vodoley-3Ето че отново настъпва времето, когато студът е утаил всички ферменти, неясноти и мътилки – във виното, във водите и в главите на хората – та е направил нещата максимално ясни, прозрачни и видими. Вечната борба между разум и емоции осезаемо е започнала да клони към внушителна победа за разума. Но съчетал своята сила с вятъра, студът извайва не само формите, така също той строшава ограниченията, унищожава всичко престаряло и лишено от гъвкавост, пластичност и жизненост, внезапно отваряйки път на новото и  на годното да се реформира. Често направо върху снега, ни в клин ни в ръкав, сега тръгва да си проправя път към светлината и кукурякът. Така правят и други предвестници на пролетта – и с това те подсещат хората за много нови и неочаквани дела, които те могат да извършат. Така и „кукурякът“ в главите и в сърцата на хората сега започва да търси свой излаз към светлината, отрано известявайки на всичко живо за настъпващото индивидуално „запролетяване“ и обновяване. Та всичко това съдържат в себе си и родените във Водолей, те са част от същия Замисъл.

Родените в първата декада на Водолей (20.01-30.01) са доста красиви – и външно и вътрешно – притежават характерно излъчване на благородство. Две големи и противоположни сили действат в тях. Едната ги тегли към дома, семейството и всичко родно, а другата сила непрекъснато ги тласка надалече – към далечни страни и необятни светове. Те са хора-идеалисти, силно свързани с всичко природно. Чрез контакта си с Природата, те имат голям шанс да поддържат дълго време своя дух бодър, тялото си здраво, а вярата си в утрешния ден – неизтощима. Красотата във всички нейни форми упражнява силно влияние върху им. Разбират човешката душевност, те са любознателни и мъдри. Най-вероятно е да получат добро образование, да видят и други страни, да опознаят близки и далечни култури. Те са и доста чувствителни, трудно понасят строга дисциплина, не им е лесно да се подчиняват и да търпят началници. Тъкмо поради това най-добре е да упражняват свободна професия. Така свободолюбивата им природа няма да се сблъсква с интриги и ограничения. Обичат домашния уют, силно се стремят към семейно благополучие!

Родените във втората декада на Водолей (30.01-09.02) са артистични и атрактивни, обичат да се забавляват, не рядко стават обект на засилен интерес от страна на околните. Те са обичани хора – любовта, танцът и сексът заемат голямо място в мислите им, но ако се оставят на творческите си страсти, ще им остане главно „жаждата“ . Притежават комбинативен ум, способен на най-дълбинни усилия, думите им се запомнят, делата им – още повече. Понякога стават доста хапливи и язвителни. Не малка част от тези хора са изследователи или откриватели в различни области. Притежават и умение да внушават мисли, настроения и желания, но не бива да злоупотребяват с него. С ръце умеят да правят доста неща, понякога необикновени. Всичко тайнствено и наситено с драматизъм, оказва огромно влияние върху съзнанието им, а после – и върху душевността на други хора. За да успокояват напрегнатата си природа, нуждаят се от много любов, красота и спокойствие. Обичат децата си, полагат не малко грижи за тях, възпитават ги като достойни хора.

Родените в третата декада на Водолей (09.02-18.02) са твърде отдадени на своята работа, където почти винаги стават тесни специалисти. Обичат домашния уют и добре устроения бит, полагат не малко грижи за децата си. Нуждаят се от повече грижи за стомах и детеродни органи, иначе идва ден да си патят. А от това доколко работата им носи вътрешно удовлетворение, ще зависи и доколко ще е крепко здравето им. И обратното. А най-важното в тяхната професия е да изследват дълбинното. Те са интелигентни, хитри и адаптивни хора, с нагласата да „попиват“ околния свят и всякакви настроения в него. Благодарение на силната им интуиция и на проницателният им ум, многобройни са техните шансове за успех. Разбират човешката душа, проявяват качества на психоаналитици, които са от най-голяма полза, независимо каква точно е професията им. Във всeки случай, последната ги среща с не малко хора, а често – и с рискове и опасности. Борбата с безпорядъка е основната тяхна борба.

