014 година. А това е извънредно напрегнат транзит! Отбележете кога е станало това и ще откриете, че точно тогава са възниквали най-масовите напрежения – и у нас, и по света – където е имало условия за изяви на религиозен фанатизъм. Точно тогава се е стигало и до масови убийства, например в Близкия изток. Точно в такъв момент у нас беше и делото срещу имамите за проповядване на радикален ислям и последвалото го нападение на Джумая джамия в Пловдив. Ще стане ясно още, че точно тогава у нас са нахлували и най-много ислямисти, под прикритието на бежанци от Сирия и Близкия изток. Последното пък можем да разберем и от един друг цикъл, за който ще говорим друг път. Но и отсега е ясно, че когато натална Луна се намира в Козирог, който базисно управлява България, и върху нея транзитира Плутон, това означава сериозни пробойни по границите ни и в националната ни сигурност. И слава Богу, че такъв транзит занапред вече няма да има!

А иначе транзитен Плутон и в момента минава през Луна, но екзактът е бил на 17 декември. Затова през декември направих кратко предупреждение относно религиозните фанатици (Битката на небесата), без да давам обяснения какво точно имам предвид. Опасявах се, че ислямистите ще използват големият християнски празник Рождество Христово за нападение и всяване на паника, но изглежда тогава сериозното противодействие на службите за сигурност навсякъде по света ги е възспряло. Те все пак използваха този празник за отмъщение, но по стар стил (7.01), по който продължават да празнуват не малко християни по света. В същото време и транзитен Уран многократно е правил квадрат към тази Луна. А повече от месец вече, той е в такава трайна стационарна квадратура. Изглежда точно той е дал и искрата за нападението и смъртоносната стрелба в редакцията на Шарли Ебдо в Париж. Защото Уран дава точно стрелба срещу хора (Луна), когато натално управлява дом 8 и се намира в дом 8.

Но нека се запитаме сега: защо мюсюлманите са толкова податливи на религиозен фанатизъм? Най-напред – защото Ислямският свят се управлява от знака Скорпион, в съдружие с останалите два знака от стихията вода. А тази стихия означава какво? Силна емоционалност и страст… но и психическа уязвимост. И тази уязвимост се преодолява със силна и фанатична вяра. Не случайно там, където са най-големите и най-компактни територии, управлявани от знаците на водата, там са и основните ядра на Исляма. Ще рече: вярващият мюсюлманин винаги се е страхувал най-много от самия себе си. От това да не загуби контрол върху себе си и да се подаде на различни съблазни и изкушения (Плутон). Затова при него от памтивека действа строг семеен морал, съпроводен с многобройни религиозни ограничения и забрани по отношение на всичко, което може да го доведе до грешна стъпка. Затова, например, традиционните одежди на мюсюлманката така плътно прикриват лицето и тялото й – за да не изкушава и да не предизвиква съгрешаване. Затова Ислямът възпитава в голяма сдържаност и във вярност към предписанията на Корана и на традициите. Затова в традиционният начин на живот на мюсюлманите има  религиозен екстаз, обща екзалтация на чувствата и джихад – свещена война срещу покварата.

И ето че срещу така конструирания Ислямски свят, от 300 години насам се възправя друга една цивилизация, прокламираща свобода, права на човека, наука и свободомислие за основните ценности. Нов свят, с нови разбирания, който непрекъснато отхвърля голям брой вековни забрани и табута, включително религиозни, и става все по-отворен към всичко ново и обновяващо. Свят на модерността, на свободните отношения, на машините и материалния просперитет. Свят, зародил се на Запад и създаван главно чрез научната и индустриалната революции. А на небето – от планетите Уран (свобода, наука, научни открития) и Плутон (големите пари и природните ресурси). И този нов свят непрекъснато е настъпвал през тези 300 години, а мюсюлманите с техния начин на живот непрекъснато са отстъпвали. И това ги е карало да се чувстват все по-изостанали и малоценни. И за да не се чувстват така, мнозина са изоставяли традициите си и са заживявали по новия, модерен начин на живот. Но в същото време не малка част от мюсюлманите са се капсулирали и изолирали от останалия свят и така са поддържали традициите си.

Но какво се случи през последните десетилетия? Най-напред модерният западен свят постепенно нахлу в домовете и в душите и на най-изолиралите се мюсюлмани през телевизорите. И лека полека започна да им променя мислите и да ги откъсва от традиционния им начин на живот. Най-вече чрез филмите си. Но ето, че започнаха да настъпват и компютрите, дойде и Интернет и навлизането в душите стана тотално. Нека да си представим сега следната ситуация: младо мюсюлманско момиче, възпитавано в духа и традициите на Исляма, което не смее да покаже очите си на непознати хора, започва да сърфира в Интернет. И не щеш ли, както тъй често се случва на онези, които си търсят белята, случайно попада на порносцена! Какво става тогава в неговата глава? Ами най-малкото, завихря се неописуема драма. И момичето казва на майка си за онова, което е видяло. Майката пък казва на бащата и той в изблик на праведна ярост обявява компютъра за дяволско творение и го разбива на парчета.

