OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Когато в своя видим път по небето Слънце навлезе в сектора, наречен Скорпион, скоро става така, че сланите, дъждовете, ветровете и кишата, редувайки се непрекъснато, прогресивно „скапват“ околния пейзаж. Тогава все повече мъртви листа застилат тротоари и улици, паркове и градини, поля и гори, та все по-оголените дървета и храсти заприличват на неми свидетели на една масова екзекуция. Като нейни съучастници и потърпевши.

Но заедно с мъртвите листа, падат и много живи и зрели семена. И тези семена, брулени от ветровете, заравяни и поливани от дъждовете, проникват в утробата на земята – почвата. И там те тайно и полека започват един нов живот – своето неудържимо набъбване… и повсеместно покълнване и вкореняване. И като правят това, те карат всичко околно да прави същото – да прониква едно в друго, да се съвъкуплява и опложда. Така и всичко, което се ражда в този момент – дървета, хора и постижения; идеи, дела и желания – съдържа в себе си тези две главни сили и същности и стои на границата между смъртта и зачатието. Между отиващото си старо и пораждащото се ново, та негова главна задача е да бъде мост помежду им.

Декадите на Скорпион

Родените в първата декада (23.10-02.11) са  бойци и победители по дух и призвание. Много са силни, смели и енергични – и тялом и духом – но нямат нужда да демонстрират силата си, те я проявяват чрез делата си. Те са делови хора, отлични професионалисти в своята област, не пропускат и една подробност по пътя към набелязаната цел. И като по правило я постигат. Доста са изобретателни, рядко нещо или някой може да ги свари неподготвени. Притежават голям брой практически знания и умения. Недостатък донякъде може да е безкомпромисният им характер, заради който се случва да стане така, че да е много трудно съжителството с тях. Мъжете от тази декада почти винаги притежават неотразимо сексуално излъчване. Спортът заема важна част от интересите и живота им.

Родените във втората декада (02.11-12.11) са по-спокойни и уравновесени и главен техен стремеж е кариерата и високото обществено положение, по пътя към които не жалят сили. Притежават силно развито чувство за лично достойнство, организаторски талант и способност да управляват други хора. И ако имат необходимото образование, рано или късно заемат ръководен пост. Обичат да са в центъра на вниманието и най-често, за да постигнат нещо голямо, мотивирани са главно от славата. Мислят конкретно и точно, изразяват се добре, притежават дар слово. Техен недостатък може да е малкото време и внимание, които отделят за семейството и близките си, прекалената отдаденост на работата.

Родените в третата декада (12.11-22.11) притежават особен чар, както и силно развито чувство за красота, те разбират от различни изкуства и от дизайн. Много са романтични, интересуват се от мистика и мистични преживявания, от духовни учения, доста са и влюбчиви. Любовта заема важно място в живота им. Почти непрекъснато се нуждаят от партньор – и в личен, и в професионален, и в какъвто и да е друг план – не са създадени да живеят сами. Не са егоисти, доста са толерантни, създават приятно впечатление, имат и артистичен талант. Жените от тази декада притежават неотразима привлекателност. Недостатък на родените в 3-та декада на Скорпион може да е недостатъчната решителност в някои моменти и пренебрежението към себе си заради другите. Ако няма кой да ги ориентира навреме, може също така да се полутат доста време преди да открият своето призвание.

П.П. От 10.10.2017 и Юпитер навлезе в Скорпион, така че през идната една година и малко повече представителите на този зодиакален знак ще са облагоделствани в много отношения. Най-напред тези от първата декада, после от останалите две, като техните самочувствие и настроението доста ще се повишат. Не малко Скорпиони ще стартират свой бизнес, като дългосрочен проект, при което връзките с чужбина ще са определящи. На други пък ще им провърви в любовта или ще заченат дете. Във всички случаи, обаче, късметът на Скорпионите ще проработи през идната една година!

Коментари

15 коментара на “Скорпион и неговите декади”

 1. perli4ko on септември 13th, 2010 13:36

  strahotrn sait blagodaria

 2. krasko on октомври 24th, 2012 9:34

  Интересно. Много верни и точни неща има. Само не знам в коя декада съм аз, тъй като съм роден на 2.11 – с единия крак в първата, с другия – във втората 🙂

 3. Саша Кушева on октомври 26th, 2012 9:28

  Невероятно точно за третата декада!Неумолимата Съдба ме изпрати в чужбина,за да ме ориентира накрая в моето призвание и житейска същност. Нека в точния съвпад яхнем вълната на жизненото си начало с жаждата за любов и най-вече желанието да даряваме любов, ако е в най-прекрасната ни Вселенска програма !

 4. Janaa on октомври 26th, 2012 22:09

  Blagodarq! Mnogo e tochno za treta dekada v koqto sum az! 🙂

 5. катерина on октомври 23rd, 2013 16:45

  браво!впечатлена съм от точната характеристика на дъщеря ми ,която е родена на 10 ноември …до сега не бях попадала на толкова точна „диагноза“ ,поставена от астролог .Впечатлена съм…

 6. Бедри on октомври 28th, 2013 9:05

  Много точно е за моята втора декада. Значи и декадите имат значение!

 7. Калина on октомври 24th, 2014 10:24

  Много точно за първата декада.

 8. Ekaterina on октомври 24th, 2014 10:52

  Благодаря..на 2.11 съм .. и в първата..и във втората декада намирам много от себе си…но в третата откривам недостатъците си и това от което се интересувам

 9. Златка on ноември 2nd, 2015 22:24

  Абсолютно точно обяснение за трета декада. Може би е време нещо да се промени:)

 10. Милена on октомври 23rd, 2016 12:39

  Не съм съгласна с това за третата декада. Те са егоцентрици, самодостатъчни и самовлюбени душици. От всичко казано до тук, само едно им признавам – невероятни са в секса!
  П.С. Нищо лично към другите скорпиони 😉

 11. admin on октомври 23rd, 2016 16:56

  Вероятно познавате някой такъв от тази трета декада и си вадите заключение за всички други. Всяко общо правило си има изключения.

 12. boris cherpanski on ноември 7th, 2016 20:53

  otggovori za vliyanie na 06.11.2016-2-dekada i 13.11.2016- 3 dekada kakav obrat ste ima v izbora za prezident saglasno 2-mata kandidati i vliyanieto varhu psihikata na naroda?

 13. boris cherpanski on ноември 7th, 2016 20:56

  koment 4-to nauchno saznaniye na 2-mata k-dat prezidenti?

 14. sppp on януари 10th, 2018 13:40

  Здравейте,
  С Асцендент Скорпион съм в 3-та декада. Абсолютно ме описва. Винаги Ние преди Аз. Това за самотата обаче най-много боли. За съжаление живота поднася точно това, от което най-много бягаш.

 15. Дорис on февруари 22nd, 2018 14:35

  Обожавам скорпионите. Невероятни са! Изключително нежни и отдадени когато са спокойни, и изключително отравящи околните когато са в дискомфорт.

Остави отговор