ray-na-zemiata

Обетована земя

От светото Писание можем да научим, че Бог обещал на евреите обетована земя, където специално за тях да приземи небесния Рай. Но при едно условие: те стриктно да спазват дадените от Него и специално за тях Заповеди. Част от тези заповеди, с най-универсален характер, са широко известни и сред християните под името Десет божи заповеди (декалог). А всички Заповеди, приети от Мойсей и от другите пророци с времето стигнали числото 613. И докато евреите спазвали Заповедите, в земята им, дадена от Бог, настъпвали нечувано изобилие и благоденствие. Във всичко. Но щом те започвали да прекрачват Заповедите, изобилието секвало и те скоро бивали прогонвани по всички краища на света. И същото се повторило няколко пъти. Та така било при народа на Израел, но много подобно е и при всички останали народи и територии.

Небесният ни Отец е приготвил Заповеди за всички земи и народи по света. И тези Заповеди навсякъде са различни, като посредством тях биват формирани тяхната уникалност, идентичност, задачи и мисия Свише. Така териториите и народите функционират като органи от големия организъм на планетата Земя, и от големия организъм на човечеството. И всичко това може да бъде лесно разбрано по специалната връзка на всяка обособена земна територия със съответна на нея небесна територия. Тъй щото, когато тази връзка е жива и хората живеят в съюз със своята земя, с нейната енергия и със свързания с нея сектор от небето, там скоро започва да настъпва изобилие и благоденствие. А когато няма такъв съюз, когато отсъства ваимна връзка и подкрепа, започва да настъпва глад, мизерия, морален срив и духовен упадък, та хората да се разбягват и разпиляват по всички краища на света.

А днес, когато все повече българи бягат от своята родина, когато те все повече са разпилявани по далечни страни и сред чужди народи, възниква въпросът: дали това не е поради същата главна причина? Нали от години те не живеят в съдружие със своята земя и със съответния на нея сектор от Небето? Главно поради внушени и наложени ценности и поведение, чужди на родната земя, на нейното естество и на тях самите. Което пък означава, че българите не живеят според божиите Заповеди, отнасящи се специално за тях. И отговорът тук, след съответна проверка, трудно може да е друг, освен този: така е, наистина. Макар че конкретни, малки и външни причини могат да се намерят хиляди. Но те не са нещо съществено, главната причина, която поражда останалите, е имено тази. И в същото лесно можем да се убеди всеки, който може да мисли.

Тъй щото има една друга, по древна Библия, но написана не с думи, а със знаци по небето. И в нея има закодирани височайши истини за устройството и функционирането на света, на отделните негови части, на отделните хора и на групите от хора според повелята на Всевишния. Тъй че за всички тях има две главни възможности: да проверят и сами да се убедят. Или пък – да продължат да се усмихват.

Следователно пред всички осъзнати чада на България от всички етноси и вероизповедания неименно е стояла, стои и ще стои следната най-важна задача: да се променят по-скоро в съответствие със земята си. А същото ще рече: да заживеят в съдружие с небесния сектор, наречен Козирог, който за вечни времена, по волята Божия, управлява българската земя. Направят ли го това, тя най-после ще се прояви като майка. И ще ги дари с любов, със закрила и със сила за всичко. За да настъпи така желаното благоденствие, за да се превърне тя в мечтания Рай. А не го ли направят, тя ще продължи да се отнася към тях като към врагове. Докато ги прогони до един по всички краища на света.

1) Сила за успехи и победи
2) Пари и енергийно зареждане

3) Знание и слово
4) Семейство и корени
5) Любов, деца и творчество
6) Дарби, работа и здраве

7) Красота, хармония и обвързване
8) Страсти и дългове

9) Вяра, дух и мъдрост

10) Цели, кариера и власт
11) Свобода и подкрепа
12) Изолация и вдъхновение

 

Заповед 1) Сила за успехи и победи

 

Животът е една непрестанна борба за себедоказване и себеутвърждаване. Но в тази борба човек непрекъснато среща противодействия – от околната среда, от обстоятелствата, от другите хора, от собствения страх, от всичко насрещно. И за да постига той успехи и победи, освен сила – физическа и психическа – нужни са му самочувствие и смелост. Без тях той нищо не може да направи, ако и да притежава много други качества. А първата негова победа е самото му раждане. Оттам нататък следват много още опити, някои успешни, други не съвсем, а трети съвсем неуспешни.

Народът на България, отделни групи от него и всеки неин жител, независимо от религиозна принадлежност и етнически произход, може да постига победи, както и трайни успехи и постижения във всички сфери, само ако спазва най-малко половината от представените по-долу небесни Изисквания към заповед 1. И колкото спазваното е повече, толкова и постиженията, победите и успехите ще стават по-големи и повече:

 

а) Не се плаши от труд и от трудности, бъди твърд, издръжлив и непоколебим.

б) Прилагай всичко ново или идващо отдалече върху основата на местното, традиционното. Както се присажда калем върху стар местен корен.

в) Бъди строг, научи се да наказваш, когато е справедливо. Но не бъди жесток, научи се и да прощаваш.

г) Проявявай голямо търпение за да изчакваш най-подходящото време и сгодния случай за всичко ново, което започваш.

д) Спазвай дисциплина и ред, приети от традиции, от възпитание и от родители.

