ИМА ТРИ ГЛАВНИ ПРИЧИНИ за това щастието или усещането за щастие да се изплъзва на хората и така да се предизвиква неговата противоположност  –  нещастието. Всички останали са само техни производни. Тъй че за никой човек няма друг начин да се пребори с изплъзването, освен чрез директен щурм срещу всяка от посочените по-долу причини:

ПЪРВА ГЛАВНА ПРИЧИНА:
Липсата на творческа работа, която да обича. И чрез която да изявява вродените си качества и таланти. И излишък на работа, която мрази и заради която избуяват основните му недъзи.

ВТОРА ГЛАВНА ПРИЧИНА:
Липсата на вдъхновение и на вдъхновяващи примери. И недостиг на представи, че светът е красив, единен и цялостен, проникнат от вездесъщата творческа Сила, наречена Бог. И излишък от лъжливи представи.

ТРЕТА ГЛАВНА ПРИЧИНА:
Липсата на силни, екстремни, разтърсващи преживявания, които преобразяват и зареждат волята, тялото и емоциите с енергия. Или пък – безконтролен излишък от такива преживявания.

И когато посочените горе липси и излишъци най-после биват осъзнати и преодолени, то щастието само си идва. Иначе то пак така само си отива… за да отвори място на неговата противоположност.

Коментари

Един отговор на “ИМА ТРИ ГЛАВНИ ПРИЧИНИ”

  1. Николина on декември 14th, 2014 17:54

    Благодаря за полезната информация. Но третата причина винаги ме е съпровождала в живота – липсата на силни, разтърсващи приживявания. Не мога да се зарадвам на своите постижения, ни то на близките си, а живея със страха на недоверието и това, че все нещо лошо ще се случи на близките ми. Работя върху промяната на мисленето си към позитивизъм. Оставам с усещането, че не съм щастлива, радостна и с липса на нежност. Може ли да ми помогнете?

Остави отговор