levbalkanskiУважаеми сънародници, на днешния ден (3.08) преди 1335 години – на 3.08.681 година по сега действащия Григориански, или на 31.07.681 г. по тогавашния Юлиански календар, в град Варна (тогава Одесос), малко преди обяд (при МС 8:40 от Лъв) е сключен договор за мир между българи и ромеи. Според този Договор войната помежду им приключва и Източната Римска империя, по-късно наречена Византия, признава новата държава на север от Хемус (Стара планина). Освен това, с този акт, империята се задължава да плаща ежегоден данък на българите, „за общ срам на ромеите“, както отбелязва Теофан Изповедник. Или: от този ден се фиксират новите граници и започва нов държавнотворчески и етнообразуващ процес, както и голямо ново строителство. Започва самата България (около река Дунав, а не в поречието на Днепър или Волга) и всичко това – с основно участие и на завареното население. И може би някога ще дойде време – когато се отсее зърното от плявата и бъде разбрано, че територията и мястото на столицата, с техните специални небесни връзки, са основни „стълбове“ на държавата, и стане голямо доверието към небесните знаци – този ден да бъде обявен за национален празник на България.

Честит 1335-ти рожден ден Българийо! Нека твоето име и твоят народ пребъдат във вековете!

И тъй като на вчерашния ден (никак не случайно) избухва и Илинденско-Преображенското въстание (2.08.1903 година), поздравявам всички българи у нас и по света, с една вдъхновяваща песен от онова време – „Ясен месец веч изгрява“ – http://tekstove.info/browse.php?id=10277

А астрономически точното време на годишнината (слънчев възврат в настоящата година) е на 5.08.2016 година (петък) в 07:49 часа сутринта, лятно българско време. Желаещите могат да се подготвят за тогава, както и за днес, с една обща молитва за общо благоденствие. А защо не – и с патриотични песни, подобни на горната. А ето най-долу и съответната астрокарта – на слънчевия възврат за 2016 година – фиксирала посочения момент и показваща какво основно ще става в България през идната една година. Тя показва твърде добре – като на длан – че България и българите ще се справят успешно с предстоящите големи предизвикателства за народите по света.


Коментари

31 коментара на “ЧЕСТИТ „РОЖДЕН ДЕН“, БЪЛГАРИЙО!”

 1. Кармен Трифонова on август 3rd, 2013 20:53

  Винаги съм се чудила, защо лъв да ни е символът , след като по нашите ширини не вирее това животно?..
  Е ,сега ми стана ясно!
  Честит рожден ден БЪЛГАРИО!

 2. фор1 on август 5th, 2013 20:30

  ,,Честит рожден ден Българийо! Нека твоето име и твоят народ пребъдат във вековете!,, -това е силно поЖЕЛАНИЕ.На патерица от мен-да захвърлим патериците и да тръгнем по пътя водещ ни по магистралата на вечността.Да бъде во веки.

 3. Елте on август 6th, 2013 21:38

  Имаше звездна карта на България тук,но аз не мога да я открия,а програмата с която работя не може да изчисли с такава задна дата.Моля помогнете ми да намеря картата за да си я разпечатам.Искам да наблюдавам транзитите и въобще да я имам.

 4. admin on август 7th, 2013 6:58

  Елте, тази карта ли търсиш? – http://tayni.net/?p=3424

 5. Елте on август 7th, 2013 8:11

  Благодаря,тя била откриваема,обаче аз подведена от заглавието търся назад във постовете тук.Благодаря ви.От тук е видно,че България е в знака лъв,защо тогава сатурн се смята за наш покровите? Или аз пак нещо като един разсеян стрелец нещо съм разбрала и недоразбрала.

 6. asparuh banchev on август 7th, 2013 10:20

  DA PREBADE BULGARIQ .

 7. admin on август 7th, 2013 11:30

  Елте, Сатурн и Козирог управляват територията на България още преди българите да ги има, още преди траките и преди всички. Това е териториално управление, енергийна матрица на нашата земя. Докато другото е момент на раждане на държавата ни, стартиране на едно колективно същество вътре в горепосочената матрица. И двете карти – и базисната (Козирог) и тази при раждането на държавата ни имат самостойно значение, но и се комбинират.

 8. Елте on август 7th, 2013 12:01

  Благодаря ви.

