izgrev1След пристигането на индиеца Хира Ратан Манек през 2010 година в България, неговите последователи у нас бързо се увеличават. Такъв например е „соларният човек“ Иван Стойчев, според собствените му думи, две години „хранещ“ се само със слънчева енергия. А феновете на този метод – за директна употреба на тази енергия – са далеч повече, отколкото реално практикуващите го. А всъщност, дали гледаме слънцето или не, всички ние така или иначе се „храним“ с неговата енергия директно. Не само чрез очите, слънчевите лъчи имат способността да проникват през дрехите и през всички части на тялото, а пък то – да фотосинтезира подобно на растенията. Добър метод, например, е прякото излагане на гърбината (гръбначния стълб) на действието на слънчевите лъчи. Разбира се, очите са най-важният прозорец. Има моменти, обаче, когато на човек му става „черно“ пред очите, т.е. изпада в депресия. А това не е нищо друго, освен силно намалена способност за директно възприемане на слънчева енергия. Затова депресиите са по-тежки през зимата и се лекуват най-лесно със светлина.

Проблемът на съвременния човек в големия град, обаче, произлиза от това, че живее сред джунгла от бетон. А същото означава: сутрин след изгрев, както и вечер преди залез, когато слънчевите лъчи са най-необходими, той няма достъп до тях – точно тогава слънцето е потулено зад жилищните блокове. И късметлия е живеещият на последния етаж или онзи, който има достъп до покрива. За останалите най-добре е сутрин и вечер да тичат до парка. Но кое е особеното на слънчевите лъчи в тези моменти? От изгрева до залеза, слънцето прекосява целия небесен свод, като първите му лъчи след изгрева преминават под най-голям наклон през земната атмосфера. Подобен е наклонът и преди залез. А най-малък е наклонът, когато слънцето е в зенита си. През останалото време той непрекъснато се мени. Какво означава това? Че земната атмосфера, подобно стъклена призма, се проявява като филтър, който пропуска различни лъчи в различното време. В зависимост от наклона на тези лъчи, различен тип лъчева енергия докосва земята в рамките на деня. Така се създават 12-те астрологични дома (12 типа слънчев енергиен фон), благодарение на които функционира и астрологията.

Закуската: Ако разделим времето от изгрева до залеза на шест равни части, то първата 1/6 част след изгрева ще отговаря на фона, наречен 12-ти астрологичен дом (по Плацидус). Той изобразява времето и „мястото“ за изолация от хората и за приобщаване към духовния свят, за връзка с финните енергии. И какво още е този дом (фон)? От него в астрологията се вадят заключения за продължителните, хронични заболявания. Оттук: с прекъсването на връзката си с духовния свят и с фините енергии, човек сам се наказва с болест. В процеса на боледуването, което го кара да се изолира от другите хора, той отново възстановява връзката си с духовния свят и фините енергии и това води до излекуване. Щото имено тогава – чрез изолацията си от хората – той разбира най-добре значението за него на всеки от тях поотделно. И още: че е неразривно свързан с природния организъм. Че светът е единна, жива система, от която той е неразделна частица. Така болестта е механизъм за връщане към първоизворното и към неговата сила. А „потапянето“ в енергийния фон през първата 1/6 част от деня, особено ако бива и съзерцавано тогава слънцето, това ускорява силно този процес и води до излекуване.

Вечерята: А какво е последната 1/6 част от деня? Тази част съответства на 7-ми астрологичен дом, от който съдим за партньорството, брака, допълването, чувството за красота, хармонизирането на човека. И външно, и вътрешно. Щото точно тогава всичко недостатъчно в него и около него бива увеличено и всичко което му е в повече, бива намалено. Как? По неведоми начини и пътища, но „в дъното“ на всички тях стои потапянето в енергийния резервоар, създаван от слънчевите лъчи през последната 1/6 част от деня (дом 7). И ако същото „потапяне“ е съпроводено с директно съзерцаване на слънцето, посочените ефекти, както и озаптяването на всякаква агресия, се проявяват с умножена сила. А другото име на получената хармония – вътрешна и външна – е преодоляване на всякакви болка и нещастие и изобилие от красота и любов.

Коментари

Един отговор на “Закуска и вечеря със слънчеви лъчи”

  1. TAXI – ужасии | Сензация - горещи новини on април 19th, 2012 16:24

    […] му Иван Стойчев от София пък стана прочут с факта, че яде слънчеви лъчи. […]

Остави отговор