е) Полагай постоянни грижи за своята външност, вдъхвай респект с поведението си, бъди естествен.

ж) Заложи на защитата във всичко. И ако се наложи, контраатакувай изненадващо. Практикувай спорт и бойни изкуства акцентиращи на защитата.

з) Не се хвали какво ще правиш, а го прави.

и) Научи се да боравиш добре с числа, не се подавай на лъжи и илюзии. Проверявай преди да повярваш.

й) Сдобий се със собствено жилище.

к) Сдобий се със собствено семейство, както и с деца, за които да носиш отговорност.

л) Не прощавай на родители, които изоставят своите деца на произвола на съдбата.

м) Помни, че бащата е основна фигура в семейството – негов защитник, стълб и законодател – пълномощник на небесния Отец.

н) Помни, че детето има най-много нужда от своя баща между 10 и 15 години – тогава то изгражда своя характер, както и способността си да устоява и да побеждава.

о) Изкарай специален курс на обучение за родителство преди да сключиш брак или да имаш дете.

п) Почитай баща си и майка си, дядовците и бабите си, както и всички свои предци, пази тяхното име и чест. Открий много причини да се гордееш с тях.

р) Обмисляй своите нови начинания с родителите и със семейството си. Печели тяхната пълна подкрепа.

с) Уважавай хората с повече опит, знания и умения. Стреми се да научиш нещо полезно от тях.

т) Изготви родословно дърво на своя род, проучи неговата история, тя ще е важен ориентир и за тебе.

у) Научи добре историята, природата и забележителностите на България. Открий много причини да се гордееш се с тях.

ф) Уважавай и поддържай езика, обичаите и традициите на своя народ.

х) Научи биографиите и делата на големите герои и личности на България, настоявай да има внушителни техни паметници.

ц) Практикувай изкачване на планини и катерене по скали и други труднодостъпни места.

ч) Практикувай земеделски труд, научи се да изпитваш радост и удоволствие от него.

ш) Не забравяй, че на земята има три най-свещени неща за тебе – семейството, трудът и родната природа.

Забележка: Повечето горни качества и способности се формират във възрастта между 10 и 15 години – най-важната възраст за България. Точно тогава става израстването на качеството твърдост на всички нива. И на характера, и на тялото…. А защо? Защото точно тогава „стрелката на часовника“ наречена точка Гама минава през Козирог. Продължава…

Коментари

9 коментара на “12 Божи заповеди за хората на България”

 1. Попов on април 21st, 2013 11:33

  От кой Бог са тия заповеди? 🙂

 2. красимир on април 21st, 2013 12:55

  Автора използва наталната карта на България ( ако не е точно натална моля за извинение, нямаме ме много с астрологията ), за да изведе принципи, които ако ние българите прилагаме бихме били в хармония и със себе си и със земята, която обитаваме – нашата родина. Още едно много полезна статия, браво!

 3. Попов on април 21st, 2013 18:50

  Значи „Небесният Отец“, хм? 🙂 Супер, и без това не съм фен на Йехова и неговия декалог.

 4. admin on април 22nd, 2013 13:54

  Не е свързано с наталната карта на България, която е валидна едва от 681 г. насам. Земните територии се управляват от небесни територии (зодиакални знаци), което е установено по опитен път. Тъй че днешната територия на България и хората, които я населяват са били и са под управлението на Козирог поне от 150 000 години насам. Или: повече от сто пъти по 1300 когато е „родена“ България. Това е най-древната, постоянна и силна връзка, съществувала от времето далече преди да възникнат религиите, народите и държавите. От времето, когато релефът е бил приблизително същият като днешния.

 5. христо on април 20th, 2017 13:12

  Козирог в първи дом добре .. в началото с наченки на водолей … към следата с рак и телец към края за първи дом .. добро .. чакаме другите .. домове и окраски …

 6. Пламен Христов on април 20th, 2017 19:19

  Позитивното се изпълнява:
  1.Здраве,Спокойствие,Дълголетие
  2.Бъди, Прави, Имай
  3.Вяра, Надежда, Любов
  4.Мъдрост,Настойчивост, Гъвкавост
  5. Семейство , Деца , Внуци
  6.Творчество, Адаптивност,Устойчивост
  7.Търпение, Целеустременост,Концентрация
  8.Вдъхновение, Ентусиазам, Дръзновение
  9.Ред, Дисциплина,Чинопочитание
  10.Медитация, Молитва, Танц
  11.Щастие,Прераждане,Кръговрат
  Това е 11*3=33

 7. di on април 21st, 2017 13:18

  Много хубава статия! С нетърпение очаквам продължението 🙂

 8. borischerpanski on април 21st, 2017 19:44

  Хубаво е окултно обучение по колелото на живота съгласно 12-те дома на хороскопа авторът се е постарал в тава отношение,въпросът е в 3-чността на човека като Личност,социални отношения и прераждане, т.е. Въртене на земята около остта си -тук луната ще ни покаже Личността-кой дом и коя заповед ще изпълнява, обиколката на земята около Слънцето ще ни покаже социалните отношения в обществото-по дом и заповед ,а прерарждането е по зодиак и дом.

 9. Сашка on април 29th, 2017 14:39

  Много точно и вярно.Трябва да се трудим, да се върнем към земята си-както е било.И да обичаме родното и ближния си, и да възпитаваме децата към това.

Остави отговор