 9. Дочо Шипковенски on август 3rd, 2014 9:57

  Преди 49 г.предложих честване на 1300 г. Българска държава и една жена с възможности я пое и реализира 16 г. по-късно. Благодаря Ви за това чудесно напомняне. Инж. Дочо Шипковенски- Гл.секр. на Организация на Обединените Българи – ООБ, МАБИК на Общобългарска фондация „Св.Геори Победоносец“
  Посетете сайта [svgeorgi-fond.com]

 10. Попов on август 3rd, 2014 10:12

  Аха, сега и на мен ми стана ясно откъде идва българският ЛЪВ. 🙂 А снощи сънувах Варна. 🙂
  ЧРД, наша мила, клета родино!

 11. DILYANA on август 3rd, 2014 11:03

  Бог да озари България със светлината си и народът й да пребъде!!!

 12. Estella_K on август 3rd, 2014 13:00

  Да ни е честит Рожденият Ден! Господ да ни дава здраве и ум за да се повдигне родината ни и да пребъде!

 13. ivan uzunov on август 3rd, 2014 13:45

  Честит Рожден Ден БЪЛГАРИЬО !

 14. Елена on август 3rd, 2014 17:24

  Разликата между Юлианския и Григорианския календар е
  13 дни, така че не разбирам как тогава точно днес е този рожден ден.

 15. тодорка on август 3rd, 2014 18:29

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,МАЙКО БЪЛГАРИЙО!БОЖЕ,СПАСИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ОТ ЗЛИТЕ СИЛИ И ПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ НИ!АМИН!БЪДИ ВЕЧНА И СВЯТА!ВЪЛНУВАМ СЕ И ПЛАКАХ НА ГОРДАТА ПЕСЕН !

 16. admin on август 3rd, 2014 20:59

  Тази разлика между Юлианския и Григорианския календар се мени в зависимост от изминалите години и натрупванията. Сега е 13 дни, но тогава е била точно 3.

 17. Любомир Червенков on август 3rd, 2014 22:02

  Според мен не е редно за „рожден ден“ на държава да се приема официалното й признаване отвън. Това е робска психология, която винаги гледа за одобрение навън, вместо да търси себеутвърждение в собствените си действия. Съединените Щати например се самопровъзгласяват за независима държава, както е известно на 4 юли 1776. По логиката на автора на статията обаче, за рожден ден на САЩ трябва да приемем официалното й признаване от Англия. Това е станало с Парижкият мирен договор от 1783 (т.е. седем години по-късно). Защо тогава американците не си празнуват Деня на независимостта според датата на Парижкият договор? По същия начин, България е била създадена като държава една година по-рано (през 680 г.), а е призната официално едва година по-късно от Византия. За да се намери датата на раждане на нашата държава е необходимо да се търсят астрологически, а не исторически доказателства. Ако едно дете е с неизвестна дата на раждане, следва ли признаем, че то е родено година по-късно, когато е било офицално записано в регистрите? Грамотният астролог вместо това ще се постарае да му направи една научно-обоснована и астрологически издържана ректификация. Има достатъчно методи за това. Така, че аз лично не бих празнувал предложената тук дата за „рождена“, още повече да я обявавам за официален празник. Затова пък астрологически погледнато предложената от М.Б. Левин карта на България (24.04.680 г.) работи удивително точно и с всяка измината година потвърждава все повече своята точност. Сърдечни поздрави на всички!

 18. Elka Klincheva on август 4th, 2014 13:27

  Преди известно време при Гала бе астролога Любомир Червенков и от него чух,че България е основана на 24 април 680г.Това ли е рождената дата или тази 03 август 681г.?

 19. Ася on август 4th, 2014 16:03

  Честит Празник на всички Ни 🙂 Четстит да е Рождения ден на Родината Ни.. и Дано пребъде във вековете..и най-вече Дано се събуди Истинският Лъв..оня Силния.. Достойния Водач към Добро за Всички и поведе Народа..Родината по Нов Път.. Светъл за Всички Ни.., а на Вас admin, Благодаря!! За цялата тази информация.. изчетох и в коментарите..научих много и интересни неща.. за мен бе Радост да попадна на Вещи в това, което се занимават и обясняващи, и на нас..така, че наистина да се заинтересуваме и разберем..ще Ви чета с Удоволствие..Успехиии 🙂 ))

 20. Маргарита Новакова on август 4th, 2014 18:30

  Чудесна информация, благодаря! Скромните ми познания по астрология ми подсказват защо ние сме били будителите на европейската цивилизация и защо сме деца на Слънцето 🙂 Лъвът в астрологията се управлява от Слънцето; управлява сърцето като орган, петият дом, където по асоциация се свързва с творчески процеси, любов към децата и ближния. Козирог пък е знакът на времето, управлява различни структури – от човешкия гръбнак до социални структури, времето и кармата. Сатурн като управляваща планета е учител, който много бавно, но сигурно учи, който изисква самодисциплина и много труд, но и който дарява щедро накрая! Дай Боже да му се вижда края! За мен това са упования, че няма да изчезнем, напротив! Енергията на Сатурн ни е поставяла много пъти пред препятствия като държавна организация, но слънчевия, по детски добър характер на българина, както и неговото творчество и талант, са ни показвали пътя. Бог да пази България!