Но има и друг вариант: момичето да не каже на майка си, а само на приятелката или на сестра си. И тогава двете могат да решат да не казват на родителите си, а да продължат тайно да си гледат забранените неща в Интернет. Защото забраненото винаги е били най-интересно. Особено за младите хора. И нещата оттук нататък могат да станат още по-драматични. А дори – и трагични понякога.

Тъй, че пред опасността и поради страха от тотална загуба на вековния си начин на живот и на културната си идентичност, много от мюсюлманите днес се чувстват силно уязвими. И това понякога ги кара да реагират бурно и войнствено. Защото този техен начин на живот и тази тяхна култура са в опасност от заличаване. И защото в техните основи стоят свещени забрани и табута, а Западът им предлага точно обратното – свобода и независимост. Ами нали самата дума „ислям“ означава подчинение, а не независимост. Подчинение на волята на Бог (Аллах) изявена в Корана и проявявана чрез неговите наместници на земята.

Всичко това, разбира се, става успоредно и на фона на един голям и продължителен сблъсък на Небето, чрез 3 годишната вече квадратура между планетите Уран (свобода, наука, независимост) и Плутон (големи пари, големи страсти и природни ресурси). И понеже тази 300 годишна западна цивилизация (и доминация) е формирана от цикъла на тези две планети, тя е в криза. А когато флагманът на света не знае накъде да продължи, то всеки от корабите, който го следва, тръгва в собствена посока. А най-познатата собствена посока е обратния път. Към миналото, към пристана, откъдето е тръгнал в началото. Инстиниктът го води натам, може би за да запуши трайно образувалите се вече пробойни, да ремонтира всичко необходимо и за да се подготви за ново плаване.

Коментари

6 коментара на “СБЛЪСЪКЪТ НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ”

  1. Алмира Георгиева on януари 11th, 2015 14:05

    Прекрасна статия, БЛАГОДАРЯ!

  2. Попов on януари 12th, 2015 10:25

    Всичко щеше да е много по-спокойно, ако мюсюлманите си стояха в Азия и Африка, и не се опитваха да се заселват в Европа, където да се сблъскват със свободата. Като не ти понася Европа защо идваш тук? Мултикултуралзма е тотален провал, да не кажа нещо повече.

  3. Евгени on януари 12th, 2015 14:09

    Попов, това е реваншът (отмъщението) на бившите колонии, които вече са част от съответните държави

  4. Маруся on януари 13th, 2015 12:34

    Чудесна статия! Никое добро не остава ненаказано! Когато една идея, дори тази за СВОБОДАТА (уран) се налага чрез сила (Плутон) тогава неминуемо следва бясна съпротива от народите, които сами не са достигнали още до тази идея. Един от Вселенските закони гласи: не прави не поискано добро. Другият принцип, който също се налага със силови средства – икономически или военни е ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА! Тя принуждава много от хората да се откъснат от корените си, а това неминуемо води до липса на идеали (Нептун) или разцъфтяване на онези секти от всяка религия, които са силно войнстващи. Така, че събитията, на които сме свидетели са логична последица от начините на действие на ВЕЛИКИТЕ СИЛИ, които искат да наложат ДЕМОКРАЦИЯТА И ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА на хароди и държави, които още не са узрели за тях. Интересно е да се види ако има данни за процеса на Интеграция на Ромите в България, защото много от тях изобщо не желаят да се интегрират и какжито и програми да се измислят и приложат, те се превръщат в бездънна яма, която само поглъща ресурси, а няма никаква ефективност.

  5. Нуша on януари 14th, 2015 12:49

    19:35 ч. френско време = 20:35 българско, а не 21:35, както сте писали

    Относно написаното в статията- Свободата не е на 300г, а на повече от 2000г, нали Христос с Новия завет разчупва оковите на догмите и табутата, освобождава духа, като застава срещу законниците и проповядва любов към ближния, което е същото, извикано години по-късно на барикадите в Париж, а именно: Свобода, равенство, братство!
    А мюсюлманското летоброене започва през 622г. , тъй че мюсюлманите тогава са загубили свободата, дадена им шест века по-рано от Спасителят Христос, не са им виновни франките или интернет!

  6. admin on януари 14th, 2015 14:11

    Християнската цивилизация е едно, средновековната църковна догматика – друго, а Ренесансът, Просвещението и Индустриалната епоха – трето. И свободата има различни, понякога никакви проявления през тези епохи, но иначе тя си е вечна.

Остави отговор