deva1Ето, че настъпва и последната третина от астрономическото лято. Време, когато в своя годишен кръговрат, Слънце „прекрачва“ в небесния сектор, наречен Дева. Какво е главното, което се случва в този момент? Стартира един фундаментален процес: събиране на плодове. Ако в предходния знак Лъв главното е било създаване на плодове – в пряк и в преносен смисъл – то в Дева е тяхното прибиране. И в природата, и сред хората. Това може да се види и сред катеричките даже. Те ловко пълнят своите хралупи с лешници, орехи и с други черупчести. Но може да се види и сред много още горски животни, както и сред хората. Всички те бързат да приберат плодовете, да преработят някои от тях и да се запасят за през зимата. Затова и родените в този времеви отрязък не си пилеят времето и силите напразно, а само когато целта е ясна, а резултатът – гарантиран. Не случайно знакът Дева най-пряко „отговаря“ за основния храносмилателен процес в тънките черва. Тъй че брането на плодове – и в пряк, и в преносен смисъл – си има и своето естествено продължение.

И тъй както храната минава през дългите няколко метра черва и последователно всеки участък всмуква определен вид хранителни вещества, подобно е и онова, което става на друго едно място и на друго ниво – умът. При родените в Дева той работи на същия принцип – разбива нещата на части и едно по едно ги усвоява, т.е разбира. Затова роденият в Дева е специалист по анализите, усвояването, разбирането и осъществяването на нещата, дори когато си служи с ръцете. Затова той гледа под лупа всичко и от вниманието му не може да убегне и една подробност. Само че, както всички останали знаци, и Дева си има своите три декади и те съществено се отличават една от друга. Да видим:

Първа декада на Дева (22/23.08 – 1/2.09)
Родените в тази декада притежават голямо въображение, добро самочувствие и едно особено обаяние, трудно подаващо се на дефиниция. Имат афинитет към изкуствата, особено към театър. В един начален етап на живота, обаче, докато разберат какво искат, стигат и до някои грешки и разочарования. И това е така, защото понякога са необичайно романтични и нереалистични. Поради същото, тези хора не рядко остават неразбрани и не им е лесно да се реализират в родината, която и да е тя. Понякога това става повод и за емиграция. Но където и да се намират, живеят по свой начин – в специфичен кръг от хора, изолирани от обществото. Въпреки това, рано или късно стават популярни, особено в промеждутъка 35 – 40 години. Те са артисти в живота, които лесно фокусират внимание върху себе си. Важно място в интересите им намира и тяхното засилено влечение към свръхсетивното и мистичното, както и към алтернативната медицина. Задължително имат и хоби, което в даден момент от живота става по-важно от  всички други занятия. Притежават повишена способност да привличат любов. Но ако все пак не се получава, ако не са обичани достатъчно, може да пострада и здравето им. Поради същото, извънредно важно е да открият навреме своя любим спътник в живота.

Втора декада на Дева (1/2.09 – 12/13.09)
Родените в тази декада са забележителни естети и отлични събеседници, които притежават способността да оставят добро впечатление. Най-често и физически са доста привлекателни, особено ако са жени. Ценят музиката, повдигаща духа, хубавата храна и гръцката кухня. Разбират и от пари и притежават вродена дарба да ги привличат. Създават чувство на доверие във финансовите си партньори. Тъй като са отлични стратези в тази област, а техните прогнози най-често се сбъдват, те рядко изпитват остри финансови затруднения. Често се налага да си имат отношения с чужденци. Имат повишена и постоянна необходимост от екскурзии сред природата за „зареждане на батериите“ и обикновено притежават много живи цветя у дома или в градината, за които полагат грижи. Поради същата причина, мнозина от тях се увличат и от занятия и хобита, свързани с природата. Те вярват в природните сили, които творят добро. Природа и Бог за тях са идентични. Най-важните, ключови години за тях са от 25 до 30 и от 50 до 55.

Трета декада на Дева (12/13.09 – 22/23.09)
Родените в тази декада са умни, дръзки и смели хора, с вродена мъдрост и забележителни професионални умения. Те са способни да рискуват и обикновено успяват в намеренията си и достигат своите цели. А целите задължително са високи, почти винаги касаят професионалната реализация и биват преследвани с най-голяма упоритост. Тези хора притежават и повишена способност да се образоват и самообразоват, а словото и начините за боравене с него са твърде важни за себереализацията им. Освен това са и доста сръчни, поради което са пригодени за голям брой творчески занаяти. Всъщност, с каквото и да се захванат, задължително там нещо става, нещо се създава. Задължително има творчески елемент и „летвата“ е вдигната високо. Става лошо, обаче, ако спрат да използват този елемент, поради липса на външни и вътрешни стимули. Тогава настъпват неочаквани обрати и сложни драматични състояния, от които излизането почти винаги е съпроводено с напускане на родината или най-малкото на града, с цел намиране на по-подходящи условия за прилагане на уменията и знанията си. Ключови години за тях са от 30 до 35, както и от 45 до 50.

Бележка: През идната 1 година (септември 2017 – септември 2018) много от Девите, особено родените в първата декада, ще предприемат нещо важно, в сътрудничество с друг човек. Заедно те ще вземат нужните решения и ще предприемат съответни действия. Освен това, почти две годишните проблеми и грижи, свързани с дом, близки и семейство при голяма част от Девите, най-после и постепенно ще бъдат преодолени, а чувството им за уют ще нарасне осезаемо. Повечето Деви ще преодолеят и професионалната си нестабилност, а от декември 2017-та, за около две години и половина, ще настъпи период с повече творчески възможности и с повишен късмет по време на пътуване. Наслука!

Коментари

10 коментара на “ДЕВА И НЕЙНИТЕ ДЕКАДИ”

 1. рени on януари 27th, 2014 11:34

  Родените на 31.08 в коя декада са?

 2. admin on януари 27th, 2014 15:54

  В първата.

 3. Пепа on август 23rd, 2016 9:11

  Подобна статия за Лъв и неговите декади защо не намирам?

 4. admin on август 23rd, 2016 13:36
 5. Боби on август 23rd, 2017 13:24

  За Близнаци и неговите декади има ли статия?

 6. Мими on август 23rd, 2017 13:40

  За Близнаци и неговите декади има ли статия.

 7. Теодора on август 23rd, 2017 15:20

  Здравейте,
  А 13 септември в коя декада е? Родена е следобед.

 8. svete on август 23rd, 2017 22:24

  Родените на 12.09 коя декада са?

 9. krisi on август 27th, 2017 22:34

  Много точно за дева , трета декада. Радвам се да прочета нещо за знака ми и най-накрая да си отговаря.Само да имаше още по-подробна информация.

 10. Мими on септември 11th, 2017 10:39

  Ще напишете ли за зодия близнаци ,чакам.

Остави отговор