 21. Мара Костадинова on август 4th, 2014 23:14

  На многое лета!!!

 22. Гинка on август 5th, 2014 19:52

  Бог да пази Майка България!

 23. Даниела on август 6th, 2014 12:05

  Точно и ясно го казаха хората!!!
  Elka Klincheva
  Преди известно време при Гала бе астролога Любомир Червенков и от него чух,че България е основана на 24 април 680г. Това ли е рождената дата или тази 03 август 681г.?
  Любомир Червенков Според мен не е редно за “рожден ден” на държава да се приема официалното й признаване отвън. Това е робска психология, която винаги гледа за одобрение навън, вместо да търси себеутвърждение в собствените си действия.

 24. руяна желева on август 6th, 2014 18:14

  МОЯТА БЪЛГАРИЯ Е ЛЪВЧЕТО,КОЕТО ЩЕ ИЗДЪРЖИ ДОКРАЙ И ЩЕ ОТВОРИ КНИГАТА НА ЖИВОТА.НЕБЕСНА ТВЪРД.

 25. Николай Радев on август 7th, 2014 10:54

  Приятели, съмишленици и опоненти!

  Радвам се, че темата предизвика такъв широк отзвук. Виждам, че сте повдигнали още въпроси и на всички тях ще дам аргументиран отговор. След който, надявам се, нищо неясно да не остане. Имайте само малко търпение!

 26. admin on август 7th, 2014 11:14

  Червенков, Даниела, тук не иде реч за това: кое е редно и кое не е редно, според този или онзи, а за онова: което е било. Все едно да решите, че не е редно вашето дете да се роди в деня, в който се е родило и да му смените датата на раждане. Но какво се променя с това? А за онова което е било, има достатъчно незалечими следи и в настоящето.

 27. Галина on август 3rd, 2015 8:29

  Да ни е честита и да пребъде както до сега винаги, независимо и въпреки опитите отвън и отвътре да бъде поробена, разпродадена и обезлюдена. Тук съм значи има защо! Аз съм българка и това е моята гордост, радост и любов завинаги. Защо отново поражда полемика повода за празнуване на Родината ни? Да празнуваме всяка възможна дата!

 28. Румяна Златева on август 3rd, 2015 14:12

  Българите като народ са създавали много държави по света. Днешната ни т.н. Дунавска България не е толкова важно на коя точно дата пак е възстановена, защото тя е съществувала на това място много преди да дойдат и се оформят като народ гърците/ромеите/.А относно лъва, в древността по българските земи е имало лъвове, както и други животни които с промяната на климата са изчезнали.Да не забравяме, че лъва символизира сила и царственост,с която нашите предци траките=българи са били известни сред другите народи.

 29. Galina on август 3rd, 2015 20:53

  Държавата България, основана и стационирана в земите около река Дунав е ПЕТАТА ПОРЕД (5-тата!!!!!!) България!Съжалявам, че няма да споделя ентусиазма ви, но тази т.нар.“рожденна дата“ е меко казано подигравка с ДРЕВНОСТТА НА НАЙ-ДРЕВНИТЕ ОТ ДРЕВНИТЕ!!!!!Ако България е започнала съществуването си едва в 681, то чий тогава е календара, който е обявен от ЮНЕСКО за най-древен в света, дори преди този на маите, и за най-точен? И този календар е на повече от 5000 ( ПЕТ ХИЛЯДИ !!!!) години – доказано!Еееее, та пак питам – чий рожден ден се празнува? На петата България? В такъв случай, значи доброволно се отричаме от всички останали предходни Българии, чиито пряк продължител е последната – петата България, основана от свещения наследник Канас Юбиги, Ан Колобъра Аспарух, на свещения ДРЕВЕН РОД ДУЛО………

 30. admin on август 4th, 2015 8:22

  Хайде кажете ни тогава нещо за първата България! Къде и кога е „родена“ тя?

 31. ФаниДенчева on август 4th, 2016 12:41

  Моля да получавам информация за Вас и от Вас !Ще Ви бъда благодарна

Остави отговор