П.П. След половин годишно прекъсване, отново ще се възобнови стартиралата през 2018 година дълготрайна тенденция, коренно да се промени живота на Водолеите за идните седем години. При едни по-напред, при други по-късно, ще започне радикална промяна на условията им на живот – бит, дом, семейство, местоживеене. Ще търсят по-близък контакт с природата, мнозина ще се върнат и по родните си места, ще заживеят природосъобразно. Ще забавят темпото, по-голямо внимание ще обръщат на семейството, на дребните неща, на свободното време и на това как да го прекарват най-добре, с повече обикновени житейски удоволствия.

През настоящата 2019 година – до януари-февруари 2020-та – у много Водолеи спонтанно ще възникват нови професионални и други идеи. И съвместно с приятели, те ще направят всичко необходимо за да ги осъществят. В тези идеи ще има и нови начини за печелене на пари. Чакат ги и много пътувания на къси разстояния. Да пожелаем на всички Водолеи успех  с всичко, с което захванат през идната една година! Наслука!

Коментари

14 коментара на “Водолей и неговите декади”

 1. Снежана on март 25th, 2009 18:29

  Аз съм Водолей от втора декада.Всичко написано за нас е самата истина.

 2. stela on септември 8th, 2011 21:49

  tova e nai syvyr6enoto opisanie za na vodoleite

 3. катерина on януари 20th, 2014 10:39

  самата истина…30 януари е роден синът ми….препокрива се!!!

 4. Попов on януари 21st, 2014 12:59

  Интересно как влияе „епохата на Водолея“, ако предположим, че вече сме в нея, на отделните държави и съдби? Ето например всеки от нас е Водолей (епоха) + Козирог (нация) + зодия (лична).

 5. admin on януари 25th, 2014 13:27

  Попов, това е интересна интерпретация, с тази комбинация от три знака. А иначе епохата на Водолея би влияла на България така, че да стане по-богата (Водолей е втори базисен дом на България – Козирог) да има по-качествена и уникална музика (дом 2 – Водолей), но на първо място – да е по-свободна. И хората да искат да са по-свободни, а значи – и по-креативни.
  .

 6. pipilota on януари 31st, 2014 2:09

  Паздравления! Аз съм от първата декада – най-хубавата :)! Много си харесах хороскопа. Може да открехнете завесата и да ни покажете опасните погубващи отрицателни черти.

 7. Маруся on януари 21st, 2015 11:57

  Аз съм от третата декада, АСЦ Везни и Водолей 4дом – 2012, 13, 14 и все още са доста трудни т.к. Затворения квадрат Сатурн Везни, Плутон Козирог, Уран Овен и Юпитер Рак беше в точен аспект с натални Венера 14,33 Овен 6д,, Юпитер 14,03 Телец 7д и Уран 14,55 Рак 9д и все още действа. Надявам се вече да си отдъхна. Иначе описанието на зодията е много добро. Благодаря! С интерес чета всичките Ви статии и много ми допадат.

 8. Петя Рачева on януари 21st, 2016 7:31

  Аз и дъщеря ми сме родени през първата декада на Водолей.Асцендентът ми е Лъв. И сме умни, и сме красиви и сме най-най…. :)))))
  Описанието за Първата декада е чудесно!!! <3

 9. Галина Тодорова on януари 21st, 2016 12:52

  Много Ви моля , да ми отговорите на а въпроса Кой е моят асцедент? 13.02.1969 час 16.15

 10. Силвия on януари 21st, 2016 14:13

  Това са най-точните описания за Водолея, които съм чела до сега.

 11. admin on януари 22nd, 2016 10:00

  Лъв е асцендентът ви, макар че това няма много общо с темата тук.

 12. Радка on януари 22nd, 2016 12:59

  Впечатлена съм аз съм от първата декада какъв ми е асцендента 240153.час

  21.00

 13. Радка on януари 22nd, 2016 13:02

  Впечатлена съм много точно аз съм в първата декада Благодаря Ви!

 14. Ия on януари 20th, 2019 22:26

  Това са хората на Новото време! Невероятно точна характеристика на отделните декади. Не съм Водолей, но пък най-любимите ми същества принадлежат към тях и са точно такива – прекрасни и специални!
  Дано трансформациите, които им предстоят да им донесат хармония, смелост да опитват и изследват в нови сфери от живота, а също да се изявяват и да съградят света, какъвто го жадуват!
  Нека всичко ви се нарежда,любими Водолеи! Късмет!

Остави отговор