Продължава ОТТУК!
Не е трудно да разберем, че главният „виновник“ при всички посочени по-горе случаи на затлъстяване е Юпитер. Пък нали и ръководният принцип на тази планета в нейните негативни изяви е ПРЕКАЛЯВАНЕ. Прекаляване с ядене, прекаляване с пиене, прекаляване с веселия и удоволствия, излизане извън умереността по отношение на голям брой още неща. Но откъде идва всичко това? Посочените аспекти на Юпитер най-напред означават, че черният дроб – тази химическа лаборатория – в такъв човека има известна функционална (ензимна) недостатъчност, поради което произвежда по-малко жлъчна секреция. Пониженото количество жлъчна секреция на свой ред води до забавяне пасажа на храната през червата, по-слаба тяхна активност и по-слабо храносмилане и усвояване на хранителни вещества. И като резултат – съответният човек яде много, но усвоява малко и поради същото почти винаги е гладен. А когато яде, много често преяжда. Повишеното количество храна и нейният забавен пасаж от друга страна водят до повече гнилостни процеси в червата, повече токсини и хронично отравяне, повече холестерол (от холе – жлъчка), по-лошо кръвообращение, по-малко енергия. И драстично качване на килограми. А поради посочената функционална недостатъчност, такива хора много често се пристрастяват към алкохолни напитки, които донякъде подобряват храносмилането, но силно претоварват и без това не съвсем изрядния им черен дроб… И става един затворен кръг, от който излизане няма. Много често.

На психологично ниво същите аспекти на Юпитер предполагат РАЗОЧАРОВАНИЕ. Разочарованието е вторият етап на лъжливото очарование. Или: когато някои големи надежди и очаквания не се оправдаят, човек навлиза във вътрешен хаос, поради прекъсване на връзката с вътрешния водач (Юпитер). Тогава той започва да живее без очаквания, без мечти, ден за ден. И постепенно яденето, пиенето, чалгата и купоните се настаняват трайно в ежедневието му, превръщат се в основни ценности и стремежи.  Оттам нататък за растежа на килограмите няма спирачки.

Какво може и трябва да се направи в такива случаи? Най-напред – да започне приемът на природно средство, действащо жлъчегонно, т.е. увеличаващо жлъчната секреция. Стане ли това, оттам нататък по цялата верига постепенно ще се задвижат възстановителни процеси и организмът лека-полека ще живне и ще навлезе в нужния ритъм. И тлъстините ще започнат да се топят като мартенски сняг. И здравето, енергията, настроението и самочувствието ще растат. Кое е това природно средство? Такива има поне една дузина, но сега ще се спра на едно много просто и в същото време твърде ефикасно. И то е много ценната и често незаменима билка Бял пелин (Artemisia absinthium). Важна подробност тук е кога и как да се приготвят и приемат препарати от нея. Щото ако се приемат преди ядене, ще се увеличи още апетита, а това не бива да се допуска. Затова те трябва да се приемат веднага след всяко хранене – във вид на прах, в количество 1/2 чаена лъжичка, като първите няколко дни – с по 1/4 чаена лъжичка. Добре е пелина да се купи от билкар, а не от билкова аптека, където в поне 90% от случаите, поради неправилно бране и сушене, той е некачествен и негоден. Смила се в мелничка за кафе, като по-едрите клечки се отстраняват, а цялата процедура протича на няколко етапа.

Така се кара 20 дни, после 5 дни се почива и всичко това се повтаря три пъти последователно. През всичкото това време задължително се слуша само истинска музика, ще рече такава, която вдъхновява. И в никой случай чалга, сиреч звукоизвличане, което принизява и убива стремежът Нагоре.  Успех!

Коментари

3 коментара на “Дебелеене и раздебеляване 2”

 1. Рени on август 29th, 2014 12:32

  Здравейте,

  Благодаря за добре поднесената като знание статия.Удобно ли е да попитам ,кои други природни средства ,освен билката Бял пелин увеличават жлъчната секреция ?!? Аз имам изразено Юпитерово влияние в наталната карта и в последните 2-3 г .имам забавен метаболизъм ,тежест в организма ,натрупване на килограми и съответно дискомфорт .

 2. Nora on май 2nd, 2015 9:00

  Здравейте Рени,на мен в борбата с натрупани килограми много ми помогнаха акупунктурата,класическата хомеопатия и спорта.Движението(спорта-каланектика,бягане та дори и танцуване сама ще си зиберете) и акупунктурата ми помогнаха за избавяне от стрес и да се задвижи застоялата енергия в организма,която при разочарование,раздяла,стрес…и др. блокира и заболяват вътрешните ни органи.Хомеопатията ми помогна да се излекуват раните в душата ми ( та кой ли ги няма ). .Желая ви успех ,светлина и много радост !

 3. Дарина on септември 2nd, 2017 11:44

  Здравейте, под формата на чай ли се приема?

Остави отговор