stud1Зима е. Студът хвана вече яко. Той накара не малко тела да треперят, но нахлу и в не малко души във вид на депресия. Двата вида студ – външният и вътрешният – имат един и същи корен, олицетворяван от планетата Сатурн. Сатурн силно понижава способността на човека пряко да приема и усвоява слънчева енергия. А през зимата и без това слънцето рядко се вижда и още по-рядко се усеща. Има, обаче, изпитани начини за засилване на човешката способност за пряко възприемане на слънчевата енергия. Какво са правили нашите предци през зимата? Редовно, при всяко хранене, са употребявали една напитка, наречена червено вино. Именно червено, не бяло. Не и ракия. Така те сгрявали телата си, душите – също.

А какво друго са правили предците ни през зимата? Редовно употребявали люти чушки или лют чесън при всяко хранене, които също притежават свойството да сгряват всестранно човека и да го предпазват от всевъзможни студове – външни и вътрешни. Но ако всичко изредено дотук е неприемливо за вас днес, има и още един начин: билката жълт кантарион. Отдавна хората забелязали, че когато през лятото животните пасат повече от тази билка, получават изгаряния по кожата. После било установено, че това става поради нейната способност да увеличава възприемчивостта на организма – не само при тях, но и при хората – за пряко усвояване на слънчева енергия. Дори и когато слънцето е твърде оскъдно, както е през зимата. По-късно било открито също така, че поради същата причина, тя е отлично природно средство против депресия! И накрая още един проверен способ: някои загряващи упражнения по двойки! Но за тях, като че ли, не са нужни подсказвания. Тъй че нека всеки сам избира според предпочитанията и възможностите си! Наслука в прогонването на студове, грипове и зимни депресии!

Коментари

6 коментара на “За прогонването на студа и депресията”

 1. катерина on януари 31st, 2014 9:42

  Благодаря!Много полезно информация…и варианти за избор…не знаех,че жълтият кантарион е толкова чудодеен…използвах липата…

 2. Astro Aid on януари 31st, 2014 9:47

  Сънгейзингът или гледането на Слънцето по метода на Хира Манек – който у нас през зимата става възможен за практикуване и в другите часове на деня освен само тези на изгрева и залеза ..поради завишената мъгливост и облачност, които занижвават яркостта на слънчевия диск и правят прякото му наблюдение практически безвредно поради много ниския ултравиолетов индекс За подробностите вижте на http://www.slunchevi.com/sungazing

 3. Попов on януари 31st, 2014 10:40

  Аз пък гоня депресията с огън. Като запаля камината и в помещението стане 27 градуса, се чувствам много по-добре. 🙂

 4. Деница on януари 31st, 2014 11:19

  Благодаря, Николай! Аз знам още един начин – поглеждане на депресивните точки през твоите астрологични очи 🙂 Консултацията с теб онзи ден беше най хубавия подарък за рождения ми ден! Благодаря!

 5. admin on януари 31st, 2014 12:41
 6. yordanka on януари 31st, 2014 18:46

  az pyk gony sys aromatni masagi i pozitivni misli.

Остави отговор